Sanatate

Au mâncat până a venit Salvarea. De Paști, clujenii au sunat la 112 pentru dureri de burtă

Clujenii au făcut uz de ambulanțele din Cluj în ultimele zile. Și nu pentru că ar fi fost implicați în accidente grave sau pentru că ar fi avut probleme serioase de sănătate, ci pentru că au mâncat prea mult. Cel puțin asta arată datele medicilor de pe Ambulanță, care, în zilele de Paști au interveni la peste o mie de cazuri. 

 „A predominat simptomatologia tipica post pascala. Am avut peste 100 de solicitari pentru dureri abdominale, greturi, varsaturi, insemnand tulburari digestive. tulburări digestive; într-o zi am avut cam 200-210, oricum, o crestere cam cu 25%, în fiecare zi”, zice Horia Simu, managerul Serviciului de Ambulanta Cluj.

Dacă la Serviciul de Ambulanță telefoanele au sunat aproape non-stop, la Inspectoratul pentru Situații de Urgențe a fost liniște. Iar solicitările au fost chiar mai puține decât într-o zi obișnuită.

 „Am avut un număr mai mic, aproximativ la jumatate fata de numarul cazurilor pe care le avem in fiecare zi, undela la 25 de interventii fata de 50 pe care le aveam in medie, zilnic. Putem spune ca am avut putine incendii, putine cazuri medicale pentru care am fost solicitați”, a precizat si Andrei Biriș, purtător de cuvânt ISU Cluj.

Nici polițiștii nu au fost foarte solicitați de Paști. Oamenii legii spun că a fost o perioadă liniștită, au fost solicitați doar la câteva evenimente rutiere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *