Rautacisme

ATLEŢII POLIŢIEI LOCALE CLUJ-NAPOCA, premiaţi de Emil Boc pentru “spor de obezitate”

Scris de 1381

Emil Boc şi-a „mituit” din nou salarial angajaţii. Asta a fost ieri, am mai scris. Dar să vedem şi care este pretextul „mitei” salariale: lipsa de coloană, tensiunea arterială crescută la contactul cu contribuabilul şi OBEZITATEA LA LOCUL DE MUNCĂ.

Ne zic cei de la DSP, Cabinetul de Medicina Muncii, că cele mai des întâlnite probleme constatate la angajaţii Primăriei sunt hipertensiunea arterială, supraponderabilitatea, obezitatea şi afecţiunile coloanei vertebrale

 • Probleme cu coloana vertebrală au majoritatea angajaţilor municipalităţii, dar nu în raport cu munca, ci în raport cu ierarhia. Majoritari angajaţi pe pile, cunoştinţe şi relaţii, e greu să-şi găsească o coloană vertebrală la ce salarii împuşcă Emil Boc în sănătatea lor bolnavă mai ales moral.
 • Hipertensiune trebuie să aibă ori de câte ori transpiră împingând cărămizi de Tetris şi sunt deranjaţi de câte vreun contribuabil, mai ales din categoria celor pentru care a dat ordin Însulşi El, Excelenţa Sa, Şeful şi Maestrul Emil Boc, să nu se hărnicească să-i ajute nici măcar cât se hărniceau până acum.
 • Cât despre OBEZITATE, Poliţia locală Cluj-Napoca e plină de obelicşi care obelesc pe străzi degeaba.

Da, Legea cadru privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice (153/2017) prevede că salariaţii au dreptul să beneficieze de un spor de până la 15% din salariul de bază pentru astfel de condiţii (vătămătoare, la locul de muncă – n.red.). Însă, cum am mai scris, legea nu obligă instituţiile publice să acorde aceste sporuri, astfel că, spre exemplu, la Consiliul Judeţean Bihor sau Consiliul Judeţean Cluj nu se acordă.

Dar cu altceva se face de râs „mituitorul” cu bonusuri salariale Emil Boc: legea prevede că se consideră condiţii periculoase sau vătămătoare de muncă având în vedere următoarele criterii:

 • înregistrarea de îmbolnăviri profesionale ca urmare a activităţii desfăşurate la locul de muncă.
 • existenţa unor indici de morbiditate la locurile respective de muncă.

Păi din câte am fotografiat noi în ultimii ani, cei de la Poliţia locală Cluj-Napoca, au fost angajaţi gata bolnavi de obezitate.

 • înregistrarea unor cazuri de accidente de muncă produse la locul de muncă.

Păi singurii care pot accidenta ceva, din cauze evidente de obezitate, sunt chiar aceşti adevăraţi atleţi care, rostogolindu-se către locul faptei, pot distruge mobilier stradal, maşini, cărucioare cu copii, trotinete, biciclete şi chiar strivi infractorii, de obicei babe sprinţare care vând leuştean ilegal, înainte de fi judecaţi.

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 4 hours PubliNews
  Mai multe branduri s-au alăturat campaniei Winter Sale din Iulius Mall Cluj, iar reducerile ajung până la 70%!
 • Acum 5 hours Politica
  Marcel Ciolacu după reținerea lui Pițurcă: ”Cred că nu va fi singurul caz!”
 • Acum 8 hours General
  L-A PUS LA LOC, PROBABIL CA SĂ-L POATĂ DA ÎNAPOI JOS, DAR DE DATA ACEASTA, “CU RESPECT”. Iuliu Maniu a revenit pe soclu
 • Acum 8 hours Politica
  “DOTTORE” LA “DOTTORE”, NU CRITICĂ “DOTTORATUL”. Ciucă despre acuzațiile de plagiat la adresa lui și a lui Lucian Bode: “Lăsăm să se desfășoare procesele din justiție”
 • Acum 8 hours Politica
  MINCIUNA, BOALĂ PROFESIONALĂ ÎN FAMILIA LIBERALĂ: Ligia Deca le-a spus liderilor PNL că Legile educației ar fi stat deja în consultare și că trebuie aprobate până în luna iunie pentru a nu pierde bani din PNRR. În realitate, proiectele nici acuma nu sunt publice!
 • Acum 9 hours In vizor
  În 2020, lui Piţurcă Jr. i se fluidizau în conturi 11 milioane de lei din conturile Ministerului Apărării. Luni, măştile neconforme din acel contract, l-au verticalizat pe Piţurcă Sr. direct în poartă la DNA
 • Acum 9 hours Din oras
  AICI SUNT VOTURILE DUMNEAVOASTRĂ: Primăria plătește 14 milioane de lei compensaţie pentru căldură clujenilor
 • Acum 9 hours Politica
  PSD își face planurile pentru preluarea conducerii Guvernului: puncte “fierbinți” în relația cu PNL
 • Acum 10 hours Jos palaria
  JOS PĂLĂRIA! Campanie pe #Clujul_Civic: “Haideți să îi încălțăm pe micuții de la Pata Rât. Eu pot trăi fără 100 de lei în portofel, dar ei cum pot trăi fără încălțăminte?!”
 • Acum 10 hours In vizor
  Din 2014 suntem anunţaţi că se va putea ateriza şi “cu ceraceaful pus pe geam” pe Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca. Banii ăia s-au topit ca şi o ceaţă. Acum suntem “ameninţaţi” cu un nou sistem ultra-modern. BONUS: care este diferenţa dintre cei 150 de metri din 2014 şi cei 150 de metri din 2023? S-a devalorizat şi metrul de atunci?
 • Acum 10 hours In vizor
  Cum arată un proiect european la Dej. Apa din rigole refulează prin canalizare în casele oamenilor
 • Acum 12 hours In vizor
  VAL DE REVOLTĂ LA CLUJ DUPĂ CE STATUIA LUI IULIU MANIU A FOST TRATATĂ CA UN DEŞEU: “Spargerile de asfalt, rebordurările continuă în Cluj fără ruşine”. Constatăm că Boc nu ştie ce să mai mintă
 • Acum 12 hours Din oras
  DE CE NU NE MIRĂ? După ce a pus monopol pe Cluj, Supercom își dă arama pe față: tarifele aproape s-au dublat, dar gunoiul nu e ridicat
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE