Analiza

AVERILE rectorilor clujeni: Radu Marcel Moraru, conducătorul modest al UAD

Scris de 1,933

Universitățile de stat sunt adevărate fabrici de bani. Dețin proprietăți, imobile, chiar afaceri profitabile. De exemplu, Universitatea Tehnică achiziționează clădiri importante din oraș cu sume de ordinul milioanelor de euro, Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară are propria podgorie și stațiuni de cercetare horticolă, produsele fiind valorificate în magazinele universității.

În acest context, Ziar de Cluj vă prezintă averile rectorilor și decanilor clujeni pentru a vă face o idee asupra veniturilor și proprietăților celor care conduc profitabilele instituții de învățământ superior.

Prof. univ. dr. Radu – Marcel Moraru este rectorul Universității de Artă și Design din Cluj-Napoca.

Cea mai recentă declarație de avere disponibilă pe site-ul ANI este datată 15. 06. 2020, fiind completată, așadar, în urmă cu un an. Potrivit acesteia, rectorul UAD deține o casă de locuit în Cluj-Napoca, cu o suprafață de 120 mp, obținută în anii 1994-1995, prin donație și partaj (cota parte 19/48).

Radu Marcel Moraru are și un teren arabil extravilan, situat în Someșu Rece, județul Cluj. Terenul, cu o suprafață de 533 mp, a fost dobândit în anul 2002, prin cumpărare (soția deține ½).

Universitarul  este posesorul a două autoturisme (Peugeot 307, Peugeot 207), fabricate în 2006, dobândite prin cumpărare.

Rectorul UAD nu deține bunuri sub formă de metale prețioase, bijuterii, obiecte de artă și de cult, colecții de artă și de numismatică, obiecte care fac parte din patrimoniul cultural național sau universal, a căror valoare însumată depășește 5 000 de euro.

Radu Marcel Moraru nu are declarate nici active financiare (conturi și depozite bancare, fonduri de investiții, carduri de credit, a căror valoare însumată depășește 5 000 de euro), nici plasamente, investiții directe sau împrumuturi acordate. Nu are nici datorii.

De la UAD, Radu Marcel Moraru a încasat un venit anual de 135 762 lei. 11 313 lei pe lună.

Soția sa, cadru didactic la UAD, a câștigat 94 965 lei.

O declarație de avere modestă, așadar, comparativ cu proprietățile și activele financiare ale celorlalți rectori clujeni.ULTIMA ORĂ

 • Acum 2 hours Politica
  ACUM SE VA VEDEA DACĂ PRIMEAZĂ ”BLIDUL” ÎN FAȚA VOCAȚIEI: Vârsta de pensionare va crește la 65 de ani pentru militari, diplomați, personalul auxiliar din instanțe. Impozit de 30% pentru o cotă din pensiile speciale. Pensiile magistraților aflate în plată se vor recalcula
 • Acum 4 hours FOTOGRAFILA
  Cât a durat ”asfaltarea” ”înainte de termen” a străzii Dragalina? Ei, bine, se sparge la loc. ”Nu e vina lor”, ci a celor care au lăsat niște țeavă pe dinafară
 • Acum 4 hours Rautacisme
  Întrebare a la Radio Erevan: Ce OSĂ conțină Parcul Gh. Dima din Zorilor, care trebuia licitat încă de anul trecut? OSĂ conțină beton și dale. Și 1001 povești despre arbori în plus
 • Acum 5 hours General
  Ciolacu: Președinta Ungariei a făcut declarații total inacceptabile, cu caracter revizionist pe tema Transilvaniei
 • Acum 6 hours Politica
  PROASTA COMUNICARE A PSD ÎN GREVA PROFESORILOR: Când nu s-a respectat niciodată Legea care acordă 6% din PIB Educației, să vii să contracarezi ”dreptul la grevă” cu ”dreptul la educație”, înseamnă să ai consilieri extrem de proști!
 • Acum 7 hours Eveniment
  Președintele sindicatelor din Educație: ”În momentul de față vorbim de amânarea examenelor”
 • Acum 7 hours Editorial
  Dervișii rotitori de la Guvernare
 • Acum 8 hours In vizor
  Le-au trebuit PATRU ani de la concursul de soluții pentru a ajunge, în sfârșit, să prezinte Comisiei de Urbanism (de Cumetrie din ”bocărie”) reamenajarea Cetățuii!
 • Acum 9 hours Sport
  Dan Petrescu a sărit la bătaie cu propriul jucător și i-a bătut obrazul lui Hagi
 • Acum 10 hours Eveniment
  Greva din învăţământ continuă: ”Guvernul trebuie să înțeleagă, măcar acum, în al doisprezecelea ceas”
 • Acum 10 hours Politica
  OPTIMISM: Vasile Dîncu susține că ”rotativa” OSĂ se facă
 • Acum 11 hours Politica
  ROTATIVA S-A ÎNȚEPENIT ÎN SARABANDA GREVELOR: Angajaţii CFR protestează luni în faţa Ministerului Transporturilor
 • Acum 21 hours Straineze
  După numărarea a 98% dintre voturi, Erdogan a câștigat alegerile prezidențiale inclusiv în numărătoarea opoziției
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE