In vizor

Astazi a avut loc concursul pentru ocuparea de posturi de conducere la DGASCP. Vezi cine a castigat, inca dinainte sa se anunte subiectele

Astazi a avut loc proba scrisa la concursul pentru ocuparea de posturi de conducere in cadrul Directiei Generale pentru Asistenta Sociala si Protectie a Copilului Cluj. Viitorii sefi, de trafic si de la centrul Pinochio, din directia lui Daniel Tamas sunt nume cunoscute ale conducerii, selectate castigatoare inca dinainte de a se organiza concursul: Ramona Crisan si Ilona Kovacs. In plus, in acest weekend, angajatii se vor relaxa intr-o excursie pe banii statului, pentru a sarbatori anticipat victoria

Sursele Ziar de Cluj spun ca cele doua nume se cunosc inca de anul trecut. Ca sa se asigure ca ele vor fi cele doua castigatoare, spun sursele noastre, apropiatii conducerii le-au furnizat subiectele examenului cu saptamani inainte, pentru a avea timp de pregatire:

“Cunoscatoarele subiectelor si castigatoarele concursului sunt Ramona Crisan si Ilona Kovacs. In caz ca nu le iese „afacerea”, se vor face numiri pe post fara concurs. Din comisia de examinare face parte acelasi Nicolae Banc (sef serviciu management de caz pentru adulti), omul de incredere al lui Tamas”.

Nu ar fi pentru prima data cand concursurile DGASPC ar fi organizate doar “de ochii lumii”. Angajati ai institutiei sustin ca aceasta practica e una constanta:

“Am participat si eu la un concurs si asa este, subiectele se stiau dinainte. M-am pregatit foarte serios, dar, din pacate, a fost o persoana care a luat punctajul maxim. Cum? Nu avea experienta, dar avea „pilelele” necesare. Sa le fie rusine ca nu dau sansa celor care sunt capabili si merita sa slujeasca cu profesionalism o institutie”.

Kovacs Ilona este coordonatorul compartimentului de interventie in situatii de trafic, migratie si repatrieri din cadrul Centrului de Reabilitare Sociala si Primire in Regim de Urgenta a Victimelor Traficului de Persoane.

Ramona Crisan este inspector de specialitate in cadrul aceeiasi institutii.

In week-endul de dupa concurs, o parte dintre angajatii institutiei se vor relaxa intr-o excursie platita din bugetul directiei, mai spun sursele noastre.

Ziar de Cluj a trimis catre DGASPC Cluj o solicitare in care cerea, pe baza legii 544 din 2001, ca institutia sa precizeze cate persoane s-au inscris la concursul ce a avut loc astazi. Reprezentantii DGASPC Cluj nu au raspuns solicitarii. Mai mult, purtatorul de cuvant, Alina Chiorean nu a putut fi contactata nici macar la telefon, lucru care a devenit deja o obisnuinta in ultimele luni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *