Analiza

AVERILE rectorilor clujeni: Vasile Țopa, conducătorul înstărit al UTCN

Scris de 3,428

Universitățile de stat sunt adevărate fabrici de bani. Dețin proprietăți, imobile, chiar afaceri profitabile. De exemplu, Universitatea Tehnică achiziționează clădiri importante din oraș cu sume de ordinul milioanelor de euro, Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară are propria podgorie și stațiuni de cercetare horticolă, produsele fiind valorificate în magazinele universității.

În acest context, Ziar de Cluj vă prezintă averile rectorilor și decanilor clujeni pentru a vă face o idee asupra veniturilor și proprietăților celor care conduc profitabilele instituții de învățământ superior.

Rectorul Universității Tehnice din Cluj-Napoca (UTCN) este prof. univ. dr. ing. Vasile Ţopa. Cea mai recentă declarație de avere disponibilă pe site-ul Universității și pe cel al ANI este datată 15 iunie 2020, fiind completată, așadar, în urmă cu un an. Potrivit acesteia, rectorul UTCN deține, împreună cu soția, importante proprietăți imobiliare: 8 terenuri (agricole, forestiere, intravilane), 6 imobile (apartamente, case, o casă de vacanță, un spațiu comercial) în Cluj-Napoca, Alba Iulia și Băișoara.

Vasile Țopa deține și două autoturisme Toyota.

Rectorul posedă și active financiare impresionante, sute de mii de euro, lei și dolari, sub formă de acțiuni, titluri de stat, conturi curente, depozite bancare, împrumuturi ș.a.:

De la UTCN, Vasile Țopa a obținut un venit anual de 239 973 lei. Soția a câștigat, tot de la UTCN, 175 670 lei. Din închirierea unui apartament, soția a mai încasat 6000 (nu precizează în declarație dacă lei sau euro).

Din investiții, rectorul și-a rotunjit venituri cu câteva zeci și sute de mii de lei, euro și dolari:

Din arenda unui teren agricol, soția a mai câștigat 4 984 (lei sau euro, nu se precizează în declarație, suma fiind oricum una derizorie pentru veniturile consolidate ale familie).ULTIMA ORĂ

 • Acum 4 hours Rautacisme
  Emil Boc: “Vom mapa educațional zona metropolitană”. Poate că cu sapa. Sau coasa
 • Acum 4 hours FOTOGRAFILA
  Băiete, încă o tură de randări pe calculator şi powerpointuri pentru presa de chitanţier! Boc vorbeşte despre stadiul investiţiei care OSĂ fie în Borhanci. Stadiul e că s-au mai făcut nişte randări şi slide-uri în powerpoint
 • Acum 5 hours Din oras
  Municipaliteatea mai “articulează” 30 de milioane de euro în 40 de autobuze electrice. Care OSĂ stea în depou cam ca şi celelate
 • Acum 6 hours Eveniment
  BEAT LA VOLAN a rănit trei persoane pe Calea Mănăştur. Cum vă ziceam, genul acesta de inconştienţă ar trebui încadrat la tentativă de omor
 • Acum 6 hours Din oras
  I-au trebuit 20 de ani să “reglementeze” Urbanismul de Cumetrie. Cum OSĂ îl scuze Emil pe Boc că s-a construit haotic în Cluj-Napoca
 • Acum 7 hours General
  ROMÂNIA FURATĂ: Podul din Cluj care se termină într-un câmp cu porumb
 • Acum 8 hours Eveniment
  GHINION: Poliţiştii au reţinut 13 traficanţi de droguri din zona Turda – Cîmpia Turzii
 • Acum 9 hours Politica
  LUCIAN BODE A TRECUT LA AMENINȚĂRI: ”Cu toți cei care mă vor acuza de acum înainte că am secretizat-o mă voi întâlni în instanță pentru că prea mult și-au bătut joc. Au citit-o de nu mai are coperți/ E publică, la Biblioteca Universitară din Cluj și Biblioteca Națională”
 • Acum 10 hours Straineze
  Viktor Orbán, declarații din genunchi: “Rusia nu a căzut deloc în genunchi, în timp ce economiile europene se dărâmă. Trebuie schimbată politica de sancţiuni a UE”
 • Acum 1 day In vizor
  În loc să-i dea una peste ceafă ”euroderutatului” Rareș Bogdan pentru ieșirea putinist-teroristă de ieri, Klaus Iohannis îl mângâie pe creștet: ”L-a luat puțin valul”…
 • Acum 1 day In vizor
  În scandalul de achiziție cu dedicație a BMW-urilor pentru Poliția română de la amicul Schmidt al președintelui Klaus Iohannis, Bode vrea să ne zică că ”Cei patru evangeliști au fost trei: Luca și Matei”
 • Acum 1 day Rautacisme
  Boc aruncă pisicile moarte ale metroului şi centurii metropolitane pe masa Ministerului Transporturilor
 • Acum 1 day Eveniment
  SĂ NE INTOXICĂM “SĂNĂTOS”: Napolitane cu SALMONELLA, retrase din toate magazinele LIDL din țară. ANSVSA: “Poate provoca afecțiuni grave”
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE