Afacerea zilei

Atelierul „Gradina cu Fluturi”, povestea fetei care face bijuterii si accesorii demne de gheise, printr-o tehnica straveche japoneza

A fost odata ca niciodata o tanara din Sfantu Gheorghe, venita la facultate in Cluj. Voia sa studieze Stiinta Mediului la UBB si sa faca lumea mai frumoasa si mai buna.

Prin anul II, primeste o invitatie la un workshop de arta japoneza care avea loc la Bucuresti. Nu-si permitea deplasarea si cazarea in capitala, dar a fost intrigata de subiect si asa a inceput documentarea. A cautat pe internet tutoriale, insa erau putine si destul de greu de urmarit.

Tehnica prezentata la acel workshop se numeste Tsumami Kanzashi si a aparut in Japonia acum 4 secole. Gheisele purtau in par obiecte realizate din matase, in general din kimonouri vechi, prin metoda ciupitului. Astazi, tehnica s-a extins in toata lumea si au aparut diverse ramificatii.

Pasionata si inventiva, Andrea Bede a experimentat cu diverse materiale si si-a dezvoltat propria tehnica. Cu rabdare, migala si creativitate, tanara a combinat forme, texturi si culori pentru a capta frumusetea naturii in bijuteriile care ies din mana ei dibace.

Acum are o afacere bazata pe accesorii de toate felurile, brose, cercei, inele, coliere, obiecte de par pe clame, piepteni sau ace de par, chiar brauri. Cele mai multe comenzi mari le-a primit de la mirese care voiau modele unicat, pentru par sau pentru rochii, dar si cocarde pentru invitati. Insa oricine doreste sa faca un cadou rafinat si deosebit poate alege dintre accesoriile prezentate pe site-ul Atelierului „Gradina cu Fluturi” sau sa o contacteze pentru un model personalizat. Chiar si firmele care vor sa faca cadouri deosebite angajatilor sau colaboratorilor apeleaza la ea.

La o floare, lucreaza intre o ora si trei ore, in functie de complexitate. Un fluture ii ia cam o ora. Materialele, in special cele reciclate, trebuie pregatite in avans, spalate, apretate, calcate si decupate. 

Andrea a realizat ea-insasi tutoriale despre cum se confectioneaza diferite tipuri de petale, modele de flori clasice sau concepute de ea, fluturi, albinute si a organizat ateliere de tehnica Kanzashi in mai multe orase din tara.

Magazinul online, prin intermediul caruia isi comercializeaza creatiile si isi prezinta noile colectii, este vizitat zilnic de clienti fascinati de ce se poate face cu inspiratie si rabdare.

La cei 23 de ani, Andrea este un exemplu de antreprenor curajos si entuziast, care a transformat un hobby intr-o afacere in continua dezvoltare. Și povestea nu se sfarseste aici.

Sursa foto: Andrea Bede

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *