Din oras

Autoritățile se pregătesc de un week-end restrictiv. Tarcea, avertisment pentru protestatari: „Virusul nu se oprește prin manifestații… Să fim atenți la ce acțiuni întreprindem”

Autoritățile clujene se pregătesc de posibile proteste de stradă în week-end, odată cu înăsprirea măsurilor restrictive: închiderea magazinelor de la ora 18 și interzicerea liberei circulații. Viceprimarul Dan Tarcea transmite un avertisment câtre protestatari: Dacă această demonstrație se transformă în acte de huliganism sunt total în dezacord cu protestatarii, susține acesta.

Măsurile restrictive sporite i-a scos din case pe români, care au protestat pe parcursul întregii săptămâni manifestându-și nemulțumirea vis a vis de închiderea magazinelor la ora 18 și interzicerea circulației. Clujenii au protestat la rândul lor prin intermediul demonstrațiilor de stradă.

Viceprimarul Dan Tarcea a transmis un avertisment contestatarilor din stradă, susținând că nu acceptă „actele de huliganism”

„Aș vrea să spun că orice manifestare este o exprimare a libertății și a democrației. 

Cu condiția să se desfășoare în condițiile legii. 

Dacă această demonstrație se transformă în acte de huliganism, cum s-a mai întâmplat în anumite locuri în țară, sunt total în dezacord cu protestatarii dacă procedează sub această formă”, a susținut viceprimarul Clujului, Dan Tarcea. 

În privința existenței unor informații potrivit cărora la protestele din Cluj s-ar fi recurs la demonstrații violente, Dan Tarcea a infirmat o asemenea ipoteză:

„Nu, nu am avut asemenea informații. 

Nu știu să se fi întâmplat acte de huliganism în municipiul Cluj-Napoca. 

Știu doar că în țară s-au întâmplat acte de huliganism, în care au spart stații de transport în comun, vitrine ș.a.m.d.

Și aici sînt în total dezacord cu aceste manifestări. 

Evident, oamenii au această libertate să se exprime, pe de altă parte aș vrea să spun că virusul nu se oprește prin manifestații. 

Absolut deloc. Din contră. 

Se potențează transmiterea virusului.

De aceea trebuie să fim cu mare băgare de seamă, să fim atenți la ce ne dorim, la ce acțiuni întreprindem”, a declarat viceprimarul Tarcea în cadrul unei intervenții. 

În Cluj-Napoca a fost depășită rata de infectare de 7,5 la 1000 de locuitori.

Începând din acest weekend spațiile comerciale se vor închide de la ora 18, iar clujenii vor fi nevoiți să respecte măsurile restrictive sporite privind libera circulație după ora 20, cu doar câteva excepții pe baza unei declarații pe propria răspundere.  

Mii de români au protestat pe parcursul săptămânii după ce Guvernul Câțu a aplicat o serie de măsuri restrictive sporite pentru reducerea infectărilor cu coronavirus, precum închiderea magazinelor de la ora 18, blocarea românilor în case de la ora 20 și închiderea sălilor de sport. 

Autoritățile i-au apreciat pe manifestanți drept „huligani”, „analfabeți funcționali”, „xenofobi” și au minimalizat nemulțumirea populației încercând să decredibilizeze protestele. 

 

 

 

 

 

 

 

sursa foto: bursa.ro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *