Politica

Aurelia Cristea: “În PSD acum e dictatură”

Fost deputat PSD, fost ministru al Dialogului social într-una dintre guvernările lui Victor Ponta, fost candidat al PSD Cluj la primăria Cluj-Napoca, autor al legii antifumat, azi om liber, Aurelia Cristea și-a dat demisia din PSD ca urmare a adoptării în miez de noapte a Ordonanței de Urgență care modifica Codul Penal. Demisie de conștiință care a fost urmată, la scurst timp, de către cea a lui Florin Jianu, ministrul pentru IMM-uri din guvernul numit Grindeanu.

În opinia exprimată de Aurelia Cristea la emisiunea ÎN VIZOR din 2 februarie și reluată în mass media, în PSD acum este dictatură, iar Liviu Dragnea are un plan prin care să subjuge Justiția.

“În PSD acuma e o dictatură. Dictatura Dragnea. Cine nu este de acord cu ceea ce spune Liviu Dragnea şi câteva slugi din jurul lui este dat afară. Dacă nu se va ridica un grup suficient de puternic de lideri din rândul celor care sunt astăzi lideri, dintre cei care au adus voturi pentru partid, atunci nu e nicio şansă ca Dragnea să nu-şi pună în aplicare tot planul de subjugare a justiţiei, pentru că acesta este planul, ca justiţia să fie la mâna lor.

Cel mai trist este că au înşelat încrederea oamenilor în spatele unui plan de guvernare ambiţios, cu măsuri economice foarte bune, au ascuns această posiblitate de sifonare a banilor extraordinar de bine mascată. Nu vreau să acuz niciun om  de bună credinţă din PSD, sunt foarte mulţi foşti colegi de-ai mei de bună credinţă, primari, consilieri locali sau judeţeni care doresc să-şi facă treaba corect. Unitatea de partid este mai importantă întotdeauna în PSD şi acest lucru nu e rău, dar când vezi că se derapează şi că, practic, girezi o gaşcă de hoţi şi de infractori, trebuie să te delimitezi şi să nu pui în joc viitorul copiilor tăi.

Eu ştiu că a transmis domnul Dragnea fiecăruia dintre cei ce sunt în poziţii de conducere că orice fel de observaţie sau orice fel de de ieşire din linia de comunicare a partidului va fi sancţionată şi vor fi daţi afară. E o dictatură pe care nu am mai trăit-o şi nu pot s-o trăiesc, mi-e foarte teamă de ce se poate întâmpla în România cu un astfel de personaj care are toată puterea şi o poate folosi în mod discreţionar. S-a ajuns până să se facă o listă cu social-democraţii care au dat „Like” demisiei pe care am postat-o pe Facebook.”

Într-un interviu publicat de adevarul.ro, Aurelia Cristea detaliază spaimele celor din PSD care-și pun speranța în acest plan de subjugare a Justiției:

“Sunt multe voci în PSD care îşi doresc ca Justiţia să nu mai poată aresta, să nu mai poată să cerceteze în special în ceea ce priveşte deciziile administrative, deciziile în plan local cu privire la cheltuirea banului public, pentru că acolo sunt cele mai mari probleme. Foarte mulţi s-au plâns că ei nu pot să mai facă nimic, nu pot să mai facă proiecte pentru că vine DNA-ul şi-i leagă sau vine Curtea de Conturi şi pe urmă se face sesizare la DNA. Atunci e foarte clar planul de a face ca lucurile să funcţioneze în maniera în care să nu se poată cerceta sau să se cerceteze mult mai greoi, astfel încât să nu se mai ajungă la ei. De altfel, dezincriminarea abuzului în serviciu şi a conflictului de interese au ca scop să funcţioneze o reţea de utilizare şi sifonare a banului public care a funcţionat în ultimii 20 de ani şi vedem România este în ce situaţie este.

În 2013 în „marţea neagră” a fost o încercare de modificare a Codurilor penale, inclusiv în ceea ce priveşte abuzul în serviciu, dar nu s-a reuşit. Apoi, s-a mai încercat şi a fost o temă constantă de discuţii în grupul parlamentar în special adusă în discuţie de către colegi care erau în cercetare sau care aveau deja sentinţe în primă instanţă sau cei care, sigur, simţeau că lucrurile nu funcţionează foarte bine. Atunci discuţia a ajuns până inclusiv la defiinţarea DNA-ului, se făceau tot timpul comparaţii că aşa ceva nu există în alte state.

Prin ceea ce s-a întâmplat în 31 ianuarie există riscul foarte mare ca cumva, poate nu într-o modalitate formală, să fim scoşi chiar în afara spaţiului european, să ne scoată din Europa, cam despre asta vorbim, pentru că indiferent despre ce modificări vrei să faci suntem într-o democraţie şi o democraţie trebuie să fie bazată pe nişte prinicipii ce ţin de respect pentru lege şi pentru cetăţeanul care te-a ales, de resposnabilitate şi de respectarea unei transparenţe şi a unor dezbateri sănătoase pentru societate. Dacă ai o asemenea putere în Parlament, nu înţeleg de ce trebuie să faci aşa ceva, ori ai ceva de ascuns, ori ţi-e foarte frică.”

În ceea ce privește atitudinea PSD față de semnalele de alarmă trase din exterior cu privire la această tentativă de dărâmare a Justișiei, Aurelia Cristea a fost extrem de plastică în exprimare:

“Nu-i interesează. Pe marea majoritate a celor aflaţi în funcţii de decizie nu-i interesează. De altfel, şi programul de guvernare a fost în sensul să nu ne mai dea nimeni lecţii, noi ştim să ne guvernăm, nu avem nevoie de străini, nu avem nevoie de companii multinaţionale care îşi plătesc angajaţii foarte bine şi care sunt la zi cu impozitele şi taxele.

Nu cred că asta îi afectează cu ceva pe cei care decid în acest moment în PSD, îi afectează pe oamenii de bună-credinţă şi pe noi toţi, care avem prieteni, rude sau cunoştinţe în străinătate, îi afectează pe antreprenorii români care au relaţii comerciale cu companii străine, ne va afecta pe exerciţiul financiar 2014-2020 în ceea ce priveşte atragerea de fonduri europene.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Exit mobile version