Vocea ta

Au început preinaugurările electorale ale Bazei Sportive „La Terenuri”. Clujenii îi transmit lui Emil Boc: „Lăsați-o mai moale cu PR-ul… Mergeți în teren și vedeți calitatea lucrărilor…”

Scris de 612

Cum baza sportivă „La Terenuri” din Mănăștur se apropie, în sfârșit, de finalizare, primarul Emil Boc nu ratează aproape în nicio zi ocazia de a o preinaugura. În loc de o singură inaugurare, în momentul dării în folosință, edilul, maestru în PR, ne anunță, prin multiple canale de comunicare, de mai multe ori, că baza e aproape gata și că ne vom bucura de ea în curând. Astfel, potențialilor votanți le intră bine în cap că s-a întârziat, dar s-a și făcut!

„În luna iulie vom avea și Baza Sportivă La Terenuri. (…) Termenul de finalizare contractuală este 30 iunie, pe contract. Termenul al doilea de finalizare, pentru că termenul inițial a fost depășit, sunt în prelungiri, plătesc penalizări. Al doilea termen este 30 iunie. Deci, până atunci, ei trebuie să notifice Primăria că au terminat lucrările. După care, urmează perioada de recepție, adică se merge la fața locului și ce se constată că nu este în regulă trebuie remediat. După ce se fac acele remedieri, se face hotărârea de Consiliu Local, se dă baza sportivă în administrarea Primăriei prin cei care administrează baza sportivă și din Gheorgheni și se trece la operaționalizarea ei. (…) În luna iulie, clar, am spus și ieri, când am avut ședință, în iulie va fi dată în folosință”, a anunțat Emil Boc, în 9 iunie, la un post de radio local.

Promisiunile de inaugurare au fost rostite și în cadrul ședinței Consiliului Local din data de 7 iunie:

„Avem o oază de verdeață care este pe cale a parcurge ultimele etape înainte de a fi dată în folosință, Baza Sportivă La Terenuri, atât de dorită pentru Mănăștur. 98% e stadiul lucrărilor, conform graficului și contractului existent, până în 30 iunie trebuie finalizate lucrările, toate detaliile, după care, procedural, urmează perioada de recepție, care sperăm să fie foarte scurtă, având în vedere faptul că dorim să o dăm cât mai repede în folosință pentru clujeni și, mai ales, pentru elevi, că urmează vacanța de vară.

Până acum constructorul, la ora la care vorbim, este în graficul de finalizare a lucrărilor, vom vedea la recepție, la momentul acela, dacă nuanțele care sunt de completat sunt de amploare sau de mai mică amploare, după datele pe care le avem ele pot fi remediate în timp scurt, astfel încât începând cu luna iulie, la un moment dat, după finalizarea procesului de recepție, să putem efectiv să o dăm în folosință și să fie administrată în continuare de Primărie conform planului pe care îl avem și în Gheorgheni cu baza administrativă din Gheorgheni, deschisă publicului în interes public.

Deci, asta este vestea bună pe care v-o putem anunța, că suntem în grafic, în 30 iunie vom începe… 1 iulie, teoretic, vom începe procesul de recepție, imediat după aceea vom avea probabil și o ședință de Consiliu Local pentru a prelua Baza Sportivă pentru a o da în administrare la baza sportivă care o administrează și pe cea din Gheorgheni și să se intre în procedura respectivă.

Astăzi avem și organigrama aprobată, de a scoate la concurs câteva posturi pentru a putea suplini schema de personal ca să putem asigura funcționarea și a Bazei Sportive din Mănăștur și ca totul să funcționeze normal.”

„Baza sportivă La terenuri, Mănăștur, în stadiul final de realizare și pregătită pentru a fi dată în folosință în luna iulie, după finalizarea procedurii de recepție”, a anunțat edilul, pe pagina sa de Facebook, în data de 8 iunie.

Optimist, primarul inaugurează, așadar, aproape în fiecare zi, prin intermediul tuturor canalelor de comunicare care îi stau la îndemână, baza sportivă foarte întârziată, care se apropie, în sfârșit, de finalizare. Dată fiind istoria acestui șantier deja istoric, nu este de mirare că nu toți clujenii îi împărtășesc primarului Boc optimismul și euforia preinaugurării. Cei mai sceptici și mai nemulțumiți au comentat sub postarea triumfală a edilului:

„O trecem la realizări, ‘doar’ 1 an întârziere… și cu ‘Podul Porțelanului’ o să vă lăudați?!” (Zoltan Szabo)

„Am ajuns să ne bucurăm pentru un sens giratoriu terminat în 2 ani, o stradă de 1200m făcută într-un an jumate și baza asta care are aproape 1 an întârziere? La ritmul ăsta în curând ne bucurăm că se mai face din când în când un trotuar.” (Radu Baciu)

„Bine, dar în imensul cartier Zorilor, doar blocuri vom avea?” (Dana Habor)

„Dacă nu se îngrădește ca și cea din Gheorgheni în puțin timp o sa fie plin de grafitti și rupt mobilierul urban sau furat.” (Ovidiu Pavel Hurgoi)

„Sper că va fi în garanție după recepție. Nu de alta dar, fiind în zonă, am realizat că unele lucrări s-au făcut pe repede înainte și de mântuială.

De altfel, ne bucurăm de acest loc amenajat cu gust și conform nevoilor locuitorilor!” (Timi Făgădar)

„Speram ca la locul de joacă să nu rămână așa pe jos, păcat că unul dintre topogane a fost deja tăiat de către niște “minunați” oameni, cimentul pe scări așa e turnat de se vede și se simte plasa care a fost pusă. Păcat că au și început desenele cu grafitti (măcar de ar fi artă, dar sunt doar niște mâzgălituri). Foarte fumos proiectul în rest, dar când se face recepția sperăm să fie foarte atenți la calitatea lucrărilor.” (Maria Andra Naciu)

„Lăsați-o mai moale cu PR-ul… Mergeți în teren și vedeți calitatea lucrărilor… să nu mai zic de întârzierea predării. Primăria Cluj-Napoca să facă administrație, nu lecții de imagine.” (Hodrea Adrian)

„Păcat că nu se va păstra foarte mult… băncile deja sunt scrise, maine – poimâine este distrus tot mobilierul dacă nu se iau măsuri de la bun început.” (Florina Raluca Pop)

„Să vedeți ce a fost acolo la ultima ploaie… lac de acumulare… canalizare nu este. Toată apa de la pădure curge pe terenuri. Acea bază sportivă există din anii 1980, dar după Revoluție a fost lăsată în paragină!” (Corina Botoc)

„Păcat că nu va rezista mult după recepție, păcat că multe sunt făcute de mântuială, păcat că nu este niciun fel de simț civic față de mamele care trebuie sa își care cărucioarele cu copii în ele pe scări, pentru că o rampă la intrarea principală de pe Parâng era greu de făcut. E mai ușor să se chinuie mamele sau persoanele în cărucioare să coboare și să urce scările. Păcat că totul va fi distrus în curând după 2 ani de întârzieri.” (Ana Rusu)

„Stație de metrou când va avea? Sau legătură cu centura metropolitană, cel puțin?” (Radu Suciu)

„Daca se dă și asta în folosință ca și creșa din Mănăștur, atunci prin octombrie putem merge și noi.” (Adina Mureșan)

„Boss, oricum ai întârziat cu un an jumate aproape, inaugurează și tu în campanie. Sau atunci inaugurezi “Podul Porțelanului”?” (Ciprian Jiloan)ULTIMA ORĂ

 • Acum 9 hours Politica
  Kelemen Hunor: ”Ne-am vândut țara!” Motivul pentru care Ungaria are prețuri mai mici la combustibil: ”Noi nu mai controlăm ceea ce înseamnă industrie petrolieră”
 • Acum 10 hours In vizor
  VIDEO – Locuitorii din Petreștii de Jos reclamă că apa le spală drumurile și le inundă curțile din cauza lucrărilor neexecutate din 2009 de la Autostrada Transilvania
 • Acum 10 hours Politica
  SE SCHIMBĂ REPERE POLITICE ÎN TOATĂ ȚARA: Camelia Sălcudean a demisionat din funcția de președintă a USR PLUS Cluj, cică ”dezamăgită” de partid
 • Acum 11 hours Din oras
  Un clujean cere prin bugetarea participativă „transport gratuit pe mijloacele de transport în comun pentru toate persoanele care plătesc impozit local”
 • Acum 12 hours Justitie
  Un bărbat din Câmpia Turzii a fost ridicat de mascați. Acesta este un client al pușcăriilor și are la activ și o evadare din arest
 • Acum 12 hours Jos palaria
  Cluj-Napoca este “primul oraș care” are un festival comunitar organizat de propriul ghetou
 • Acum 13 hours Justitie
  Fostul judecător CCR, Daniel Morar, nu are o părere prea bună despre pregătirea profesională a actualilor judecători ai Curţii: “Problema este pregătirea profesională. Nu te duci acolo să înveți dreptul”
 • Acum 13 hours Vocea ta
  Primarul Emil Boc anunță 90 de noi locuri disponibile în creșe, părinții clujeni îi răspund: „Foarte bine, dar nu e suficient!”
 • Acum 14 hours In vizor
  Investigaţie desfăşurată cu sprijinul poliţiştilor din Cluj: Percheziții de amploare în România și Austria
 • Acum 14 hours Eveniment
  ŞI NICI N-AU ÎNCEPUT ELECTRIC CASTLE ŞI UNTOLD: Clujean drogat la volan “pentru de dimineaţă”
 • Acum 14 hours General
  Că tot are 1200 de angajaţi, plătiţi regeşte, municipalitatea mai angajează doi consilieri cu un salariu de 7.000 de lei brut, fiecare. O bucătăreasă câştigă aproape 6000 de lei
 • Acum 15 hours In vizor
  ÎN TIMP CE STATUL ROMÂN ÎŞI DISTRUGE PROPRIUL ÎNVĂŢĂMÂNT, Guvernul Ungariei anunță că a creat în Transilvania o structură completă de învăţământ în limba maghiară, de la creșă la universitate
 • Acum 15 hours Editorial
  Manichiuristele, aceste “hidden billionaires” ale ANAF
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE