In vizor

Au nevoie de ajutor! O familie din Băișoara a rămas fără casă: ”E foarte greu, dar putea sa fie mai greu. Dacă se întâmpla ceva cu familia?”

O familie din localitatea Muntele Cacovei, comuna Băișoara și-a pierdut toată agoniseală de o viață după ce casa în care locuiau a luat foc în urma unui scurtcircuit la panoul electric. Valer Cirebea, capul familiei, a încercat cu ajutorul vecinilor să oprească flăcările până la sosirea pompierilor, însă efortul lor a fost în zadar. Vecinii au fost cei care l-au ajutat să salveze animalele aflate în grajdul care a ars în incediu, iar bărbatul a încercat să mai salveze ce s-a putut din casă, însă a reușit să scoată prea puține lucruri.

”Am pierdut casa mare, bucătăria unde locuia mama de 85 de ani pe care am reușit să o salvăm, și am pierdut grajdul unde erau animalele. Am reușit să scot câte ceva din casă, dar puțin. Vecinii au dat drumul la animalele din grajd, dar casa, bucătăria și grajdul au ars tot, tot. Șase căpițe de fân mari au ars. A fost un scurtcircuit. Eu mulgeam vacile și numa am văzut ca se ia curentul. Am mai pățit din astea, că au căzut siguranțele. Când am mers și am bătut siguranțele, jos pe lângă consola deja erau scântei. Am luat curentul și am dat cu apă, dar nu am apucat că a fost casa înaltă și focul a ajuns repede la pod. Casa a fost din lemn și în primăvară am dat cu vopsea. Vom reface casa, dar nu o mai facem din lemn. Vrem să facem casă și bucătăria din BCA. Vecinii ne’au pus la dispoziție o casa. Ne’a rămas o bucătărie mică unde făceam mâncarea la porci. Am salvat-o că am sărit cu gălețile cu apă. Eu dorm aici și soția și copiii la vecini. Asta e viata. E foarte greu, dar putea sa fie mai greu. Dacă se întâmpla ceva cu copiii, cu familia, atunci era mai greu. Dacă se întâmpla noaptea cine se mai salva, sau ne mai salva cineva?” a dezvăluit domnul Cirebea. 

Vasile, băiatul de 16 ani este premiantul familiei Cirebea. El este elev în clasa a 9-a la Colegiul Economic Iulian Pop din Cluj-Napoca, finalizând anul școlar cu media 9,73. 

Dacă doriți să ajutați familia Cirebea puteți face donații în bani sau materiale de construcții, mobilier sau puteți să ajutați la construcția noii case. 

Pentru donații:  Nume Cirebea Valer, IBAN RO69 CECE CJ22 08RO N066 5248

Locuitorii din comună au sărit în ajutorul familiei cu bani, sprijin moral și le-au oferit găzduire, așa cum se face în comunitățile mici. Tot ei îi vor ajuta să își refacă locuința. Primăria comunei Băișoara a anunțat că va aloca o sumă de bani din fondul de rezervă pentru a sprijini familia greu încercată. 

 

Susține Ziar de Cluj!

Timp de aproape 10 ani, ți-am oferit gratis articolele noastre. A venit timpul să devenim parteneri. Ziar de Cluj va implementa în curând abonamentul de 10 lei pe lună pentru toți cititorii. Pentru toți cititorii care ne respectă curajul și experiența.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *