Din oras

Asociatia Work at Home Mothers creste intr-o luna cat altii intr-un an

Scris de 56

Asociatia WAHM a luat nastere din pasiunea mamicilor de a se integra mai usor in viata de zi cu zi odata cu nasterea copiilor lor. La baza proiectului sta dorinta de a schimba mentalitatea potrivit careia o mamica e o simpla casnica incapabila de a genera venit si de a-si creste copilul in acelasi timp. Acesta insumeaza o serie de intalniri prin care mamicile sunt ajutate sa-si croiasca un drum profesional printre zecile de responsabilitati care le bat la usa in momentul in care devin proaspat mamici. Printre evenimentele organizate se numara cursuri informative unde tinerele invata cum sa isi deschida o afacere, ateliere diverse in special prin realizarea de produse handmade, iarmaroace, licitatii, targuri unde ele isi pot prezenta produsele si pot face schimburi de idei si experiente, pe scurt, o comunitate stransa cu si pentru mamele aflate la inceput de drum.

Acum cateva luni, Asociatia a inceput sa se dezvolte si in alte zone ale tarii. Printre orasele implicate in proiect se numara Targu Mures, Constanta, Arad, Cluj si Iasi.

Cu pasi marunti si siguri

Comunitatea din Cluj invata sa faca primii pasi. Responsabila pe zona, Diana Campean, si-a luat rolul foarte in serios. Optimismul si devotamentul sunt in cazul ei reteta succesului. Pasionata de croitorie, comunitatea WAHM a incurajat-o sa-si urmeze visul. Dorind sa ajute si mai multe mamicii, sa ofere ceva in schimb, a devenit la randul ei mama comunitatii Clujene pe care o creste cu drag, zilnic, atat cat timpul ii permite. Momentan, comunitatea de pe Facebook insumeaza 274 de membrii, un inceput promitator avand in vedere ca sunt la inceput de drum.

Printre evenimentele organizate la Cluj se numara cursul de brodat, ajuns la a 4-a editie, “Mentorat antreprenorial pentru mamele ce isi doresc sa isi deschida o afacere”, “Cum putem transforma hobby-urile in afaceri” precum si targuri mici unde mamele pot face schimb de experiente. Ce e cel mai interesant e ca totul e atent selectionat si organizat cu rigurozitate. Mamicile vin cu idei, isi prezinta creatiile, organizeaza impreuna ateliere unde fiecare contribuie dupa puteri.

Viitorul suna bine

Despre cum a inceput proiectul si ce urmeaza in continuare, Diana a declarat:

“Momentan mamicile sunt rezervate. Inca nu au suficienta incredere, probabil si pentru ca suntem la inceput de drum. La evenimente participa in medie cam 10 mamici dar se vede clar o evolutie. Eu imi doresc sa crestem cat mai mult comunitatea, am pus si pun in continuare mult suflet in ea. Pe viitor vrem sa facem cat mai multe. Chiar daca pe perioada verii e putin dificil pentru ca e sezonul concediilor, intentionez ca lunile astea sa organizez targuri pentru mamici unde ele sa isi prezinte creatiile, sa faca schimb de pareri, sa isi ofere una alteia feedback-uri si chiar sa vanda din produse. In plus, AWAHM Bucuresti sunt de foarte mare ajutor. Intotdeauna ne-au oferit suport in tot ceea ce am organizat.”

Intrebata de cate persoane e nevoie pentru a creste comunitatea, Diana Campean a raspuns:

“Nu e nevoie de o echipa. Adica, eu nu vad aceasta comunitate ca pe o relatie sef-subaltern. E important ca fiecare mama sa se implice atat cat poate, sa fim unite si sa facem totul impreuna.”

Necesitatea de a sta cat mai aproape de copiii lor si lipsa acuta a locurilor de munca cu program flexibil sunt doar doua dintre motivele pentru care tinerele mame aleg sa se implice intr-un astfel de proiect. Mai mult, sunt foarte multe femei care isi doresc tot mai mult sa isi dezvolte latura creativa, au pasiune, indemanare, vointa iar toate acestea trebuie fructificate. Asta e si baza AWAHM, o asociatie care in mod surprinzator, reuseste zilnic sa schimbe mentalitati invechite, atribuindu-i femeii un nou rol in societate. Aceea de mama de succes.

 

Sursa Foto: FacebookULTIMA ORĂ

 • Acum 4 hours Vocea ta
  CLUJ-NAPOCA, VÂNDUT DE BOC. CLUJENII ALUNGAȚI DIN PROPRIILE PARCURI ȘI PIEȚE. Zice organizatorul mizeriei de Târg de Crăciun din Piața Unirii: ”Nu vă integrați” și alungă Asociația NUCA din spațiul public. Că doar a dat trei lulele, trei surcele la buget, e stăpân!
 • Acum 6 hours Editorial
  A minți și a fura constituie avantaj la angajare, la numirea în funcții, la cățărarea pe scara profesională și socială. Imposture este dorită, că poate fi controlată
 • Acum 8 hours Politica
  ÎNCĂ O MITĂ SALARIALĂ PENTRU BUGETARI: La ”Prima de Osânză” se mai dau 10 procente majorări salariale. Punctul de pensie se majorează cu 12,5%. Să aibă nesimțiții de cumetrie, pensionari de lux ai statului interlop român și pensie majorată, și salariu majorat
 • Acum 21 hours Vocea ta
  URBANISM DE CUMETRIE: ”Solicităm ca  Primarul Emil Boc să își ceara scuze public față de petent pentru că mai mulți ani nu i-a răspuns în scris în legatură cu hotărârea luată și nu l-a primit în audiență”
 • Acum 23 hours PubliNews
  The magic of giving: cumpără cadourile perfecte pentru cei dragi și câștigă premii uimitoare la Iulius Mall Cluj
 • Acum 1 day FOTOGRAFILA
  Încă un deștept din partidul lui OSĂ: Patinoar la Florești cu copacii înglobați în gheață. Care OSĂ înghețe și, prin urmare, OSĂ fie tăiați la anul că s-au uscat
 • Acum 1 day Rautacisme
  S-a dat cu gazon rulat să se acopere mântuiala lucrărilor de pe treptele de pe care Emil Boc ne va arăta mândria de a fi român
 • Acum 1 day FOTOGRAFILA
  “Doreii” municipalităţii în Oraşul de 5 muşchi prea încordaţi ai lui Boc
 • Acum 1 day Politica
  Stoltenberg: „NATO este pregătită să apere fiecare centimetru de teritoriu aliat” (…) „Cu toţii plătim preţul pentru războiul Rusiei împotriva Ucrainei, dar preţul nostru este în bani, în timp ce ucrainenii plătesc cu sânge”
 • Acum 1 day Analiza
  Achimaş Cadariu crede că noi am uitat cum au fost trataţi bolnavii de cancer în pandemie şi-şi face publicitate politică cu “umanitatea” faţă de refugiaţii ucraineni
 • Acum 1 day Politica
  Gabriela Firea despre certificatele de virginitate: “Un barbarism”
 • Acum 1 day Politica
  Demisie din Consiliul Județean Cluj
 • Acum 1 day Politica
  Sondaj CURS: PSD conduce detașat, PNL, dublu față de AUR. PNL plătește costurile guvernării, minciunile pe care s-a cățărat la guvernare
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE