Anchete

Aveti grija pe mana carei invatatoare ajunge copilul! Ioana Vlasceanu de la Onisifor Ghibu striga la copii ca in padure

Atunci cand iti inscrii copilul la scoala, alegerea invatatoarei e loterie. Daca nu ai cunostinte care au copii cu 4 ani mai mari decat al tau, in judecata carora sa te poti increde si care sa isi doreasca pentru copilul lor cam ce iti doresti tu pentru al tau, trebuie sa alegi un nume dintr-o lista.

Si ce faci cand nesoarta, lipsa inspiratiei sau moneda care cade pe partea gresita iti trimit copilul in clasa unei invatatoare care, in loc sa il invete cu blandete si dedicare sa scrie bucla cu bucla si sa citeasca litera cu litera, ii ofera copilului o prima lectie de umilinta si tipete in loc de invataturi.

Groparu ne arata o alta fata a invatamantului romanesc. Una plina de ura si frustrari.

„Doamna din imagine se numește Ioana Vlăsceanu și predă la Onisifor Ghibu, o școală respectabilă din oraș, de altfel, și în ciuda plângerilor din partea părinților nu există nici o variantă legală pentru a o debarca din sistem până la o eventuală revenire la normal. Așa că singura armă este să popularizăm personajul, să știe părinții pe mâna cui își lasă copilul să învețe tainele buchiselii. Și nu, nu judec un om în urma unei singure ipostaze filmate, ci în virtutea faptului că 12 părinți și-au retras copiii din clasa dânsei, iar plângerile Inspectorat au rămas fără soluționare, deși au trecut vreo câteva luni bune (mai multe).

Ca fost dascăl, mai mult sau mai puțin reușit, zic numai atâta: trist.

Deci: v-ați lăsa copiii pe mâna unei asemenea învățătoare?”, scrie Groparu’ pe blogul sau.

Din nefericire, acest caz, al unei invatatoare care urla la elevi si isi revarsa frustrarile nu e singular. Cu doar un an in urma, o colega de breasla era in atentia parintilor, caci inspectoratul scolar nu a luat atitudine.

Invatatoarea care a socat  tara intreaga cu limbajul suburban si atitudinea ostila pe care le avea fata de elevii unei clase I de la Liceul de Muzica “Sigismund Toduta” a avut mai multe iesiri strigatoare la cer. Invatatoarea Monica Chiorean, o „doamna” cu pretentii, a fost inregistrata vorbind cu un puternic accent rural si foloseste expresii vulgare. „Iti mut gura la ceafa”,  “nu esti bine cu caputu’”, “de ce trebuie sa trancanesti cu aialalta” sau “te trimit la doctor sa te verifice” erau expresiile preferate ale invatatoarei de la Toduta.

Am lansat cateva intrebari si catre inspectorat si vom intreba si scoala „Onisifor Ghibu” cate plangeri au existat si care sunt masurile legale care se pot lua pentru ca la catedra sa nu se mai afle persoane care sa umileasca, sa urle sau sa injure, putand duce la traumatizarea copilasilor de 6-7 ani.

 

UPDATE: Continuarea articolului o gasiti aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *