Din oras

Asociatia Untold cere peste 3 milioane de lei finantare de la Primarie

Scris de 714

Municipalitatea a publicat lista cererilor de finantare nerambursabila de la bugetul local, pentru activitati nonprofit de interes general. ONG-urile au cerut in total peste 35 de milioane de lei. Valoarea sumei acordate se va decide luna viitoare, dar, cel mai probabil, va fi cam ca anul trecut cand finantarile acordate au depasit 10 milioane de lei.

Cele mai mari sume, din cele 316 de solicitari depuse, s-au cerut de catre Asociatia Untold – 2,5 milioane de lei pentru Untold Festival si 750.000 de lei pentru European Volunteers Forum, adica in jur de 600.000 de euro. Anul trecut Federatia Share a primit de la Primarie 400.000 de euro pentru organizarea festivalului.

Asociatia Untold a fost infiintata in luna noiembrie a anului trecut de Sorin Gadola, Bogdan Buta si Sebastian Dorel Ferent pentru “sustinerea, valorificarea, promovarea si reprezentarea intereselor si potentialului patrimoniului cultural, artistic, turistic, educational, economic, civic, la nivel local, national si international, în vederea dezvoltarii acestora în toate sectoarele societatii moderne, precum si reprezentarea intereselor acestuia în raport cu societatea, cu orice organisme, institutii si/sau autoritati si crearea posibilitatilor de participare a membrilor asociatiei si a membrilor comunitatii la viata sociala, artistica si culturala”.

Si Federatia Share cere bani nerambursabili de la Primarie  – 330.000 de lei pentru Cluj Never Sleeps si 970.000 de lei pentru proiecte de tineret.

S-au mai solicitat fonduri de catre Asociatia Unusual Suspects pentru Mioritmic 2016 – 394.450 de lei, si pentru Alandala – 260.000 de lei.

Asociatia Comvel a cerut pentru We light the city 450.000 de lei, iar pentru Transylvania Rock Arena 900.000 de lei. Asociatia a fost infiintata abia in 9 ianuarie 2015, scopul declarat fiind “promovarea, sustinerea si dezvoltarea culturii si artei, pe plan intern si international”. Presedintele asociatiei este Gabriel Velicu Silvesan, cel care este asociat cu Andrei Dinca in societatea Comvel Events. Numele societatii a aparut in spatiul public o data cu organizarea concertelor Scorpions si Smokie la inaugurarea Cluj Arena, apoi la organizare concertului Deep Purple si UB40.

Asociatia Fapte pentru Fondul Jazz in the Park 50.000 de lei, iar pentru festivalul Jazz in the park 300.000 de lei

Pentru Zilele Culturale Maghiare Asociatia Clujul Comoara –
Kincses Kolozsvár Eyesület cere 528.700 de lei. Organizatorii TIFF solicita 1,4 milioane de lei pentru editia din acest an.

Pentru Festivalul International de Carte Transilvania, editia a IV-a, Asociatia Culturala Eikon solicita 250.000 de lei.

Fundatia Europeana pentru Cultura Urbana, organizatorii Festivalului International de Film Comedy Cluj cer 375.000 de lei de la bugetul local.

Asociatia Cluj-Napoca 2021 –Capitala Culturala Europeana Cluj-Napoca 2021 cere, pentru etapa finala a competitiei, 541.350 de lei.

Consortiul Organizatiilor Studentesti din Cluj, client fidel al fondurilor nerambursabile an de an, solicita pentru Luna Studentului Clujean 200.000 de lei, iar pentru Festivalul International de Stand Up Comedy 176.000 de lei.

Fundatia J.M.Keynes cere, pentru Festivalul rock 2016 – We are Rocking The City, 2.475.000 de lei, iar pentru Premiile Media de Excelenta 180.000 de lei.

Fundatia Diesel, pentru un Concert Jean Michel Jarre –Electronica 1: The Time Machine cere 896.400 de lei, iar pentru Teatru de Club 178.600 de lei.

Asociatia Student Plus vrea pentru proiectul Lideri pentru Comunitate 135.000 de lei, pentru Napoca Avenue 490.000 de lei, iar pentru TIMAF 480.000 de lei.

Asociatia Management ++ cere pentru Street Food Festival 106.600 de lei, iar pentru proiectul Strada Potaissa 40.000 de lei.

Asociatia Photo România solicita sprijin de 498.245 de lei pentru Photo România Festival, iar pentru scoala de vara Dental Management 161.860 de lei.ULTIMA ORĂ

 • Acum 2 hours In vizor
  Ia uite cum îi curta Partidul Comunist Chinez pe scuteciștii și uaseceriștii României…
 • Acum 5 hours General
  Untold, Eco Garden și administrația publică locală își bat joc de U Cluj, de suporteri și de oraș. Priviți pe ce ”orezărie” sunt chemați jucătorii clujeni să se bată cu cei de la Sepsi
 • Acum 7 hours Sanatate
  CLUJ: 2000 de cazuri depistate într-o săptămână. De ieri, până azi, încă aproape 400 de cazuri noi
 • Acum 8 hours In vizor
  Podului Locomotivei ”OSĂ” fie modernizat ”în curând”. Deocamdată, după 5 ani de la demararea proiectului, mai sunt de obținut câteva avize
 • Acum 9 hours PubliNews
  Muzică, film, teatru și bunătăți mediteraneene – surprizele din acest weekend în Iulius Parc
 • Acum 9 hours Rautacisme
  Tarcea şi-a schimbat ochelarii de cal şi priveşte “frumosul” din Piaţa Unirii prin dalele lui Emil “OSĂ” Boc. Betonul e frumos, mai pui nişte vopsea şi e şi verde şi pistă pentru biciclete
 • Acum 10 hours Vocea ta
  Nici 10% din cele 190 de hectare de spațiu verde enunțate ca fiind în lucru de Boc nu vor fi gata în mandatul său curent, iar două treimi nu vor exista nici măcar la sfârșitul următorului său mandat, în 2028. Poate în al şaptelea!
 • Acum 10 hours In vizor
  Ecoul lui Boc, Dan Tarcea, ne vorbeşte despre “natura sălbatică” din “Pădurea Clujenilor”. Şi ne zice, cu guriţa lui, că Emil “OSĂ” Boc este UN MINCINOS. Bravo, Tarcea, e bine să fii curajos!
 • Acum 11 hours Rautacisme
  Până la viitorul UNTOLD, „U” Cluj “OSĂ” revină pe Cluj Arena. Echipa “fanion” este tolerată la ea acasă
 • Acum 11 hours Editorial
  Cum v-am mai zis, România este doar ţara bugetarului fericit. Cu cât mai pila, relaţia sau cunoştinţa cuiva, cu atât mai fericit. Şi politicienii tot bugetari sunt, tot lucrători cu limba
 • Acum 13 hours Politica
  MITUIREA SALARIALĂ A BUGETARILOR CONTINUĂ: Guvernul majorează salariile pentru toți bugetarii cu diferența de un sfert până la grila din 2022. Ordonanța prin care creșteau cu până la 50% salariile unor bugetari a fost restrasă, din cauză că doar unii primeau bani în plus
 • Acum 15 hours In vizor
  DEȘI ”SAMSAREALA” CU LEGUME E VECHE, inspectorii ANPC abia acum iau la purecta ”certificatele de producător”. Mai bine mai târziu, decât niciodată ca până acum
 • Acum 16 hours In vizor
  RAFILA, în încecarea de a justifica milioanele de euro date pentru consultanță la vechiul loc de muncă (OMS), ne zice și cum face o deturnare de fonduri din PNRR: ”USR a lăsat în PNRR 50 de milioane de euro pentru asta (…) Noi am economisit, am alocat doar 42%, restul îi putem cheltui în alte activități”
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE