Analiza

AVERILE rectorilor și decanilor clujeni: Daniela Manea, decanul Facultății de Construcții (UTCN) are un apartament, o casă de vacanță și venituri substanțiale

Universitățile de stat sunt adevărate fabrici de bani. Dețin proprietăți, imobile, chiar afaceri profitabile. De exemplu, Universitatea Tehnică achiziționează clădiri importante din oraș cu sume de ordinul milioanelor de euro, Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară are propria podgorie și stațiuni de cercetare horticolă, produsele fiind valorificate în magazinele universității.

În acest context, Ziar de Cluj vă prezintă averile rectorilor și decanilor clujeni, pentru a vă face o idee asupra veniturilor și proprietăților celor care conduc profitabilele instituții de învățământ superior.

Daniela Lucia Manea este decanul Facultății de Construcții din cadrul UTCN Cluj.

Potrivit declarației sale de avere, completată în 12.06.2020, Daniela Manea (pe atunci prorector al UTCN), deținea un apartament de 73 mp în Cluj-Napoca, cumpărat în anul 1999, și o casă de vacanță (62 mp + teren 1400 mp) în comuna Mihai Viteazu (moștenită 1/4 , cumpărată ¾).

Actualul decan mai are un autoturism Ford Focus, fabricat în 2010. Deține și bijuterii, obiecte de artă, numismatică, cu o valoare de 9900 de euro.

În contul curent, Daniela Manea avea 30 000 de lei. În anul anterior, obținuse de la Universitatea Tehnică mai multe tipuri de venituri:

– Salariu profesor universitar: 164 546 lei

– Plata cu ora: 3 421 lei

– Îndrumare/comisii doctorat: 3 819 lei

– Proiecte POSDRU: 8 831 lei

– Diferențe salarii: 15 170 lei

 -Vouchere: 1 305

Soțul Danielei Manea a câștigat, pentru editarea cărții „Pelerinaje”, 45 000 de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *