Din oras

Autoritățile anunță demararea proiectului pentru reamenajarea Zonei Expo Transilvania: „Credeți că a fost ușor să țin piept la investitorii furioși care voiau orice colț de pământ să-l facă bloc?”

Administrația locală anunță demararea proiectului de amenjare a zonei Expo Transilvania. Contractul pentru proiectarea Planului Urbanistic Zonal ar putea fi semnat săptămâna viitoare, potrivit edilului Emil Boc: „Am refuzat blocuri de 14 etaje și facem parc”, a susținut edilul municipiului Cluj-Napoca. Lucrările de execuție nu pot începe însă în acest an.

„Vreau să dau vestea bună: săptămâna viitoare semnez contractul pentru ce înseamnă faza asta de proiectare PUZ și pentru Expo Transilvania. 

Pentru realizarea acolo a tot ce înseamnă parc, parking, străzile din preajmă, o bază sportivă și de agrement, unde am refuzat blocuri de 14 etaje și facem parc. 

Credeți că a fost ușor să țin piept la investitorii furioși care voiau orice colț de pământ să-l facă bloc?”, a declarat primarul Emil Boc în cadrul unei intervenții la un post de radio local. 

Proiectul înaintat anul trecut de administrația locală privind regenerarea urbană a zonei Expo Transilvania prin amenajarea și extinderea Parcului Aurel Vlaicu, dar și amenajarea străzilor adiacente, precum și construirea unui parking a stârnit interesul unui număr de 4 (asocieri) firme.

1) FIP Consulting – lider, Novart Engineering (Bucureşti).
2) Atelier Mass (lider), Gradinstal, D&B Proiectare, Lamina, Archaeus (Cluj).
3) Metapolis Architects – lider, Prodeco Arhitectură și Inginerie.
4) Ina Stoian Atelier Proiectare – lider, Daedalus Proiect, Neo Plan, Patrulius și Asociații (Bucureşti).

În aprilie 2021, edilul Emil Boc recunoștea că lucrările de execuție nu vor putea începe în 2021 din cauza procedurilor de natură tehnică: 

„Eu le iau pe etape. Acum este licitația… 

Nu știu cum să mai tot spun că… Nu pot începe lucrările anul ăsta. 

N-au cum să înceapă lucrările pentru că sunt proceduri tehnice, afirma Emil Boc.

Valoarea estimată a proiectului este de 2.200.000 lei, bani din fonduri bugetare. 

Pentru realizarea proiectului de modernizare și reamenajare a zonei Expo Transilvania, administrația va recurge la exproprieri în cazul terenului de 1,5 hectare, aflat în proprietatea privată.

În locul parcării urmează să fie amenajat un spațiu verde cu funcțiuni sportive, pe modelul bazei sportive Gheorgheni. Și străzile adiacente vor fi modernizate, iar parcul Aurel Vlaicu va fi extins.
 

TE-AR MAI PUTEA INTERESA ȘISă ne tratăm Nervia cu Expo Transilvania. Sau cum nu a avut Emil Boc timp, zece ani, să stea de vorbă personal cu un investitor de 60 de milioane de ero

Ca să vedeţi câţi ani i-au trebuit lui Emil Boc să se apuce să facă ceva din ceea ce a promis cândva.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *