Din oras

Asociatiile de locatari clujene se lupta pentru 135.000 de lei

Scris de 362

Printre betoanele cartierului Marasti, pe starda Lacul Rosu exista si  o oaza de  verdeata. Asociatia de proprietari  Lacul Rosu nr. 11 se lupta din nou si in acest an la suprematia in lupta pentru Curatenia Generala. In ultimii 5 ani s-au aflat pe  podium cu o mentiune si  patru premii castigate. Fizesan Dumitru, presedintele asociatiei de proprietari Lacul Rosu nr. 11 era si in aceasta dimineata in fata blocului pentru a executa ultimele retusuri la gardul viu ce imprejmuieste  blocul. 

“Pentru ca urmeaza perioada de jurizare din cadrul executivului Primariei nu vrem sa fim luati prin surprindere. De aceea in fiecare zi mai fac cate ceva pe langa bloc”, a afirmat Fizesan.

279 de asociatii de locatari clujene se lupta si in acest an pentru premiul de 135.000 lei de la concursul intitulat Curatenie Generala, organizat de Primaria Cluj-Napoca. Banii vor putea fi folositi in scopul repararii, amenajari, refatadizarii si efectuarii lucrarilor necesare imobilului in care locuiesc sau aferente acestuia. Concursul ofera  locuitorilor municipiului o posibila rasplata  pentru munca depusa in amenajarea spatiilor verzi din jurul imobilelor. Mai mult de jumatate dintre asociatiile de proprietari  din acest an au sanse sa castige pentru ca Primaria ofera cate 20 de premii I si II, 40 de premii de locul III si 50 de mentiuni.

Scoici, cactusi si casute pentru pasari

De la gardul  viu inalt de aproape  un metru si jumatate aranjamentele formate in mare parte din dale roz sunt  pline de flori, majoritatea trandafiri. In lateralul imobilului un aranjament cu scoici aduse de o studenta din bloc de pe litoralul Marii Negre si niste cactusi minusculi dau pata de culoare in verdele crud al ierbii ce imprejmuieste  blocul. Punctul forte il reprezinta un arbore de magnolie care  a fost achizitionat din prima mentiune castigata in urma cu  5 ani la acelasi concurs.

“A costat 1.800 lei,  iar intretinerea lui a fost destul de anevoioasa. Am cumparat pamant special, si substante de tratament si ingrijire a plantelor”, a mai declarat Fizesan.

Printre  copacii din zona se pot vedea  casute amenajate pentru pasari. Locatarii nu au dorit sa amplaseze bancute pentru ca prefera linistea si cantecul pasarilor, fata de mucurile de tigara lasate pe langa banci si grupurile de tineri galagiosi care se aduna seara, asa cum se intampla la blocurile vecine. 

“Eu personal ies cu mare palcere la  amenajarea  spatiului din jurul  blocului. Pentru mine nu conteaza premiul in  bani sau recunostinta Primariei, cat privelistea pe care o am cand privesc de pe balcon”, a afirmat Mihai U., locatar pe Lacul Rosu.

Exemplul asociatiei de proprietari de pe Lacul Rosu nr. 11 a fost urmat si de celelate asociatii din apropiere .

“Am reusit sa ii atragem si pe vecinii din blocurile vecine. Pe unii am reusit, cu altii mai avem de dus munca de lamurire. Important e ca ei sa inteleaga ca prin banii castigati pot sa isi reabiliteze scara blocului, sa isi schimbe usile de la intrare si geamurile de pe scara, asa cum am facut noi, fara ca vreun proprietar sa cheltuie ceva. Important e sa nu ne intereseze doar de la prag inspre casa, ci si cand trecem pragul sa ne placa ce vedem in jurul nostru”, a declarat Dumitru Fizesan.

Pana la  finalul lunii mai se va finaliza de catre cele cinci comisii din cadrul executivului Primariei Cluj-Napoca. Prima etapa de jurizare urmand ca in perioada cuprinsa intre 1 si  5 iunie a acestui an sa fie finalizat concursul. Criteriile de punctaj si regulamentul concursului se regasesc in HCL nr. 117/2014.

Foto: Eugen OlariuULTIMA ORĂ

 • Acum 1 hour Politica
  PSD îi cere lui Niculae Bădălău să demisioneze, după ce a fost reținut de procurorii DNA
 • Acum 2 hours General
  Corpul de control al ministrului Educației este la colegiul din Turda unde a predat fostul interlop Balibacea
 • Acum 2 hours Politica
  Fără nicio legătură cu cerințele de intrare în spațiul Schengen, capacitatea tehnică a României de a proteja frontierele UE, cele politice privind independența și eficiența Justiției, Consiliul Naţional Maghiar din Transilvania bagă placa orbanistă cu ”românii e răi și nu merită” prin gard
 • Acum 2 hours Din oras
  URBANISMUL DE CUMETRIE DIN ”FUNĂRIA” LUI EMIL BOC: Investiția care a primit undă verde la urbanism în cartierul unde primarul OSĂ a decretat că autorizațiile se dau după 2026
 • Acum 3 hours Vocea ta
  Dragoș Damian, CEO Terapia Cluj: ”Sunt interese foarte mari ca România să rămână fără fabrici de medicamente”
 • Acum 17 hours FOTOGRAFILA
  HEI-RUP-BUM! Să aibă Boc dăluța lui, chiar dacă prost pusă, să se cocoațe cu un discurs pe Tricolor de 1 Decembrie. Treptele din fața Teatrului Național, mizerie de lucrare
 • Acum 17 hours Jos palaria
  ÎN SFÂRȘIT, SPORTIVITATE ȘI LA CLUJ-NAPOCA: Foști jucători de la CFR, “U” și Sănătatea au jucat într-un meci caritabil pentru fiul lui Casian Miclăuș
 • Acum 22 hours Politica
  Clujul OSĂ aibă (fin nou) un nou spital. Ministrul Sănătății: ”Anul viitor vom avea proiectele detaliate”
 • Acum 23 hours Din oras
  Un neterminat de 16 ani a băgat în spital un bărbat de 38 ani
 • Acum 23 hours Jos palaria
  JOS PĂLĂRIA! Meci caritabil pentru Tiago, băiatul unui fost jucător al CFR. Veterani ai feroviarilor, de la „U” și Sănătatea joacă pentru el
 • Acum 1 day In vizor
  Antreprenorul Tudor Galoș, ȘOCAT de prețurile din Târgul de Crăciun de la Cluj-Napoca
 • Acum 1 day General
  Acțiune de salvare din traseul Piatra lui Lucaci-Tarnița
 • Acum 2 days Eveniment
  Cămătari din Cluj prinși de Poliție: Cereau înapoi sume de 8 ori mai mari, au agresat și amenințat un martor
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE