PubliNews

„Autoportretul” lui Vincent Van Gogh și multe alte opere realizate din materiale reciclate. Descoperă tablouri din doze de aluminiu, la Iulius Mall Cluj și bucură-te de evenimente sustenabile!

Artiștii participanți la concursul Can Art&Design Festival îmbină într-un mod ingenios arta și sustenabilitatea. Astfel, au luat naștere nouă lucrări de artă modernă realizate din doze de aluminiu, ce reproduc creații celebre și care pot fi admirate în Iulius Mall Cluj, în perioada 19 – 25 iunie 2023. Vino să admiri „Autoportretul” lui Vincent Van Gogh, „Sărutul” lui Gustav Klimt, lucrarea „Chaplin – The Sad Man” și nu numai, într-o expoziție inedită. În weekend, poți să-ți înnoiești garderoba la târgul ReClothing, iar miercuri, 21 iunie, în Iulius Parc, te așteaptă sesiuni de yoga, mindfullnes și multă voie bună de Ziua Internațională a Yoga.

 Iulius Mall Cluj alături de Asociația Alucro promovează reutilizarea creativă a dozelor de aluminiu și transformarea lor în lucrări de artă cu utilitate pentru spațiul public. Astfel, în Atriumul Iulius Mall, vor putea fi admirate tablourile: „Rupestra 3000″, „Cei 3″, „Youth”, „Simbioza Generațiilor”,  „Autoportretul” lui Vincent Van Gogh, „Sărutul” lui Gustav Klimt, „Chaplin – The Sad Man”, „Cenzura – un mecanism de supraviețuire” și „Cosmos”. Acestea sunt realizate de artiști români din toată țara, profesioniști și amatori, și au luat naștere în urma concursului Can Art&Design Festival.

Scopul evenimentului este de a atrage atenția asupra reciclării, ne invită pe toți să privim deșeurile ca pe o resursă valoroasă și să găsim modalități creative de a le transforma în lucruri noi și utile. Nu în ultimul rând este un alt fel de semnal de alarmă pentru modul în care putem contribui la reducerea poluării și a impactului asupra mediului înconjurător.

În aceeași direcție a evenimentelor sustenabile, în perioada 22 – 25 iunie, în Iulius Mall Cluj revine târgul preferat al iubitorilor de modă eco friendly – ReClothing. Aici, peste 1.000 de articole vestimentare de calitate și cu modele unicat își vor căuta noi proprietari. Proiectul promovează donarea, reciclarea și reutilizarea hainelor și textilelor în scopul prevenirii deșeurilor și diminuării poluării. Ca de obicei, banii strânși în cadrul târgului vor fi utilizați în proiecte educaționale derulate de către JCI Cluj.

 Mai mult decât atât, la finalul lunii mai, târgul ReClothing a fost premiat la nivel internațional. În cadrul Conferinței Europene JCI de la București inițiativa a câștigat premiul pentru cel mai bun proiect de business și antreprenoriat, fiind, totodată, desemnat cel mai bun proiect din toată Europa în anul 2022. A concurat cu zeci de inițiative de succes din țări precum Finlanda, Germania sau Elveția.

Și cum sustenabilitatea merge mână în mână cu starea de bine, în Iulius Parc, va fi marcată Ziua Internațională a Yoga, miercuri, 21 iunie, în intervalul orar 09.30 – 14.00, când vor avea loc clase de yoga, dar și un workshop de mindfulness urban cu tehnici de respirație și conștientizare. Sesiunile vor avea loc alături de Alexandra Kiraly, trainer acreditat de școala Bindusar, iar la finalul evenimentului, cei de la Laceworld au pregătit surprize pentru toți participanții. Mai multe detalii găsești pe pagina evenimentului International Yoga Day – Iulius Parc.