Analiza

AVERILE directorilor de spitale din Cluj – Nicolae Constantea, managerul Spitalului Clujana, sărac lipit pământului în comparație cu soția, care câștigă 16.500 euro pe lună

Spitalele de stat sunt conduse de manageri desemnați de cele mai multe ori din rândul medicilor care lucrează deja în unitatea sanitară. Unii sunt pe funcție de peste zece ani, alții sunt schimbați la patru ani, odată cu modificarea conducerii Guvernului. În foarte puține cazuri, spitalul este condus de cineva din exterior, fie de o firmă, fie de un director cu specializare în management. Managerii au pe mână sume mari de bani, proiecte importante, care pot avea o influență directă asupra pacienților.

Ziar de Cluj vă prezintă averile managerilor spitalelor din județul Cluj.

Nicolae Constantea este directorul Spitalului Municipal Clujana. A fost repus în funcție în ianuarie 2021, după o pauză de câțiva ani.

Citește și:

Ce „surpriză”! Nicolae Constantea, fostul manager al Spitalului Clujana, este singurul care a depus ofertă la licitația pentru conducerea unității sanitare. Firma lui a fost înfiinţată cu 3 săptămâni înainte de licitație

Nicolae Constantea nu și-a publicat declarația de avere aferentă anului 2020. Cel mai recent document în acest sens datează de anul trecut, deci face referire la averea din 2019. Managerul Spitalului Clujana nu are pe numele său nici bani în bancă, nici autoturisme. Nici veniturile anuale nu sunt consistente, așa cum se întâmplă în cazul altor persoane aflate în funcții de conducere la instituții publice. Are însă o soție care câștigă bani mulți din activitatea medicală prestată în Germania.

Constantea are două terenuri în Someșul Cald (250 mp – dobândit în 1992 prin cumpărare) și Bălcești (625 mp – dobândit în 1993 prin cumpărare). Mai deține două apartamente în Cluj-Napoca, o casă de vacanță în Someșul Cald și un apartament în Germania, pe numele soției.

Nicolae Constantea mai are pe numele său un credit bancar în valoare de 35.400 euro, contractat în 2004 și scadent în 2022.

În ceea ce privește veniturile pe anul 2019, managerul de la Spitalul Clujana a declarat un salariu anual de 143.342 lei. De precizat faptul că în urmă cu doi ani nu ocupa funcția de manager. Soția sa a raportat venituri de 199.000 euro pe 2019 din salarii – cabinet medical dermatologie Kusel – Germania. Rezultă un venit lunar de peste 16.500 euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *