De cartier

Au mai trecut două săptămâni și situația de la PERMISE AUTO Cluj e la fel de JALNICĂ. Subprefectul Irina Munteanu dă vina pe candidați: „Se programează de mai multe ori. Vrem să scoatem posibilitatea aceasta”

UPDATE:

 Programări la examenul teoretic pentru permisul AUTO de pe o zi pe alta. Serviciul de Permise Auto Cluj se deblochează treptat. Jos pălăria pentru normalitate!

_______________________

Prefectul Mircea Abrudean și-a însărcinat „mâna dreaptă”, pe subprefectul Irina Munteanu (FOTO) să se ocupe de decongestionarea blocajului de la Serviciul de Permise Auto Cluj. În urmă cu două săptămâni, Irina Munteanu susținea că au avut loc mai multe ședințe și că există o multitudine de probleme care duc la blocajul din instituția de la Cluj: persoane în concediu, spațiu prea mic, imposibilitatea de a suplimenta posturile, programările suspendate în primăvară din cauza pandemiei, etc. 

Femeia susține că în această dimineață s-a semnat un contract cu o societate comercială care a acceptat gratuit să ”cazeze” provizoriu toată arhiva de la Permise Auto Cluj, pentru a se mai elibera din spațiul sufocant în care funcționarii lucrează. Cu toate acestea, tot șapte din 14 monitoare cu touch screen funcționează pentru examinările teoretice, astfel că un cursant care azi termină orele de conducere și are dosarul finalizat se poate programa doar în 5 noiembrie la examenul teoretic. Dacă are noroc să promoveze din prima trebuie să aștepte alte trei luni ca să dea examenul practic. 

„Chiar în această dimineață s-a semnat contractul pentru spațiul în care vine mutată arhiva de la Permise Auto Cluj. Încercăm să rezolvăm problema de acolo. Momentan nu se pot aduce persoane în plus, dar există un caz cu un angajat aflat în concediu de boală permanent care urmează să se pensioneze și sperăm să rezolvăm rapid un transfer în locul său. Nu știu dacă sunt posturi vacante, dar nu se pot ocupa funcțiile libere momentan. Vom suplimenta softul de programări pentru că sunt undeva la 70-72 de progamări pe zi, la proba teoretică, iar în realitate se prezintă doar 50 de persoane. O altă problemă e că un candidat se programează de mai multe ori, uneori chiar din două în două săptămâni, iar astfel se arată că sunt blocaje mari întinse pe mai multe luni. Am vorbit cu comisarul șef, domnul Maier, să facem adrese la București să se modifice softul pentru ca un candidat să se poată programa doar o singură dată, fiind identificat în program prin CNP”, arată subprefectul Irina Munteanu. 

Majoritatea candidaților se programează de mai multe ori de frică să nu rateze ora dată de soft peste trei luni, ca ulterior să se trezească cu dosarul expirat și să scoată din buzunar încă aproximativ 1.900 de lei cât costă ȘCOALA DE ȘOFERI la CLUJ-NAPOCA. 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *