Din oras

Asociatia Work at Home Mothers creste intr-o luna cat altii intr-un an

Asociatia WAHM a luat nastere din pasiunea mamicilor de a se integra mai usor in viata de zi cu zi odata cu nasterea copiilor lor. La baza proiectului sta dorinta de a schimba mentalitatea potrivit careia o mamica e o simpla casnica incapabila de a genera venit si de a-si creste copilul in acelasi timp. Acesta insumeaza o serie de intalniri prin care mamicile sunt ajutate sa-si croiasca un drum profesional printre zecile de responsabilitati care le bat la usa in momentul in care devin proaspat mamici. Printre evenimentele organizate se numara cursuri informative unde tinerele invata cum sa isi deschida o afacere, ateliere diverse in special prin realizarea de produse handmade, iarmaroace, licitatii, targuri unde ele isi pot prezenta produsele si pot face schimburi de idei si experiente, pe scurt, o comunitate stransa cu si pentru mamele aflate la inceput de drum.

Acum cateva luni, Asociatia a inceput sa se dezvolte si in alte zone ale tarii. Printre orasele implicate in proiect se numara Targu Mures, Constanta, Arad, Cluj si Iasi.

Cu pasi marunti si siguri

Comunitatea din Cluj invata sa faca primii pasi. Responsabila pe zona, Diana Campean, si-a luat rolul foarte in serios. Optimismul si devotamentul sunt in cazul ei reteta succesului. Pasionata de croitorie, comunitatea WAHM a incurajat-o sa-si urmeze visul. Dorind sa ajute si mai multe mamicii, sa ofere ceva in schimb, a devenit la randul ei mama comunitatii Clujene pe care o creste cu drag, zilnic, atat cat timpul ii permite. Momentan, comunitatea de pe Facebook insumeaza 274 de membrii, un inceput promitator avand in vedere ca sunt la inceput de drum.

Printre evenimentele organizate la Cluj se numara cursul de brodat, ajuns la a 4-a editie, „Mentorat antreprenorial pentru mamele ce isi doresc sa isi deschida o afacere”, „Cum putem transforma hobby-urile in afaceri” precum si targuri mici unde mamele pot face schimb de experiente. Ce e cel mai interesant e ca totul e atent selectionat si organizat cu rigurozitate. Mamicile vin cu idei, isi prezinta creatiile, organizeaza impreuna ateliere unde fiecare contribuie dupa puteri.

Viitorul suna bine

Despre cum a inceput proiectul si ce urmeaza in continuare, Diana a declarat:

„Momentan mamicile sunt rezervate. Inca nu au suficienta incredere, probabil si pentru ca suntem la inceput de drum. La evenimente participa in medie cam 10 mamici dar se vede clar o evolutie. Eu imi doresc sa crestem cat mai mult comunitatea, am pus si pun in continuare mult suflet in ea. Pe viitor vrem sa facem cat mai multe. Chiar daca pe perioada verii e putin dificil pentru ca e sezonul concediilor, intentionez ca lunile astea sa organizez targuri pentru mamici unde ele sa isi prezinte creatiile, sa faca schimb de pareri, sa isi ofere una alteia feedback-uri si chiar sa vanda din produse. In plus, AWAHM Bucuresti sunt de foarte mare ajutor. Intotdeauna ne-au oferit suport in tot ceea ce am organizat.”

Intrebata de cate persoane e nevoie pentru a creste comunitatea, Diana Campean a raspuns:

„Nu e nevoie de o echipa. Adica, eu nu vad aceasta comunitate ca pe o relatie sef-subaltern. E important ca fiecare mama sa se implice atat cat poate, sa fim unite si sa facem totul impreuna.”

Necesitatea de a sta cat mai aproape de copiii lor si lipsa acuta a locurilor de munca cu program flexibil sunt doar doua dintre motivele pentru care tinerele mame aleg sa se implice intr-un astfel de proiect. Mai mult, sunt foarte multe femei care isi doresc tot mai mult sa isi dezvolte latura creativa, au pasiune, indemanare, vointa iar toate acestea trebuie fructificate. Asta e si baza AWAHM, o asociatie care in mod surprinzator, reuseste zilnic sa schimbe mentalitati invechite, atribuindu-i femeii un nou rol in societate. Aceea de mama de succes.

 

Sursa Foto: Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *