In vizor

Atenţie şoferi: Kaufland Cluj schimbă politica de parcare. Şoferii riscă amenzi sau chiar vor fi blocate roţile autoturismelor

Conducerea celor două magazine Kaufland Cluj va impune, de luni, 3 aprilie, un nou regulament de parcare. Acesta  va limita staţionarea clienţilor la 2 ore şi este o măsură la faptul că o bună parte dintre locurile de parcare ale celor  două locaţii din Mărăşti, respectiv Mănăştur, sunt ocupate de cetăţenii care locuiesc în imobilele învecinate. Şoferii care îşi vor lăsa autoturismul peste noapte vor risca să îşi găsească roţile blocate sau chiar maşinile ridicate.

Problema ocupării locurilor de parcare de către cei care nu sunt clienţii supermarketului Kaufland  a fost intens dezbătută între administraţia locală clujeană şi reprezentanţii companiei. Pentru că nu s-a ajuns la niciun numitor comun, Kaufland a decis să ia taurul de coarne şi să concesioneze serviciile de pază unei societăţi a căror agenţi vor avea grijă ca şoferii care utilizează parcările celor două locaţii să nu depăşească timpul de două ore alocat clienţilor.  

Noul regulament de funcţionare a parcărilor din Mănăştur şi Mărăşti încercă să impună un termen limitat la 2 ore de staţionare. În cazul în care se depăşeşte acest termen, cei în culpă vor fi sancţionaţi de către agenţii de pază cu o amendă de 100 de lei. Informaţiile au fost confirmate chiar de către agenţii societăţii de pază care ar urma să îi sancţioneze pe şoferii indisciplinaţi. În regulamentul de funcţionare, clujenii vor fi avertizaţi inclusiv că autoturismelor parcate neregulamentar, mai mult de două ore, li se vor bloca roţile. Agenţii de pază angajaţi de cei de la Kaufland vor sta în parcare şi vor pune avertismente pe parbrizul autoturismelor care staţionează mai mult de două ore. 

„Taxa pentru deblocarea autovehiculului care staţionează în parcare în afara perioadei de efectuare a cumpărăturilor ca şi în celelalte situaţii non-contractuale este de 100 de lei”, e prevăzut  în regulamentul de parcare. 

În prima săptămână şoferii vor fi rugaţi să nu parcheze, prin amplasarea pe parbriz a unor avertismente. 

“În interesul clienţilor noştri, firma noastră nu poate asigura locuri de parcare pentru un interval de timp mai lung decât cel în care clienţii noştri îşi efectuează cumpărăturile. Pe viitor, vă rugăm să parcaţi autoturismul pe locurile de parcare ale firmei noastre numai pe perioada în care vă efectuaţi cumpărăturile în magazinul Kaufland”, este o variantă de avertisment. 

Măsura poate fi considerată una  abuzivă, în sensul că regulamentul intern nu ar putea fi pus în aplicare în cazul celor două locaţii din Cluj-Napoca unde sunt parcările private ale Kaufland pentu că, fiind  deschise circulaţiei publice,  regulile sunt cele de pe drumurile publice. Există în actul normativ şi sancţiunea contravenţională complementară a imobilizării vehiculului, însă aceasta se aplică doar de poliţistul rutier, şi nu de agentul de pază. În plus, amenda se dă pentru parcare sau staţionare neregulamentară, ceea ce nu este tot una cu staţionarea regulamentară, dar mai mult de un anumit număr de ore.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *