In vizor

Astăzi, un nou episod din războiul declarațiilor Tișe-Tămaș: „Deturnare de fonduri de la reparații la investiții. A fost demolat ilegal un imobil care în acte apare ca fiind renovat”

Războiul declarațiilor dintre președintele Consiliului Județean Cluj și directorul DGASPC Cluj, Daniel Tămaș, continuă astăzi, printr-un nou episod. Astfel, printr-un comunicat de presă, Alin Tișe reiterează acuzațiile la adresa lui Tămaș, cele de „jaf din banii publici”. 

Președintele Consiliului Județean a început să se sesizeze referitor la ilegalitățile din DGASPC, pe care acum le cercetează cu mare atenție, ca urmare a unui video-interviu publicat în exclusivitate pe Ziar de Cluj, în care președintele sindicatului DGASPC, Ioan Rusu, face ample dezvăluiri legate de acțiunile ilegale ale directorului Tămaș. 

Imediat după publicarea acestui interviu, Alin Tișe a pornit cercetările punctuale pe aspectele semnalate de către Ioan Rusu, iar astăzi Consiliul Județean Cluj trage încă o săgeată otrăvită în direcția șefului DGASPC:

„Conducerea DGASPC Cluj a demolat ilegal un imobil care, în documentele oficiale, apare ca renovat, fiind deturnate astfel fonduri de la capitolul reparații la cel de investiții, iar sumele nu au fost aprobate în buget. 

Direcția a cerut și primit de la Consiliul Județean Cluj fonduri pentru repararea unei clădiri atelier/magazie și a unui garaj. În realitate, conducerea instituției subordonate forului județean a dispus demolarea în totalitate a clădirii proprietate a județului, construind o altă clădire, fără a deține o autorizație de construcție, fapt care contravine legii. Astfel, banii alocați lucrărilor de reparații au fost cheltuiți pentru investiții, deși demolarea, respectiv construcția, nu era prinsă în buget, fapt ilegal.

Firmele «prietene» ale DGASPC Cluj au câștigat licitația la costuri reduse, astfel încât, ulterior, prin acte adiționale, au mărit nejustificat prețul, ajungându-se la sume foarte mari. În acest context, președintele Consiliului Județean a solicitat conducerii Direcției să indice sumele cheltuite pentru «construirea» imobilului. 

Având în vedere aspectele menționate, președintele instituției va propune retragerea sumelor de bani care au fost deturnate de la reparații către investiții.

Pe cale de consecință, va sesiza organele competente pentru demolare ilegală și deturnare de fonduri, banii nefiind astfel utilizați pentru scopul inițial. Considerăm că acei bani, folosiți ilegal de către conducerea Direcției, puteau fi utilizați pentru persoanele în nevoi – copii și adulți, beneficiari ai serviciilor sociale oferite.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *