In vizor

AVERILE ambasadorilor români din toată lumea. Cât câștigă un diplomat și ce beneficii are?

Statul Român este reprezentat în întreaga lume prin intermediul a 90 de ambasade, scopul acestora fiind de a consolida relațiile externe ale României și de a veni în ajutorul românilor de pretutindeni. Ambasadele României de pe toate continentele lumii sunt bugetate prin Ministerul Afacerilor Externe, ambasadorii fiind propuși de ministrul MAE și acceptați de președintele Klaus Iohannis.

Ca urmare a manifestării suveranităţii unui stat, din dorinţa de a-şi apăra proprii cetăţeni în faţa abuzurilor de putere, de a strânge mai mult şi pe o bază legală relaţiile economice, statele şi-au creat propriul punct de sprijin pe teritoriul altor state, un avanpost acceptat şi creat pe bază de reciprocitate astfel încât fiecare dintre statele acceptate să poată acţiona numai în interesul lui cu respectarea legilor statului gazdă şi a principiilor internaţionale unanim acceptate.

Ambasada se ocupă de relațiile interstatale. Consulatul se ocupă de problemele cetățenilor țării de care aparține, pe teritoriul altei țări și eliberarea vizelor pentru cetățenii străini acolo unde este cazul.

Strict Secret a întocmit lista completă cu românii aflați în conducerea ambasadelor din lume și averile acestora. 

DACĂ VREŢI SĂ ŞTIŢI CUM ESTE SĂ AI ACTIVITATE ŞTEARSĂ ÎN SLUJBA STATULUI, PE SALARII BABANE, citiţi continuarea pe strictsecret.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *