In vizor

Averile din urbanism: Corina Ciuban, directorul executiv al Direcției Urbanism din Primăria Cluj-Napoca, are 4 locuințe și salariu de 2000 de euro

Scris de 544

Urbanismul reprezintă o avere la Cluj. Pe construirea de blocuri și case, de blocuri între case, se fac averi colosale. În orașul ”smart”, dezvoltatorii, pentru a-și înălța imperiile imobiliare, trebuie să obțină mai întâi aprobări de la Comisia de Urbanism. Este interesant ce avere au făcut sau dețin cei care au în pixul lor puterea de a aproba sau respinge proiecte de zeci de milioane de euro.

Corina Ciuban este directorul executiv al Direcției Urbanism, membră în Comisia Tehnică de Amenajare a Teritoriului și de Urbanism, membră în Comisia operativă de urbanism din cadrul Primăriei Cluj-Napoca.

Pe site-ul Primăriei și Agenției Naționale de Integritate sunt disponibile declarațiile sale de avere din 2009 până în 2020. Să vedem cum a evoluat, într-un deceniu, averea Corinei Ciuban:

2009

Potrivit declarației sale de avere din anul 2009, Corina Ciuban, care era de pe atunci director executiv al Direcției Urbanism din Primăria Cluj-Napoca, deținea două apartamente în Cluj-Napoca, dobândite prin cumpărare în 1996 și 2007, apartamente cu suprafețe de 45, respectiv 107 mp (în cotă parte ½ cu soțul).

Mai avea și două mașini, un Volkswagen (fabricat în 2008) și un BMW (fabricat în 2002), dobândite prin cumpărare.

Corina Ciuban contractase în 2007 și un credit de 60 000 de euro, scadent în 2032.

Nu deținea depozite bancare.

Venitul anual încasat de la Primăria Cluj-Napoca era de 65 357 lei, soțul său, Doru Ciuban, de la Direcţa Judeţeană pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Cluj câștigând 45 199 lei.

Din cedarea folosinței bunurilor, pentru apartamentul de 45 mp din cartierul Gheorgheni, cei doi soți au obținut suma de 3550 euro.

2020

Conform declarației de avere depusă de Corina Ciuban în anul 2020, veniturile și proprietățile familiei au sporit.

Directorul executiv al Direcției Urbanism din cadrul Primăriei Cluj-Napoca a moștenit 3 terenuri intravilane în Alba Iulia, în cotă parte (cu suprafețe de 1437 mp, 2200 mp, 700 mp).

Corina Ciuban a mai moștenit, în anul 2013, și o casă în Alba Iulia (cu suprafața de 65 mp) și un apartament de 78 mp în Cluj-Napoca, ambele în cotă parte. A mai moștenit în 2013 și un apartament de 63 mp în Alba Iulia.

Apartamentul de 45 mp din Cluj-Napoca, dobândit prin cumpărare în 1996, nu îl mai deținea în 2020, rămânând în proprietate cu apartamentul de 107 mp din Cluj, cumpărat în anul 2007.

Cu doar 4 case, Corina Ciuban mai are puțin până a ajunge la performanțele imobiliare ale președintelui Iohannis.

Ciuban s-a înnoit și la capitolul autoturisme, deținând, potrivit declarației sale de avere din 2020, două BMW-uri fabricate în 2000 și 2014 (dobândite prin cumpărare).

Față de anul 2009, în 2020 directoarea executivă din Primărie deținea și depozite bancare – un cont deschis în anul 2020, cu o valoare la zi de 17 000 de euro; un cont deschis în 2018, cu o valoare de 45 366 lei; un fond privat de pensie, deschis în anul 2008, cu o valoare de 60 962 lei.

În 2020, Ciuban a contractat și un credit scadent în 2023, în valoare de 41 500 de lei. În 2019, a contractat un credit în valoare de 110 000 de lei, scadent în 2024.

De la Primăria Cluj-Napoca, Ciuban a încasat un venit anual de 116 350 lei, adică 9 695 lei lunar.

Soțul ei a încasat de la Biroul Vamal de Frontieră Aeroport Cluj-Napoca un venit anual de 96 326.ULTIMA ORĂ

 • Acum 5 hours In vizor
  Iohannis, declarații dure la adresa profesorilor care continuă greva: Cum îndrăznește cineva să pună în dificultate examenele naționale? După ce guvernul le-a dat tot ce au cerut, acum în ce temei să continue greva?
 • Acum 9 hours In vizor
  NU A FUNCȚIONAT MANEVRA CU ”NICULE, MAI DĂ-LE 1000 DE LEI”: Purtătorul de cuvânt al Guvernului: Negocierile cu sindicatele din educație au luat sfârșit. Lider de sindicat: Acțiunile de protest continuă de marți încolo
 • Acum 9 hours In vizor
  În timp ce polițiștii protestau la minister, lui ”dottore” Bode îi cânta Marcel Pavel la ureche ”Frumoasa mea, în seara asta”, la o chermeză de la Direcția Generală Anticorupție, în timp ce angajații de rând stăteau, ca ”fetița cu chibrituri”, cu nasul lipit de geamuri
 • Acum 10 hours Rautacisme
  Aeroportul Cluj va avea sistem de identificare rapidă a obiectelor străine pe pistă. Să-și ia și președintele CJ Cluj un sistem de identificare a impostorilor în pită. A banilor publici, firește
 • Acum 10 hours Politica
  Guvernul le vâră pe gât sindicatelor OUG cu creșterile propuse pentru profesori, dar respinse de aceștia. Ciucă bagă și un șantaj emoțional: ”E momentul ca dascălii și elevii să nu mai stea departe de școală”
 • Acum 15 hours Politica
  Guvernul se reunește joi în ședință pentru a aproba OUG prin care salariile profesorilor cresc cu 1.000 de lei brut, deși negocierile au eșuat iar greva continuă
 • Acum 1 day Politica
  Ciolacu, despre pensiile speciale: Îmi menţin părerea că trebuie o reformă şi am să o duc până la capăt. Întrebat dacă noile propuneri să nu se aplice pentru pensiile în plată: Înseamnă că nu mai vorbim de o reformă
 • Acum 1 day Politica
  Flancat de Salad Box și Canta, Ovidiu Săcară rămâne președinte al PSD Cluj-Napoca
 • Acum 1 day In vizor
  ZĂHĂRELUL: Oferta finală a Guvernului pentru profesori: cresc de la 1 iunie salariile cu 1.000 de lei brut lunar pentru cadrele didactice și 400 de lei pentru personalul nedidactic. Majorarea cerută de sindicate până la salariul mediu pe economie, etapizată pe trei ani. Întâlnire premier-sindicate la ora 19.00
 • Acum 1 day In vizor
  UNII NU AU CE PUNE ÎN FARFURIE, ALŢII DAU DIN BURIC ÎN BALI: Vicepremierul Kelemen Hunor și liderul Comisiei pentru învățământ din Camera Deputaților vor pleca pentru o săptămână în Indonezia, la Bali, unde vor vizita unele ”obiective economice și culturale”. Se cere diurnă majorată cu 20% și o treime din bani dați în avans
 • Acum 1 day In vizor
  Individul care înjură pe Facebook, Iulian Cristache, de peste 15 ani preşedinte al unei obscure Federaţii a “asociaţiilor de părinţi”, se bagă în seamă în problema grevei profesorilor
 • Acum 1 day In vizor
  Greva profesorilor continuă. Sindicatele anunță că au decis să NU accepte un acord, chiar dacă e semnat de președintele Iohannis
 • Acum 1 day Sanatate
  CUI FOLOSEŞTE PUNEREA DE POALE ÎN CAP DINTRE CEI DOI DEPUTAŢI PSD PE SPINAREA BOLNAVILOR DE CANCER? Rafila: “Patriciu Achimaș Cadariu, a refuzat orice dialog”. Achimaș Cadariu: “Alexandru Rafila se ocupă de denigrări și distruge lucruri la care nu se pricepe”
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE