Analiza

AVERILE rectorilor clujeni: Daniel David (UBB), un universitar cu o avere impresionantă

Universitățile de stat sunt adevărate fabrici de bani. Dețin proprietăți, imobile, chiar afaceri profitabile. De exemplu, Universitatea Tehnică achiziționează clădiri importante din oraș cu sume de ordinul milioanelor de euro, Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară are propria podgorie și stațiuni de cercetare horticolă, produsele fiind valorificate în magazinele universității.

În acest context, Ziar de Cluj vă prezintă averile rectorilor și decanilor clujeni pentru a vă face o idee asupra veniturilor și proprietăților celor care conduc profitabilele instituții de învățământ superior.

Daniel David, rectorul UBB, este transparent la capitolul „Declarație de avere”, cel mai recent document disponibil pe site-ul universității fiind completat în 28 mai 2021.

Conducătorul UBB are o avere impresionantă, deținând proprietăți imobiliare și active financiare de invidiat:

– 4 terenuri: unul în Someșul Rece, Gilău (fânaț), de 839 mp, dobândit prin cumpărare în anul 2008; trei terenuri moștenite în anul 2018, situate în satul Chilia, județul Satu Mare (o livadă – 3100 mp, două terenuri arabile de 3400, respectiv 11 125 mp);

– Două case de vacanță în Făget (Cluj-Napoca), dobândite prin cumpărare în anul 2012 (153,2 mp + 400 mp teren), respectiv în 2013 (176,52 mp + 747 mp teren). Ambele sunt deținute împreună cu soția;

– Daniel David are un Audi A4, fabricat în anul 2014, iar soția un Volkswagen Tiguan, fabricat în 2015;

– Familia David deține nu mai puțin de 15 conturi curente și depozite bancare în lei, euro și dolari:

Familia David are și venituri substanțiale. De la UBB, Daniel David a încasat un venit anual de 330 655 lei net. Tot de la UBB, soția a fost remunerată cu 116 327 lei net.

Cei doi soți au și venituri din activități independente. Doar pentru activitatea sa de consultanță/evaluare, Daniel David a câștigat 13 500 de euro brut, de la Comisia Europeană.

De la Universitatea Padova, se adaugă alți 7 340 euro, brut:

La acestea, se adaugă și veniturile din premii:

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *