Sport

Ăștia doi, Lincar și Giurgiu, au distrus un an din evoluția juniorilor lui U. Că au distrus și un an din prezentul echipei mari, aproape nici nu mai contează

Scris de 2020

Duminică, U Cluj a avut parte de o înfrângere jenantă (și extrem de previzibilă) cu Chiajna. U-iștii intră în genunchi la baraj, după un an în care au avut totul: bani și public. Asta în timp ce juniorii U19 și U17 ai Universității Cluj sunt calificați în semifinalele Ligii Elitelor. Cum s-ar zice ”Universitatea” are viitor. Chiar are?

”Echipele de juniori Under 19 și Under 17 ale Universității Cluj sunt calificate în finalele Ligii Elitelor. Ar putea deveni campioane naționale la categoriile de vârstă sau, in cel mai rău caz, termina pe locul 2. Este acesta un motiv de mândrie pentru “U”?” – se întreabă fostul jurnalist sportiv, Mihai Hossu, pe pagina sa de Facebook. 

Și tot el răspunde tranșant: Nu, este o rușine și o zic foarte serios! E rușinos pentru că niciunul dintre acești juniori nu a făcut pasul către echipa mare in mandatul lui Erik Lincar. “U” a continuat să împrumute underi sau să transfere pe un an jucători tineri din alta parte. A fost strategia lui Linkar la care clubul nu a avut niciun cuvânt de spus.

Inimaginabil ca un antrenor sa își facă propria strategie in contradicție totala cu politica și interesul clubului!

Dar cine face managementul sportiv la “U”?

 • Gabriel Giurgiu. Adică omul pus director sportiv de către antrenor, așa cum a precizat acesta în repetate rânduri. Trecem peste anomalia ca un antrenor își numește superiorul- alt lucru nemaivăzut in fotbal- și repetam întrebarea: Cine este Gabriel Giurgiu?

Pai Gabriel Giurgiu este unul dintre fondatorii “U” Evolution,, “școala” de fotbal care livrează program after-school pentru copii axați pe divertisment. Ajutată de Cosmin Irimies și Constantin Răduță prin punerea la dispoziție preferențial a terenurilor din Babeș,”U” Evolution exista doar la nivel de nume (și ăla furat de la “U”, fara opoziție din partea clubului) dar are ambiția prostească de a concura academia U-Luceafarul. O concurează atât de bine încât în orice meci direct ia de la 20 in sus. Dar asta nu îi oprește să creadă că locul lor e in cel mai rău caz pe picior de egalitate cu Luceafărul in raport cu U. Nu mai zic că în vară au fost la un pas sa le ia locul total și să devină furnizorul oficial de juniori pentru “U”! Oameni eram.

 • Deci, cine este Gabriel Giurgiu, omul care ar trebui să facă politica sportivă pentru “U”, omul care ar trebui, in teorie, sa ii furnizeze antrenorului baza de selecție a underilor macar?

V-ați prins, sper, că Giurgiu este, de fapt, adversarul propriul centru de juniori. Vreți să îl supere pe Lincar, sa îl oprească pe acesta sa mai transfere juniori de altundeva? Naaaa, pai să-l supere pe conașul care cu mâna lui l-a pus in post?

 Ăștia doi, Lincar și Giurgiu, au distrus un an din evoluția juniorilor lui U. Că au distrus și un an din prezentul echipei mari, aproape nici nu mai contează.

Pentru momente că astea îmi pare rau că am renunțat la munca de jurnalist. Măcar puteam sa ii întreb direct cum își justifică anul lipsa din evoluția juniorilor lui “U”. A, pardon. Puteam întrebă preparatorul.”ULTIMA ORĂ

 • Acum 41 mins Justitie
  Cică abia se descurcă cu banii, dar a preluat afacerea de milioane de la fostul consilier judeţean Traian Florinel Cuc, judecat pentru evaziune
 • Acum 1 hour Sanatate
  Clujul, din nou, în topul COVID
 • Acum 2 hours Sanatate
  Numărul cazurilor COVID crește alarmant. Anunțul ministrului Sănătății: “Numărul de decese, din fericire, rămâne mic” (…) “Estimăm o creștere a infectărilor”
 • Acum 2 hours Politica
  Noroc cu Daniel Buda că mâncăm porcul “ieftin şi bun”: “Fără subvenții, un kg de carne de porc ar costa 60 de euro”. Şi cât ar fi costat dacă clasa politică nu ar fi distrus întreaga Agricultură, din România?
 • Acum 3 hours Cooltura
  Cea mai recentă premieră a Naționalului clujean: teatru pe tonalități de alarmă antiaeriană cântată la saxofon
 • Acum 4 hours Editorial
  În maximum 30 de zile Rareş Bogdan nu va accepta ceva. Orice, numai să fie într-o zi de marţi. Ca să „scârţi-scarţi”!
 • Acum 5 hours Din oras
  IPOCRIZIILE LUI EMIL BOC: Una fumăm în spaţiul public, alta în scris, oficial. Nu a reuşit să ia Băile Someşeni? Băile Someşeni pot să piară!
 • Acum 7 hours Sport
  U Cluj a fost ciuca bătăilor în stagiul de pregătire din Austria
 • Acum 18 hours General
  Gazeta de Cluj a câștigat procesul intentat de un contabil cercetat pentru evaziune
 • Acum 1 day In vizor
  UN ADEVĂRAT SUCCES AL LUCRĂRILOR DE REȚELE DE ALIMENTARE CU APĂ din Cluj: În 12 localități, oamenii primesc apă cu ”porția”
 • Acum 1 day Rautacisme
  După cum era de așteptat, Parcul de Est ”VA FI”, ”VA AVEA” (cândva, cumva), dar, deocamdată, ARE NEVOIE DE 96 de milioane de euro pentru a fi creat. Încă o poveste peste care bate vântul viitorului
 • Acum 1 day Sport
  ÎN RITMUL ACESTA, NE AȘTEAPTĂ PLAY-OFF-OFF-UL: Universitatea Cluj, la a treia înfrângere în stagiul din Austria. Clujenii n-au marcat niciun gol
 • Acum 2 days In vizor
  Clădirea Filialei BCR Cluj-Napoca este scoasă la vânzare din 2019. Acum Emil Boc zice că o cumpără din motiv de metrou
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE