Din oras

Asociatia Untold cere peste 3 milioane de lei finantare de la Primarie

Scris de 714

Municipalitatea a publicat lista cererilor de finantare nerambursabila de la bugetul local, pentru activitati nonprofit de interes general. ONG-urile au cerut in total peste 35 de milioane de lei. Valoarea sumei acordate se va decide luna viitoare, dar, cel mai probabil, va fi cam ca anul trecut cand finantarile acordate au depasit 10 milioane de lei.

Cele mai mari sume, din cele 316 de solicitari depuse, s-au cerut de catre Asociatia Untold – 2,5 milioane de lei pentru Untold Festival si 750.000 de lei pentru European Volunteers Forum, adica in jur de 600.000 de euro. Anul trecut Federatia Share a primit de la Primarie 400.000 de euro pentru organizarea festivalului.

Asociatia Untold a fost infiintata in luna noiembrie a anului trecut de Sorin Gadola, Bogdan Buta si Sebastian Dorel Ferent pentru “sustinerea, valorificarea, promovarea si reprezentarea intereselor si potentialului patrimoniului cultural, artistic, turistic, educational, economic, civic, la nivel local, national si international, în vederea dezvoltarii acestora în toate sectoarele societatii moderne, precum si reprezentarea intereselor acestuia în raport cu societatea, cu orice organisme, institutii si/sau autoritati si crearea posibilitatilor de participare a membrilor asociatiei si a membrilor comunitatii la viata sociala, artistica si culturala”.

Si Federatia Share cere bani nerambursabili de la Primarie  – 330.000 de lei pentru Cluj Never Sleeps si 970.000 de lei pentru proiecte de tineret.

S-au mai solicitat fonduri de catre Asociatia Unusual Suspects pentru Mioritmic 2016 – 394.450 de lei, si pentru Alandala – 260.000 de lei.

Asociatia Comvel a cerut pentru We light the city 450.000 de lei, iar pentru Transylvania Rock Arena 900.000 de lei. Asociatia a fost infiintata abia in 9 ianuarie 2015, scopul declarat fiind “promovarea, sustinerea si dezvoltarea culturii si artei, pe plan intern si international”. Presedintele asociatiei este Gabriel Velicu Silvesan, cel care este asociat cu Andrei Dinca in societatea Comvel Events. Numele societatii a aparut in spatiul public o data cu organizarea concertelor Scorpions si Smokie la inaugurarea Cluj Arena, apoi la organizare concertului Deep Purple si UB40.

Asociatia Fapte pentru Fondul Jazz in the Park 50.000 de lei, iar pentru festivalul Jazz in the park 300.000 de lei

Pentru Zilele Culturale Maghiare Asociatia Clujul Comoara –
Kincses Kolozsvár Eyesület cere 528.700 de lei. Organizatorii TIFF solicita 1,4 milioane de lei pentru editia din acest an.

Pentru Festivalul International de Carte Transilvania, editia a IV-a, Asociatia Culturala Eikon solicita 250.000 de lei.

Fundatia Europeana pentru Cultura Urbana, organizatorii Festivalului International de Film Comedy Cluj cer 375.000 de lei de la bugetul local.

Asociatia Cluj-Napoca 2021 –Capitala Culturala Europeana Cluj-Napoca 2021 cere, pentru etapa finala a competitiei, 541.350 de lei.

Consortiul Organizatiilor Studentesti din Cluj, client fidel al fondurilor nerambursabile an de an, solicita pentru Luna Studentului Clujean 200.000 de lei, iar pentru Festivalul International de Stand Up Comedy 176.000 de lei.

Fundatia J.M.Keynes cere, pentru Festivalul rock 2016 – We are Rocking The City, 2.475.000 de lei, iar pentru Premiile Media de Excelenta 180.000 de lei.

Fundatia Diesel, pentru un Concert Jean Michel Jarre –Electronica 1: The Time Machine cere 896.400 de lei, iar pentru Teatru de Club 178.600 de lei.

Asociatia Student Plus vrea pentru proiectul Lideri pentru Comunitate 135.000 de lei, pentru Napoca Avenue 490.000 de lei, iar pentru TIMAF 480.000 de lei.

Asociatia Management ++ cere pentru Street Food Festival 106.600 de lei, iar pentru proiectul Strada Potaissa 40.000 de lei.

Asociatia Photo România solicita sprijin de 498.245 de lei pentru Photo România Festival, iar pentru scoala de vara Dental Management 161.860 de lei.ULTIMA ORĂ

 • Acum 3 hours In vizor
  HAI SĂ-I MAI PROSTIM O DATĂ: “Declarația” guvernului privind salarizarea profesorilor, publicată în Monitorul Oficial – ”soluție” dezgropată de Nicolae Ciucă din epoca Adrian Năstase: cinci ”declarații” emise de guvern și publicate în Monitor acum 20 de ani
 • Acum 4 hours In vizor
  ALBA-NEAGRA cu ”lista neagră a CNAIR”: Firma Selina reintră prin interpuși pe Autostrada Transilvania fix pe tronsonul de la Chiribiș-Biharia pe care l-a bulibășit
 • Acum 5 hours Anchete
  EXCLUSIV: Proba de sange a ucigasului Tudor Cirje a fost masluita de niste doctori penali din IML Cluj! Concluzii devastatoare ale expertului Adrian Marius Chipurici
 • Acum 6 hours Sport
  Ni s-a reproșat că dăm fake-news-uri, dar iată că e OFICIAL: Dan Petrescu a plecat de la CFR Cluj
 • Acum 8 hours In vizor
  Cum dă Emil Boc peste cap până și calendarul: luna mai a fost noul octombrie, acum aflăm că decembrie este noul octombrie. Atunci OSĂ se termine de dalat malurile Someșului ”navigabil”
 • Acum 8 hours Vocea ta
  Dragoș Damian, Terapia Cluj: Mediul de afaceri, principalul vinovat pentru situația din Educație și Sănătate. Pentru că tace
 • Acum 8 hours In vizor
  Femeia varză pusă de un ficus să conducă Educația habar nu are că un memorandum nu este act normativ. Vai de ea Românie ”educată” de către impostori!
 • Acum 9 hours In vizor
  Chiar ne întrebam când OSĂ ”meargă mai departe” Centura metropolitană. Ne dă asigurări Însuși El, Maestrul, de la o emisiune de chitanțier, că ”tronsonul 2 al centurii metropolitane este scos din nou la licitație”. La prima licitație (în care era și tronsonul trei, azi dispărut), de vină a fost Drulă
 • Acum 9 hours Politica
  Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu crede, în ceea ce privește posibilitatea încetării grevei din Educație, că rațiunea va fi pe primul loc: ”Nu se pot da OUG pe legi viitoare”
 • Acum 9 hours Politica
  DE CE SĂ NU ÎNCHEIE MEDIILE PORTARII? Doar au expertiză de când stabileau cine e bolnav de Covid-19 și cine nu… Ministrul Educației anunță noi modificări în regulament, numai să se poată încheia mediile
 • Acum 9 hours In vizor
  IMAGINARUL CLUJ-NAPOCA DE UN MILION DE LOCUITORI AL LUI EMIL BOC o ia în freză de la INS: ”Populația Clujului a ajuns la cel mai scăzut nivel din ultimii 50 de ani”
 • Acum 10 hours PubliNews
  TIFF aduce un mini-cinema pentru copii în Iulius Parc. Programul este completat cu filme de Oscar, documentare și proiecții românești
 • Acum 11 hours Din oras
  Restricții de circulație în centrul Clujului pentru nou protest al profesorilor din învățământul preuniversitar. Mobilizarea sindicaliștilor români dată de exemplu de către omologii din Ungaria
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE