In vizor

Averea impresionanta a medicului Ciuleanu, anchetat de DNA: cinci case, trei masini, venituri de milioane de lei anul trecut

Conferentiarul Tudor Ciuleanu, medic la Institutului Oncologic din Cluj-Napoca si director al departamentului de imunologie din cadrul UMF Cluj, are o avere impresionanta. De la Institutul Oncologic, el a incasat in ultimii patru ani 1,4 milioane de lei. Ciuleanu a castigat, anul trecut, 1,5 milioane de lei, din drepturi de proprietate intelectuala. El face parte din comisia CAS Cluj care aproba lista medicamentelor in cadrul Programului National de Oncologie. Cabinetul sau medical a fost, astazi, perchezitionat de procurorii DNA.

Ancheta DNA vizeaza medici din mai multe judete din tara, printre care – se pare – se afla si conferentiarul clujean Tudor Ciuleanu. El face parte din comisia CAS Cluj care aproba lista medicamentelor in cadrul Programului National de Oncologie. Cabinetul sau medical a fost, astazi, perchezitionat, de procurorii DNA, la Institutul Oncologic din Cluj-Napoca.

Procurorii anticoruptie acuza in aceasta ancheta zeci de medici ca au primit spagi de la distribuitorii de medicamente. Sursele judiciare arata ca ar fi vorba, la nivel national, de 16 medici. Firmele de medicamente ofereau unor medici din cadrul unor spitale din judetele Mures, Salaj, Sibiu, Bistrita si Cluj achitarea cheltuielilor la diverse simpozioane si congrese internationale, acoperind si cheltuieli personale ale acestora, excursii in diverse tari, bunuri, foloase si alte servicii, conditionandu-le de prescrierea medicamentelor pe care le produc sau pe care le distribuie si optand pentru varianta medicamentelor, mai scumpa, in locul unor medicamente generice, echivalente, care au aceeasi compozitie chimica si acelasi efect terapeutic, insa sunt mai ieftine.

La Institutul Oncologic din Cluj, ancheta l-a vizat pe conferentiarul Tudor Ciuleanu. Acesta are o avere impresionanta.

Tudor Ciuleanu a castigat,din drepturi de proprietate intelectuala din Romania, Irlanda, Germania, SUA, Anglia, Austria, Elvetia, Germania, Olanda si Slovenia, 1,5 milioane de lei numai in 2014, potrivit declaratiei sale de avere, publicata pe site-ul UMF Cluj.

Din 2011 si pana in 2014, conferentiarul a avut incheiat un contract civil de prestari servicii cu Institutul Oncologic din Cluj-Napoca in valoare de 1,4 milioane de lei.

Medicul a fost presedintele Societatii Romane de Radioterapie si Oncologie Medicala si este asociat unic la SC Oncomed SRL.

Firma sa are ca domeniu de activitate “cercetare-dezvoltare in alte stiinte naturale si inginerie” si functioneaza din 2004. Ultimul bilant financiar arata ca societatea a avut, anul trecut, o cifra de afaceri de 40.000 de lei.

Anul trecut, Ciuleanu a castigat de la UMF Cluj 80.000 de lei, adica un venit de peste 6.600 de lei pe luna.

In conturi, medicul oncolog are peste 295.000 de euro, 63.000 de dolari si 9.500 de lei. Mai are bijuterii si opere de arta in valoare de 10.000 de euro.

Medicul are doua terenuri, doua case, doua apartamente si o casa de vacanta si are in garaj trei autoturisme: un Mercedes, un Land Rover si un Dscovery 3.

El face parte din Comisia CAS Cluj care aproba lista medicamentelor in cadrul Programului National de Oncologie.

Alaturi de el, in comisia de Oncologie si Hematologie de la nivelul CAS Cluj mai sunt membri conf. dr. Anca Bojan (de la Institutul Oncologic Cluj), dr. Radu Tanasescu (de la Institutul Oncologic Cluj), dr. Calin Cainap (de la Institutul Oncologic Cluj), dr. Adriana Vlad, medic-sef la CAS Cluj, farmacista Lucia Mihesan, secretar CAS Cluj si dr. Corina Luca, din cadrul DSP Cluj.

Medicamentele aprobate sunt: Interferonum, Alfa 2 A si Alfa 2B si Pegfilgrastimum, potrivit CAS Cluj.
 
O referinta interesanta se face la adresa medicului intr-un articol publicat de Evenimentul Zilei, din decembrie 2013. In articolul “Caracatita din Ministerul Sanatatii lasa bolnavii fara medicamente salvatoare”, semnatara articolului, Cristina Lica, arata urmatoarele:

“Medicul Tudor Ciuleanu, de la Institutul Oncologic din Cluj-Napoca, membru in comisia de oncologie, sustine ca participarea sa la evaluarea dosarelor citostaticelor noi a fost <>, dezinteresata si exclusiv in scopul de a veni in sprijinul pacientilor. Potrivit declaratiei sale de avere, doctorul a incasat bani de la o serie de companii farma, printre care Amgen, Merck, Eli Lilly, Pfizer, Novartis, Sanofi, Astra Zenecca, Sandoz. Oncologul spune insa ca e normal ca medicii considerati lideri de opinie sa fie selectionati de companiile farma. <>.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *