Sport

Ăștia doi, Lincar și Giurgiu, au distrus un an din evoluția juniorilor lui U. Că au distrus și un an din prezentul echipei mari, aproape nici nu mai contează

Scris de 2223

Duminică, U Cluj a avut parte de o înfrângere jenantă (și extrem de previzibilă) cu Chiajna. U-iștii intră în genunchi la baraj, după un an în care au avut totul: bani și public. Asta în timp ce juniorii U19 și U17 ai Universității Cluj sunt calificați în semifinalele Ligii Elitelor. Cum s-ar zice ”Universitatea” are viitor. Chiar are?

”Echipele de juniori Under 19 și Under 17 ale Universității Cluj sunt calificate în finalele Ligii Elitelor. Ar putea deveni campioane naționale la categoriile de vârstă sau, in cel mai rău caz, termina pe locul 2. Este acesta un motiv de mândrie pentru “U”?” – se întreabă fostul jurnalist sportiv, Mihai Hossu, pe pagina sa de Facebook. 

Și tot el răspunde tranșant: Nu, este o rușine și o zic foarte serios! E rușinos pentru că niciunul dintre acești juniori nu a făcut pasul către echipa mare in mandatul lui Erik Lincar. “U” a continuat să împrumute underi sau să transfere pe un an jucători tineri din alta parte. A fost strategia lui Linkar la care clubul nu a avut niciun cuvânt de spus.

Inimaginabil ca un antrenor sa își facă propria strategie in contradicție totala cu politica și interesul clubului!

Dar cine face managementul sportiv la “U”?

 • Gabriel Giurgiu. Adică omul pus director sportiv de către antrenor, așa cum a precizat acesta în repetate rânduri. Trecem peste anomalia ca un antrenor își numește superiorul- alt lucru nemaivăzut in fotbal- și repetam întrebarea: Cine este Gabriel Giurgiu?

Pai Gabriel Giurgiu este unul dintre fondatorii “U” Evolution,, “școala” de fotbal care livrează program after-school pentru copii axați pe divertisment. Ajutată de Cosmin Irimies și Constantin Răduță prin punerea la dispoziție preferențial a terenurilor din Babeș,”U” Evolution exista doar la nivel de nume (și ăla furat de la “U”, fara opoziție din partea clubului) dar are ambiția prostească de a concura academia U-Luceafarul. O concurează atât de bine încât în orice meci direct ia de la 20 in sus. Dar asta nu îi oprește să creadă că locul lor e in cel mai rău caz pe picior de egalitate cu Luceafărul in raport cu U. Nu mai zic că în vară au fost la un pas sa le ia locul total și să devină furnizorul oficial de juniori pentru “U”! Oameni eram.

 • Deci, cine este Gabriel Giurgiu, omul care ar trebui să facă politica sportivă pentru “U”, omul care ar trebui, in teorie, sa ii furnizeze antrenorului baza de selecție a underilor macar?

V-ați prins, sper, că Giurgiu este, de fapt, adversarul propriul centru de juniori. Vreți să îl supere pe Lincar, sa îl oprească pe acesta sa mai transfere juniori de altundeva? Naaaa, pai să-l supere pe conașul care cu mâna lui l-a pus in post?

 Ăștia doi, Lincar și Giurgiu, au distrus un an din evoluția juniorilor lui U. Că au distrus și un an din prezentul echipei mari, aproape nici nu mai contează.

Pentru momente că astea îmi pare rau că am renunțat la munca de jurnalist. Măcar puteam sa ii întreb direct cum își justifică anul lipsa din evoluția juniorilor lui “U”. A, pardon. Puteam întrebă preparatorul.”ULTIMA ORĂ

 • Acum 2 hours Politica
  De la semnarea Proiectului în valoare de 60 de milioane de euro pentru digitalizare în regiunea de Nord-Vest a României a lipsit președintele CJ Cluj
 • Acum 3 hours Politica
  Rafila, reacție la dosarele de șpagă din sistemul medical: ”E inacceptabil ca personalul să primească bunuri materiale în schimbul serviciilor pe care le oferă. Recunoştinţa poate fi exprimată prin flori sau bomboane”
 • Acum 5 hours Din oras
  MAI UȘOR CU ANUNȚUL DE ANGAJARE PE SCĂRI! LEGAL, discriminarea în cuprinsul unui anunţ de angajare, pe criteriul genului şi al aspectului fizic ESTE INTERZISĂ
 • Acum 16 hours Sport
  BUN SABĂU, BUNI JUCĂTORII U CLUJ! FC U Craiova – U Cluj 5-0, în etapa a 24-a din Superliga. Mai bine antrena Șurubaru, și așa ia bani degeaba
 • Acum 21 hours In vizor
  FELICITĂRI, FAINE LUCRĂRI! ”Dottore” Bode a fost bun și ca ministru al Transporturilor
 • Acum 22 hours PubliNews
  TeraPlast, cel mai mare producător român de materiale de construcții, a încheiat 2022 cu afaceri de 711 milioane lei, dar profitul a scăzut cu 64%
 • Acum 23 hours Justitie
  CUM SĂ-ȚI PASEZI RESPONSABILITATEA, ROMÂNEȘTE: CA Cluj dă vina pe parchet pentru că violatorul din Cășeiu a fost eliberat: ”Judecătorul, sesizat cu 54 de minute înainte să expire reținerea”
 • Acum 23 hours General
  Bărbatul care a violat o minoră în Cășeiu și nu a mai fost arestat că judecătorul a întârziat la serviciu, a fost prins de polițiști
 • Acum 23 hours Din oras
  Până să se unească Cluj-Napoca cu Floreștiul, grație Supercom, s-a unit cu Pata Rât
 • Acum 1 day Politica
  Petre Daea: “Vaca trece prin mari greutăți. A devenit dușmanul planetei, e responsabilă că avem atâta poluare. România are 2 milioane de vaci și 9 milioane de mașini, și unele au două țevi”
 • Acum 1 day In vizor
  Începând de anul acesta, Educaţia din România va fi analizată în raportările pe baze de date ale OCDE “Education at a Glance”
 • Acum 1 day In vizor
  După 9 ani de Cluj, doi tineri s-au mutat în Bucovina: “Clujul a devenit un oraș care nu mai e prietenos cu oamenii care stau acolo”
 • Acum 1 day Rautacisme
  În sfârşit a aflat şi Emil Boc că guvernul i-o desconsideră pe “Antonia” şi face “cloud-ul IT regional” la Beclean
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE