Din oras

Atentie la motociclisti! Se ofera martisoare in trafic si se strang in continuare bani pentru Septimiu

Scris de 850

In noianul de martisoare oferite astazi pe Eroilor de catre tinerii de la partide, jandarmi sau cei de la Beard Brothers, s-au adaugat dupa-masa si cele daruite de un grup de peste 200 de motociclisti. Actiunea lor are ca  scop responsabilizarea soferilor fata de aceste vehicule in trafic, dar si strangerea de fonduri pentru Septimiu, un tanar de 13 ani bolnav de leucemie. 

Doamnele si domnisoarele care au avut astazi drum prin Piata Unirii si mai ales pe Bulevardul Eroilor au avut sansa de a primi o multime de martisoare si flori. Au fost acolo tinerii de la PSD, PNL sau TNL, reprezentanti ai jandarmilor, dar si baietii de la Beard Brothers. Pentru cateva ore, “O primarava frumoasa” a fost cel mai popular salut in centrul Clujului, chiar daca vremea a fost intunecata si, in jurul orei 14, au inceput sa cada stropi reci de ploaie. 

 

Cu o ora inainte insa, atentia tuturor s-a indreptat asupra convoiului de motociclete care a descins in zona monumentului Memorandistilor.

Incet, fara scrasnete si turari, motoarele au intrat si s-au aliniat frumos in capatul bulevardului, spre admiratia trecatorilor.

S-au facut fotografii cu telefonul mobil, s-au salutat prieteni, iar organizatorii au pregatit si martisoare pentru clujencele care urmau sa treaca pe acolo. Micile simboluri ale primaverii au fost oferite cu putin timp inainte si soferitelor din trafic, in intersectii si la stopuri, caci marsul a pornit de la Sala Sporturilor “Horia Demian”. 

“Pe de o parte, am organizat asta cu ocazia Martisorului, insa scopul actiunii noastre e prevenirea accidentelor in trafic si este, mai exact, o campaniei de responsabilizare a tuturor celor implicai, deopotriva motocilisti, dar si pietoni si soferi”, a precizat Paul Sorinca, organizator al actiunii.

Martisoarele cu autocolant aveau mesajul “Atentie la motociclisti. Si noi existam in trafic”. 

“Le-am oferit si soferilor. Am fost placut impresionat ca multi au fost surprinsi de aceasta actiune. Vrem sa impresionam prin calm, prin decenta, prin normalitate, pentru ca motociclistii de multe ori sunt catalogati gresit. Unii au prejudecati felurite. Au mai fost in ultima vreme incidente care s-au soldat cu ranirea motociclistilor, nu grave, dar, din pacate, mai sunt. La nivel national au fost multe accidente soldate cu rani grave sau decese”, a subliniat acesta. 

Au lau parte la actiune peste peste 200 de motociclisti. 

“Nu ne-am dorit sa facem ceva mai diferit, ci, pur si simplu, mai normal. Astazi toti incercam sa iesim in evidenta cu ceva. Noi am dorit sa organizam un simplu mars, cu o cauza nobila”, a mai spus Sorinca. 

Un alt scop al mobilizarii motocilistilor este strangerea de bani pentru o cauza umanitara, mai exact pentru Septimiu, un baiat de doar 13 ani bolnav de leucemie.  Astfel, de la ora 22 va avea loc astazi o petrecere caritabila in localul GAP de pe strada Piezisa, manifestare ca va include o tombola cu premii. Toate sumele de bani care vor rezulta vor fi donate acestei cauze. 

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 2 hours In vizor
  Cu mobilizare, la sfârșitul acestui an, OSĂ avem inaugurat un nou tronson al Autostrăzii Transilvania
 • Acum 2 hours Politica
  Guvernul vrea să își creeze propria companie de asigurări: polițele RCA, prețuri controlate de stat. Ciucă: “Am discutat cu CEC și ASF”
 • Acum 3 hours PubliNews
  Peste 1.000 de articole vestimentare se transformă în fapte bune, la târgul ReClothing, din Iulius Mall Cluj
 • Acum 3 hours Eveniment
  POATE DEVENI UTIL ŞI INUTILUL ŞURUBARU: SOS Cluj cere reinstalarea barierei plutitoare pentru deșeuri pe Someș. Cantitatea de gunoaie din râu e imensă
 • Acum 3 hours In vizor
  Transtelex: Regizorul Tompa Gabor l-a invitat la Cluj Napoca pe Janos Drabik, conspiraționistul-șef al Ungariei, recunoscut pentru teoriile lui despre cum controlează lumea evreii și masonii
 • Acum 3 hours Vocea ta
  #CMID: Țeapă dată cetățeanului, sub pavăza autorităților
 • Acum 4 hours Eveniment
  Blue Air intră în insolvenţă
 • Acum 4 hours In vizor
  PE CINE SĂ MAI CREZI? Federația Română de Fotbal anunță că UEFA nu a autorizat cererea federaţiei maghiare de afişare a hărții Ungariei Mari: „Revizionismul nu este acceptat în fotbal”
 • Acum 4 hours Politica
  Marcel Ciolacu: Fotbalul nu este politică! Frustrările revizioniste nu au ce căuta în competiţiile sportive. UEFA trebuie să retragă imediat acordul pentru folosirea hărţii Ungariei Mari pe drapele şi bannere
 • Acum 5 hours In vizor
  Csaba Asztalos, reacție fermă după ce maghiarii au primit acceptul să folosească harta Ungariei Mari: „Nu știu ce au avut în cap”
 • Acum 5 hours Eveniment
  Regizorul clujean Tompa Gábor va fi DECORAT cu Ordinul Artelor și Literelor în grad de Cavaler al Republicii Franceze
 • Acum 6 hours Straineze
  CU BĂŢUL PRIN GARDUL NAŢIONALISMULUI DE JOASĂ SPEŢĂ: Federația de Fotbal de la Budapesta susține că a primit permisiune de la UEFA de a folosi pe drapeluri simbolul Ungariei Mari la partidele naționalei maghiare
 • Acum 6 hours In vizor
  Federația națională a părinților cere măsuri urgente pentru combaterea consumului și traficului de droguri în rândul tinerilor: Ministerul de Interne și Agenția Antidrog să își regândească sistemul de combatere, prevenție, intervenție și consiliere
Citește și...
NOROC DE CACAO Din oras

Rahat românesc, ultimul răcnet

Nouă atracție în centrul orașului Cluj-Napoca pe strada Dávid Ferenc! În apropiere de magazinul Sora, […]

Recomandările redacției
TOP CITITE