In vizor

Atenție, clujeni. Înșelăciuni online cu NETFLIX. Puteți rămâne fără datele de autentificare

Directoratul Național pentru Securitate Cibernetică atrage atenția asupra unui nou tip de înșelăciune online care se adresează abonaților platformei Netflix și care pot cădea victime infractorilor cibernetici.

”Ai primit un e-mail, sau poate chiar un SMS de la Netflix, prin care ești notificat că trebuie să-ți ‘actualizezi informațiile de client’? Ai grijă! În spatele inițiativei sunt infractori cibernetici care vor să-ți fure datele de autentificare.
Textul în limba română este unul corect din punct de vedere gramatical, ceea ce, în lipsa unor verificări elementare, ar face ca un astfel de atac să aibă o rată de succes crescută.
Verifică mereu sursa mesajului primit, înainte de a efectua o acțiune potențial dăunătoare pentru dispozitivele sau datele tale.

Scanați linkurile cu o soluție de securitate

netflix

Evită accesarea de link-uri provenite din surse necunoscute și scanează-le cu o soluție de securitate.
Atunci când activezi online, asigură-te că ești pe site-ul dorit prin verificarea atentă a numelui de domeniu oficial utilizat de compania vizată. Evită redirecționarea către pagini de autentificare din link-uri primite online.
Nu uita că te poți antrena să identifici la timp identifica tentativele de fraudă de pe internet pe site-ul https://sigurantaonline.ro”, arată directoratul.

Siguranta Online este o campanie de conștientizare la nivel național, derulată de DNSC, Poliția Română și Asociația Română a Băncilor, alături de parteneri din zona privată.

 

Sursa: Cluj24.ro