Din oras

Așteptând autobuzul în ploaie. Călătorii nu au unde se adăposti în stațiile CTP

Primăria a investit în ultimii ani sume uriașe pentru Compania de Transport Public din Cluj. Au fost achiziționate autobuze noi, s-a implementat sistemul de ticketing și au fost instalate panouri care afișează timpul de așteptare până la sosirea următorului autobuz. Însă autoritățile locale nu au investit pentru amenajarea stațiilor de autobuze. Călătorii sunt nevoiți să aștepte mașinile de transport public pe marginea străzii, fără să existe vreun refugiu sub care să se adăpostească în caz că plouă. Pe strada Memorandumului, una dintre cele mai aglomerate zone din oraș, clujenii se ascund de ploaie sau de soare sub acoperișurile înguste ale magazinelor. 

Parerile calatorilor sunt impartite. Majoritatea celor care circula doar in centru se declara incantati de conditiile oferite de CTP.

“Sunt bune conditiile, de ce sa nu fie?”, spune un pensionar care isi asteapta troleibuzul. Intrebat unde se adaposteste atunci cand ploua, avand in vedere ca nu sunt refugii, omul a ridicat din umeri.

Dacă în centrul orașului clujenii pot găsi o alternativă în cazul în care și-au uitat umbrela acasă, la periferie, spre aeroport sau în capătul cartierului Mănăștur, călătorii nu au unde se adăposti. Doar din loc în loc, la câte o stație se mai găsește câte un refugiu. 

“Stau in ploaie, ce sa fac? Ma asigur ca am mereu umbrela la mine”, zice o doamna care lucreaza in zona Aeroprtului.

Până la începutul verii, reprezentanții CTP vor monta panouri de afișaj noi și primăria va investi bani într-o aplicație pentru telefonul mobil prin care clujenii vor putea afla la ce oră sosește un anumit autobuz. Autoritățile locale modernizează, dar călătorii așteaptă în condiții asemănătoare cu cele din Evul Mediu. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *