Analiza

AVERILE rectorilor clujeni: Cornel Cătoi (USAMV), profesorul fără terenuri și case sau apartamente

Universitățile de stat sunt adevărate fabrici de bani. Dețin proprietăți, imobile, chiar afaceri profitabile. De exemplu, Universitatea Tehnică achiziționează clădiri importante din oraș cu sume de ordinul milioanelor de euro, Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară are propria podgorie și stațiuni de cercetare horticolă, produsele fiind valorificate în magazinele universității. În acest context, Ziar de Cluj vă prezintă averile rectorilor și decanilor pentru a vă face o idee asupra veniturilor și proprietăților celor care conduce aceste instituții profitabile de învățământ.

Cornel Cătoi, rectorul Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) Cluj-Napoca nu are nici terenuri și nici imobile pe numele său, ci pe numele soției. Astfel, familia Cătoi are un teren agricol de 1 hectar în satul Inoc, județul Alba, dobândit prin moștenire de către Adriana Florinela Cătoi. Soția rectorului a moștenit și o casă de 360 mp, în Cluj-Napoca și un apartament de 80 mp tot în Cluj-Napoca.

Cornel Cătoi are patru autoturisme, toate dobândite prin cumpărare: două Volkswagen Passat, un Audi și un Renault.

Conform declarației de avere pe anul 2019, în urmă cu doi ani a obținut 95.000 euro din vânzarea unui apartament. Tot la capitolul bani, rectorul USAMV Cluj-Napoca are patru conturi bancare în valoare totală de 63.000 lei, respectiv 31.100 euro. Cătoi deține titluri de stat în valoare de 440.000 lei.

În ceea ce privește veniturile bănești aferente anului 2019, rectorul USAMV a încasat 254.100 lei/an de la universitate din învățământ, cercetare și administrație, 2760 lei din premierea unor articole. Se adaugă veniturile soției: 91.343 lei de la Universitatea de Medicină și Farmacie din învățământ și cercetare, 34.068 lei din servicii medicale către Medstar și 24.000 lei din închirierea unui apartament.

Citește și:

AVERILE rectorilor clujeni: Anca Buzoianu (Universitatea de Medicină și Farmacie), proprietară de imobile și bijuterii. Ce salariu încasează lunar

AVERILE rectorilor clujeni: Daniel David (UBB), un universitar cu o avere impresionantă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *