Din oras

Avion SMURD in hangar, medicii zboara cu doua rable

Tragedia de la Cluj ar fi putut fi evitata, daca medicii ar fi zburat cu un aparat performant. Stirile ProTv arata ca un avion al SMURD in valoare de 1 milion de euro, cumparat in 2012, ar putea fi utilizat pentru zborurile de prelevare de organe, insa acesta este “parcat” intr-un hangar din Baneasa.

Potrivit secretarului de stat in Ministerul Sanatatii, Raed Arafat, avionului ii lipseste o piesa si se afla in revizie. Doctorii merg in misiuni cu doua avioane invechite. Britten Norman Islander avea o vechime de zbor de 45 de ani, iar celalalt avion cu care se deplaseaza medicii este vechi de 20 de ani.

Avionul achizitionat de SMURD este un Piper Cheyenne de generatia a III-a si a fost achizitionat in 2012 in urma campaniei 2%.

“Avionul nou a fost folosit in mai multe operatiuni de transplant pana acum. In acest moment, este in revizie la Aerostar Bacau pentru ca ii lipseste o piesa”, a declarat Arafat pentru Stirile ProTV.

El a promis ca in cursul zile de astazi va publica o lista a zborurilor efectuate de acest avion. Fostul sot al Romanitei Iovan a murit in urma accidentului aviatic din Muntii Apuseni.

Foto: stirileprotv.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *