Din oras

Averi modeste la APIA Cluj

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura este institutia pe unde trec anual milioane de euro, bani europeni, care ajung in final la fermieri si agricultori. Cu toate acestea averile sefilor de la APIA Cluj sunt modeste si nu ies din tipare.

La inceputul anului centrul judetean Cluj a fost reorganizat, la conducere ajungand profesorul de la Horticultura, Adrian Zaharia. Conservatorul Zaharia l-a inlocuit pe Gheorghe Serban, sustinut de PDL. Noul director executiv al Agentiei, in functie de la inceputul acestui an, nu are nici terenuri si nici imobile, are in schimb o autoutilitara si un Audi A6. Anul trecut a castigat peste 43.000 de lei de la Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara (USAMV), unde era prodecanul facultatii de Horticultura.

Ioan Merca, directorul executiv adjunct, are un apartament si o masina, iar anul trecut a reusit sa economiseasca 10.000 de lei, pe care i-a depus in banca. In 2012 a avut venituri de la Camera Agricola a Judetului, unde era director executiv. Peste 28.000 de lei a incasat de la Camera Agricola si 1.300 de lei de la APIA.
Dorina Ungur, sefa serviciului Masuri de Sprijin – IT, are, impreuna cu sotul, un teren si o casa in Jucu de Sus si un apartament in Cluj-Napoca. Conduce un Fiat din 2004, iar salariile ei de anul trecut de la APIA au insumat 38.249 de lei. Sotul ei lucreaza tot la APIA, de unde a castigat 33.000 de lei anul trecut. De asemenea, sotul ei a incasat dividende de peste 10.000 de lei de la Agosem Impex SRL.

Un alt sef de serviciu, Valer Marica, are mai multe terenuri in judetele Alba si Bistrita Nasaud, un apartament in Cluj si o casa de vacanta in Alba. De asemenea seful de serviciu are doua autoturisme, un tractor si mai multe utilaje agricole. Anul trecut a contractat un credit de 8.000 de euro, pe un termen de 5 ani. Anul trecut a castigat de la Agentie peste 43.000 de lei si a primit o subventie de 7.500 de lei.

Seful Serviciului Controale pe teren, Ioan Tivadar, are un teren si o casa mostenite in Cluj-Napoca si un apartament cumparat. Conduce un Ford Focus din 2010, cumparat in leasing. Veniturile lui pe anul trecut s-au ridicat la peste 40.000 de lei.
Ciprian Eleches, responsabilul cu Administrarea si Controlul Cotei de Lapte are doua autoturisme si venitul anual din salarii de la APIA s-a ridicat la peste 37.000 de lei.
Colegul sau, Nicolae Borlea, seful de la Biroul Inspectii detine un apartament in Cluj-Napoca si a donat un altul anul trecut catre Cristina Borlea. Pana in 2015 are si datorii la banca de 28.000 de euro. Salariile de la APIA de anul trecut au totalizat 34.000 de lei.

Foto: buzznews.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *