Sanatate

Astăzi și în vinerea dinaintea Paștelui magazinele se închid la ora 20.00, și nu la ora 18.00

În Capitală și în localitățile cu rata de infectare de peste 4 la mia de locuitori magazinele se vor închide astăzi la ora 20.00, și nu la ora 18.00, iar la fel se va întâmpla și în vinerea dinaintea Paștelui, 30 aprilie. Conform hotărârii de guvern privind prelungirea stării de alertă, în aceste zile nu se va modifica însă și ora de la care se instituie carantina de noapte, adică ora 20.00. Ceea ce demonstează cam cât îi duce capul pe cei care dau astfel de ordine ilogice.

Conform hotărârii de guvern din 8 aprilie privind prelungirea stării de alertă în România, în zilele de 23 aprilie și 30 aprilie, magazinele și toți operatorii economici care desfăşoară activităţi de comerţ/prestări de servicii vor putea funcționa până la ora 20.00, față de ora 18.00.

Reamintim că restricția privind programul magazinelor a fost impusă în zilele de vineri, sâmbătă și duminică în toate localitățile în care rata de infectare depășește 4. De asemenea, în aceste localități carantina de noapte se aplică de la ora 20.00, în zilele de joi, vineri și sâmbătă. În noaptea de Paște, restricțiile de circulație vor fi ridicate.
Conform hotărârii de guvern privind prelungirea stării de alertă, în vinerea dinaintea Floriilor și în cea dinaintea Paștelui, când magazinele rămân deshise până la ora 20.00, nu este prevăzută vreo modificare și pentru ora de la care se instituie carantina de noapte, adică ora 20.00.

 

Fotocredit: Facebook

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *