In vizor

Astăzi, un nou episod din războiul declarațiilor Tișe-Tămaș: „Deturnare de fonduri de la reparații la investiții. A fost demolat ilegal un imobil care în acte apare ca fiind renovat”

Scris de 1,819

Războiul declarațiilor dintre președintele Consiliului Județean Cluj și directorul DGASPC Cluj, Daniel Tămaș, continuă astăzi, printr-un nou episod. Astfel, printr-un comunicat de presă, Alin Tișe reiterează acuzațiile la adresa lui Tămaș, cele de „jaf din banii publici”. 

Președintele Consiliului Județean a început să se sesizeze referitor la ilegalitățile din DGASPC, pe care acum le cercetează cu mare atenție, ca urmare a unui video-interviu publicat în exclusivitate pe Ziar de Cluj, în care președintele sindicatului DGASPC, Ioan Rusu, face ample dezvăluiri legate de acțiunile ilegale ale directorului Tămaș. 

Imediat după publicarea acestui interviu, Alin Tișe a pornit cercetările punctuale pe aspectele semnalate de către Ioan Rusu, iar astăzi Consiliul Județean Cluj trage încă o săgeată otrăvită în direcția șefului DGASPC:

„Conducerea DGASPC Cluj a demolat ilegal un imobil care, în documentele oficiale, apare ca renovat, fiind deturnate astfel fonduri de la capitolul reparații la cel de investiții, iar sumele nu au fost aprobate în buget. 

Direcția a cerut și primit de la Consiliul Județean Cluj fonduri pentru repararea unei clădiri atelier/magazie și a unui garaj. În realitate, conducerea instituției subordonate forului județean a dispus demolarea în totalitate a clădirii proprietate a județului, construind o altă clădire, fără a deține o autorizație de construcție, fapt care contravine legii. Astfel, banii alocați lucrărilor de reparații au fost cheltuiți pentru investiții, deși demolarea, respectiv construcția, nu era prinsă în buget, fapt ilegal.

Firmele «prietene» ale DGASPC Cluj au câștigat licitația la costuri reduse, astfel încât, ulterior, prin acte adiționale, au mărit nejustificat prețul, ajungându-se la sume foarte mari. În acest context, președintele Consiliului Județean a solicitat conducerii Direcției să indice sumele cheltuite pentru «construirea» imobilului. 

Având în vedere aspectele menționate, președintele instituției va propune retragerea sumelor de bani care au fost deturnate de la reparații către investiții.

Pe cale de consecință, va sesiza organele competente pentru demolare ilegală și deturnare de fonduri, banii nefiind astfel utilizați pentru scopul inițial. Considerăm că acei bani, folosiți ilegal de către conducerea Direcției, puteau fi utilizați pentru persoanele în nevoi – copii și adulți, beneficiari ai serviciilor sociale oferite.”ULTIMA ORĂ

 • Acum 22 hours Politica
  ARUNCAREA ÎN DERIZORIU A ÎNVĂȚĂMÂNTULUI: Examenele orale de la Bacalaureat se echivalează cu notele din timpul liceului – prevede un proiect de Ordonanță de Urgență publicat de Ministerul Educației, în contextul celor mai mari proteste ale profesorilor în ultimii 18 ani
 • Acum 22 hours Justitie
  ROMÂNIA EȘUATĂ: O femeie al cărei copil de 12 ani a fost ucis la Revoluția din 1989 și-a dat foc în Poiana Brașov în semn de protest față de tergiversarea dosarului Revoluției. Poliția și procuratura au tăcut două săptămâni
 • Acum 1 day Politica
  SOLDĂŢEL DISCIPLINAT AL PARTIDULUI: Boc îi ceartă pe profesorii greviști și ia partea puterii, care se dovedește zilnic incapabilă: ”Nu putem sacrifica aceste generații”. E, să fi fost altcineva la guvernare, ce discurs fulminant ar fi avut Maestrul!
 • Acum 1 day PubliNews
  Educație și distracție la Iulius Mall Cluj: workshopuri pentru părinți și copii cu mentori de la școala Solis
 • Acum 1 day Eveniment
  Ce vor solicita sindicatele din educație la Guvern: ”Îi transmitem și lui Iohannis că noi rezistăm”
 • Acum 1 day Politica
  Președintele Iohannis ar fi avut o întâlnire ”decisivă” cu Ciucă și Ciolacu: Rotativa se face săptămâna viitoare pentru a evita criza de timp
 • Acum 1 day Rautacisme
  Pe unde, Maestre, printre gropile de la metrou, OSĂ se facă culoar de transport public din Mănăștur până în Mărăști?
 • Acum 1 day Rautacisme
  Emil Boc, primarul care le știe pe toate, numai administrație nu prea: De la ”Ioan Sabău nu pleacă nicăieri”, la ”felicitări noului antrenor”
 • Acum 1 day In vizor
  Poliția Locală folosește semnalele acustice și luminoase în mod ilegal. ”Poliţia Locală încearcă din păcate să copieze Poliţia Română şi nu este de bun augur pentru că se ajunge la confuzii”
 • Acum 1 day Eveniment
  A 12-a zi de grevă a profesorilor, nu e al 12-lea ceas și pentru Guvern și locatarul de la Cotroceni: Un nou miting de protest al profesorilor, la Guvern și la Cotroceni
 • Acum 1 day Eveniment
  Grav accident de circulație pe DN1 E60, în Izvoru Crișului, județul Cluj. Un bărbat a rămas încarcerat, minoră consultată de echipajul SMURD
 • Acum 1 day In vizor
  Pentru cine ar fi dispusă Ligia Deca, ministrul Educației, să facă pârnaie? Conform Legii Dialogului social, nr 367/2022, art 159. alin 2. ”Angajatorul nu poate încadra personal care să îi înlocuiască pe cei aflați în grevă”. Prin urmare, situația școlară la disciplina profesorilor aflați în grevă, NU POATE FI ÎNCHEIATĂ, decât ILEGAL
 • Acum 1 day Din oras
  DONEAZĂ pentru Centrul Comunitar KHETANE de la Pata Rât! Împreună putem șterge pata de pe obrazul Clujului!
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE