Analiza

AVERILE rectorilor și decanilor clujeni: Ioan Rareș Moldovan, decanul de la Litere, cu o avere modestă

Universitățile de stat sunt adevărate fabrici de bani. Dețin proprietăți, imobile, chiar afaceri profitabile. De exemplu, Universitatea Tehnică achiziționează clădiri importante din oraș cu sume de ordinul milioanelor de euro, Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară are propria podgorie și stațiuni de cercetare horticolă, produsele fiind valorificate în magazinele universității.

În acest context, Ziar de Cluj vă prezintă averile rectorilor și decanilor clujeni, pentru a vă face o idee asupra veniturilor și proprietăților celor care conduc profitabilele instituții de învățământ superior.

Conf. dr. Ioan Rareș Moldovan este decanul Facultății de Litere din cadrul Universității Babeș Bolyai Cluj-Napoca. Ocupă această funcție începând cu anul trecut. Spre deosebire de rectorii universităților clujene, decanul Facultății de Litere este modest din punct de vedere al averii.

Conform declarației de avere aferente anului 2020, Ioan Rareș Moldovan deține un apartament de 54 mp în Florești, cumpărat împreună cu soția, în 2007. Nu are terenuri și nici autoturisme. Nu deține nici active și acțiuni la societăți comerciale. Nu are nici obiecte de artă.

La capitolul conturi bancare, Moldovan este, de asemenea, modest în comparație cu rectorii. Astfel, decanul Facultății de Litere are un singur cont curent, deschis în anul 2018, în valoare de 40.200 lei. De precizat faptul că nu are nici credite bancare.

În ceea ce privește veniturile salariale, Ioan Rareș Moldovan a declarat pentru anul trecut un salariu anual de 127.592 lei de la Universitatea Babeș Bolyai. Soția, în calitate de coproprietar la Bookstory Cluj, a declarat un salariu anual de 7.503 lei.

Conform CV-ului său, Ioan Rareș Moldovan profesează la Facultatea de Litere din 1994 când a început ca redactor, apoi redactor-șef la revista Echinox, apoi a ajuns preparator, asistent, lector doctor, director de masterat, director al revistei Echinox, conferențiar doctor, senator al facultății, director al Departamentului de Limba și Literatura Engleză și apoi decan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *