In vizor

„Atenții” de 8 Martie la Colegiul Național “George Coșbuc”. Ungureanu: „Este un venit necuvenit, adică, mită” VIDEO

Colegiul Național ”George Coșbuc”, unde una dintre cele mai moderne săli de sport stă cu lacătul pe ușă, după o investiție făcută după ureche de către municipalitatea clujeană, intră din nou în atenția publicului, de această dată însă, din cauza „atențiilor” solicitate de către profesori. Ziua de 8 Martie nu este doar un prilej de sărbătoare pentru doamne, ci și o zi tensionantă, care creează bătăi de cap părinților. Indiferent de veniturile acestora, părinții sunt nevoiți să cotizeze cu câte 50 de lei pentru a-și mulțumi dascălii. Este cazul profesoarei Dana Chiș, de la Colegiul Național ”George Coșbuc”, pentru al cărei cadou părinții au fost nevoiți să contribuie cu sume de bani.

Aceste detalii au fost reflectate de către deputatul clujean, Emanuel Ungureanu, care este, de altfel, profesor de istorie. Ungureanu a precizat că asemenea ”contribuții” sunt total ilegale, reprezentând o formă de mită. Mai ales că doamna profesor, Dana Chiș, nu este la prima abatere de acest fel: cu prilejul Crăciunului, aceasta ar fi primit în plic suma de 1000 de lei. O sumă deloc neglijabilă, care pe unii părinți i-a pus într-o postură incomodă.

Iată ce notează deputatul Emanuel Ungureanu:

„Revoltător!

De 8 Martie, 21 de părinți din clasa pregătitoare de la Colegiul Național „George Coșbuc” pregătesc pentru doamna învățătoare Dana Chiș un parfum și un inel în valoare de 900 de lei.

Din păcate și de Crăciun, aceeași părinți i-au dat cadou, în plic, aceleași doamne 1000 de lei.

Îi solicit public doamnei învățătoare să nu primească cadoul pregătit pentru ea, mâine.

Nu este nici legal, nici moral să primească bani sau bunuri de la părinții copiilor.

Vă mai rog ceva, doamna învățătoare, tot mâine, să înapoiați părinților și banii primiți de Crăciun.

Este un venit necuvenit, adică, mită.

Înțeleg că doamnei învățătoare îi plac „atențiile”, îi voi aduce mâine un mărțișor și un buchet de ghiocei.

Un cadou decent”, a notat deputatul clujean, Emanuel Ungureanu.

În plus, Emanuel Ungureanu a declarat că va cere în mod oficial Inspectoratului Școlar Județean Cluj un punct de vedere în acest sens și o listă cu instituțiile de învățământ preuniversitar unde asemenea ”colecte” sunt practicate.

CITEȘTE ȘIPărinții tac mâlc și acceptă talmeș-balmeșul creat de conducerea C.N. ”George Coșbuc” din Cluj-Napoca

Școală de prestigiu dată peste cap de un proiect eșuat al primăriei. Sala de sport a C.N. ”George Coșbuc”, închisă pentru expertize la doar 4 ani de la inaugurare

 

sursa video: emanuelungureanu/facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *