In vizor

Au reinceput lucrarile pe Splaiul Independentei. Cu trei muncitori si un excavator pe zi, zona va fi blocata o perioada buna

Scris de 757

De ieri, s-au reluat lucrarile de modernizare a Splaiului Independentei, tronsonul cuprins intre podul Napoca si strada George Cosbuc. Surprinzator, desi vremea nu e favorabila, 2-3 muncitori si-au facut astazi aparitia in zona, fara a avea vreo activitate semnificativa. Banda adiacenta spre Somesul Mic este restrictionata cu totul, fiind asigurata doar circulatia pe linia de tramvai. La cat de putini muncitori sunt prezenti pe santier si cat de incet se misca lucrurile, banda va mai fi blocata o perioada.

Primaria municipiului Cluj-Napoca a anuntat continuarea lucrarilor de modernizare a Splaiului Independentei, cu toate ca aceste lucrari ar fi trebuit finalizate in decembrie. E deja a doua zi de lucru, banda adiacenta spre Somesul Mic e restrictionata cu totul pana in zona Cluj-Arena. E plin de balize si indicatoare, dar strada e pustie. 

Cu trei muncitori si un excavator sunt slabe sansele ca Splaiul Independentei sa fie finalizat pana la inceputul verii sau chiar pana in august. Dar, probabil, ca pana si turistii care vor veni in Cluj pentru Untold sunt obisnuiti de anul trecut cu strazi neterminate, cu masini si utilaje de constructii pe strazile orasului.

Soferii nu trec pe acolo, nu e trafic, dar nu sunt nici muncitori. Se pare ca soferii s-au conformat si au ales sa ,,accepte”, poate, scuzele venite din partea Primariei.

“Ne cerem scuze participantilor la trafic si locuitorilor din zona pentru disconfortul creat si ii rugam sa se conformeze noilor reglementari de circulatie”, au spus acestia intr-un comunicat de presa.

Toata banda dinspre Somes este semnalizata cu balize si indicatoare rutiere, insa activitatea muncitorilor lasa de dorit, mai ales in apropierea Cluj Arena. 

Singurele miscari ale muncitorilor Kiat/Diferit sunt in zona podului Napoca. Unul matura, altul sta, altul manuieste excavatorul. Chiar si asa, cu numarul minim de muncitori si utilaje, in Parcul Central e un zgomot teribil, e o galagie cu care adeptii plimbarilor prin zona vor trebui sa se obisnuiasca.

Traseul alternativ recomandat de reprezentantii Primariei pentru cei care au drum in zona respectiva este Bd. 1 Decembrie 1918 – Pod Garibaldi – strada Uzinei Electrice – aleea Stadion – strada G. Cosbuc – Strada Cardinal Iulu Hossu. Trist este, de asemenea, ca desi Societatea Civila clujeana a luptat pentru salvarea malului Somesului, malul nu a devenit pista de biciclisti, nici zona de recreere, ci un soi de parcare neplanificata, creata din nepasarea unor soferi, dar si din dezinteresul Primariei pentru spatiul respectiv.ULTIMA ORĂ

 • Acum 3 hours Analiza
  BASMELE DESPRE METROU CONTINUĂ. Primarul Emil Boc susține că studiile tehnice pentru aceste proiecte conțin toate soluțiile, inclusiv un plan de managemet al traficului. MATEMATICA, IDIOATA DE EA, ÎL CONTRAZICE. Dar ce contează?
 • Acum 6 hours Eveniment
  Pompierii clujeni au intervenit anul trecut la peste 900 de incendii de vegetație. Apel (degeaba) către cetățeni să nu mai dea foc la miriști
 • Acum 20 hours Vocea ta
  Cine-i ”idiotul”?
 • Acum 22 hours Politica
  Dosarul privind certificatul de revoluționar al liderului PSD Marcel Ciolacu a fost clasat: „Fapta nu este prevăzută de legea penală”
 • Acum 24 hours Justitie
  TREABA SE CAM ÎMPUTE PENTRU EUGEN CECAN: DNA Central a cerut documente privind o lucrare de extindere drum efectuată de DRDP Cluj
 • Acum 1 day Rautacisme
  Eh, Marcel Bonţidean, zis şi “Nicolaie”… a semnat cu Securitatea, dar măcar n-a turnat
 • Acum 1 day In vizor
  Pe Boc îl lasă nervii din ce în ce mai des. Clujenii care-l critică sunt “isterici”, “iubitori de noroi”… Acum l-a numit “idiot” pe cel care a avut “tupeul” să-i numească “centura de Diamant” “un eşec”
 • Acum 1 day Din oras
  Primăria Cluj-Napoca susţine: “Lucrările de modernizare a străzii Iuliu Maniu, finalizate la timp”. Colegii de la Gazeta de Cluj au descoperit în teren contrariul. Şi cum nu zice municipalitatea nimic despre mizeria de pe Bolyai
 • Acum 1 day In vizor
  Autostrada Transilvania se conectează prin drum expres, aflat în grafic de execuţie, dar NU cu Centura Clujului (care NU există), ci cu cea a Oradiei (care există)
 • Acum 1 day Politica
  Falimentul Euroins: ASF a retras proiectul de plafonare a prețurilor la RCA. Guvernul urma să îl discute astăzi. Vezi cu ce explicații vin cei de la ASF
 • Acum 1 day In vizor
  O VESTE RECONFORTANTĂ: PUZ nou pentru reglementarea urbanistică a ariei protejate Cheile Turzii
 • Acum 1 day Din oras
  Reabilitarea clădirii fostului Hotel Melody, investiție de peste 1 milion de euro, cu sprijin de la Budapesta
 • Acum 1 day Din oras
  TRAGEDIE la Pata Rât: O locuință și alte anexe improvizate au fost cuprinse de flăcări. Un bărbat a murit
Citește și...
Recomandările redacției
OPINIE Vocea ta

Cine-i ”idiotul”?

Szakats Istvan Dacă primarul Boc a avut azi eleganța de-al face idiot pe inginerul Carol […]

TOP CITITE