Rautacisme

ATLEŢII POLIŢIEI LOCALE CLUJ-NAPOCA, premiaţi de Emil Boc pentru „spor de obezitate”

Emil Boc şi-a „mituit” din nou salarial angajaţii. Asta a fost ieri, am mai scris. Dar să vedem şi care este pretextul „mitei” salariale: lipsa de coloană, tensiunea arterială crescută la contactul cu contribuabilul şi OBEZITATEA LA LOCUL DE MUNCĂ.

Ne zic cei de la DSP, Cabinetul de Medicina Muncii, că cele mai des întâlnite probleme constatate la angajaţii Primăriei sunt hipertensiunea arterială, supraponderabilitatea, obezitatea şi afecţiunile coloanei vertebrale

  • Probleme cu coloana vertebrală au majoritatea angajaţilor municipalităţii, dar nu în raport cu munca, ci în raport cu ierarhia. Majoritari angajaţi pe pile, cunoştinţe şi relaţii, e greu să-şi găsească o coloană vertebrală la ce salarii împuşcă Emil Boc în sănătatea lor bolnavă mai ales moral.
  • Hipertensiune trebuie să aibă ori de câte ori transpiră împingând cărămizi de Tetris şi sunt deranjaţi de câte vreun contribuabil, mai ales din categoria celor pentru care a dat ordin Însulşi El, Excelenţa Sa, Şeful şi Maestrul Emil Boc, să nu se hărnicească să-i ajute nici măcar cât se hărniceau până acum.
  • Cât despre OBEZITATE, Poliţia locală Cluj-Napoca e plină de obelicşi care obelesc pe străzi degeaba.

Da, Legea cadru privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice (153/2017) prevede că salariaţii au dreptul să beneficieze de un spor de până la 15% din salariul de bază pentru astfel de condiţii (vătămătoare, la locul de muncă – n.red.). Însă, cum am mai scris, legea nu obligă instituţiile publice să acorde aceste sporuri, astfel că, spre exemplu, la Consiliul Judeţean Bihor sau Consiliul Judeţean Cluj nu se acordă.

Dar cu altceva se face de râs „mituitorul” cu bonusuri salariale Emil Boc: legea prevede că se consideră condiţii periculoase sau vătămătoare de muncă având în vedere următoarele criterii:

  • înregistrarea de îmbolnăviri profesionale ca urmare a activităţii desfăşurate la locul de muncă.
  • existenţa unor indici de morbiditate la locurile respective de muncă.

Păi din câte am fotografiat noi în ultimii ani, cei de la Poliţia locală Cluj-Napoca, au fost angajaţi gata bolnavi de obezitate.

  • înregistrarea unor cazuri de accidente de muncă produse la locul de muncă.

Păi singurii care pot accidenta ceva, din cauze evidente de obezitate, sunt chiar aceşti adevăraţi atleţi care, rostogolindu-se către locul faptei, pot distruge mobilier stradal, maşini, cărucioare cu copii, trotinete, biciclete şi chiar strivi infractorii, de obicei babe sprinţare care vând leuştean ilegal, înainte de fi judecaţi.