Din oras

Asociatia “Misionarii lui Padre Pio” – pentru ingrijirea celor nedoriti, neiubiti si singuri pe lume

Scris de 944

Aseara s-a lansat oficial Asociatia “Misionarii lui Padre Pio”, dar activitatea tinerilor inimosi de aici a inceput mult mai devreme. Asa cum ati putut citi in Ziar de Cluj, o mana de tineri au oferit saptamana de saptamana o paine si o vorba buna celor in nevoie. Sarmanii Clujului ii asteapta in fiecare duminica sa vina cu painea salvatoare, iar cei cazati in Centrul Social de pe strada Oasului se bucura nespus de masa calda oferita in fiecare miercuri.

De asemenea, tinerii din asociatie si voluntarii care ii ajuta, ofera si sprijin material dupa posibilitati familiilor napastuite. Dar nu se opresc aici. Visul lor este sa infiinteze o cantina sociala si sa construiasca o casa pentru saraci.

In fiecare duminica au nevoie de in jur de 150-200 de paini, 100 de conserve si alimente neperisabile si produse de igiena pentru circa 20 de familii.

“De fiecare data am pornit de la zero. Ori decate ori mergem dumnica la familii, tot ceea ce adunam cu o zi inainte, asta impartim. Pentru masa calda de miercuri, si mai nou si de sambata, la fel, pornim de la zero. Niciodata nu avem resursele necesare de la o saptamana la alta. Totul apare la momentul oportun si atunci cand bunul Dumnezeu hotaraste ca trebuie sa ne vina in ajutor. Asa se intampla de fiecare data, cei care ne sprijina sa nu va inchipuiti ca sunt companii sau firme de renume sau oameni cu o posibilitate financiara extraordinara, sunt oameni ca fiecare dintre noi, oameni simpli, oameni care isi rup din putinul lor si aduc pentru ceilalti. Sunt zile de sambata cand suntem sunati sa mergem dintr-un capat in altul al orasului, chiar si numai pentru o paine. Niciodata nu am refuzat pe nimeni pentru ca stim ca acea paine a doua zi ajunge la cineva care poate nu a mancat de cateva zile”, a punctat Lucian Parvu, presedintele asociatiei.

Pentru masa calda de miercuri, pe care vor sa o extinda si pe sambata, au nevoie de 200-250 de lei, ceea ce inseamna 5-6 lei pe persoana.

“Sunt luni de zile de activitate si de munca in folosul acestor oameni, printre ele mai reusim sa ajutam punctual si familii care nu-si pot plati chiria sau familii care au copii de scoala si nu-si pot asigura cantina scolara, sau care au anumite necesitati si ne cauta cerandu-ne sprijinul. Desi am inceput foarte multi, entuziasmul a fost mare la inceputul postului mare cand am inceput actiunile noastre, usor-usor am devenit un grup restrans de persoane, suntem patru tineri in asociatie si restul sunt voluntarii care ne ajuta fiecare cum poate. Va cerem sprijinul, va cerem ajutorul, va cerem sa rupeti un pic din timpul dvs. Sa ne  insotiti chiar si la o singura familie, sa vedeti ce inseamna pe viu aceste lucruri”, a mai spus Lucian Parvu.

Dar ajutorul material nu este suficient pentru a-i alina pe cei saraci. Mai important, poate, este o vorba buna, un sfat, o incurajare pe care tinerii le-o ofera amaratilor cu draga inima de fiecare data.

“Ceea ce am dorit sa facem prin actiunile pe care le desfasuram este pe de o parte ajutorul material, putinul ajutor material pe care reusim sa-l oferim oamenilor, dar si un cuvant de imbarbatare, de mangaiere, de alinare, ajutorul spiritual, daca putem sa ii spunem asa. De aceea l-am si ales pe Padre Pio ca patron al asociatiei pentru ca el a imbinat acest ajutor spiritual si material.
De multe ori nu e suficient sa ii dai omului o farfurie de mancare, sa sa ii intinzi o paine. E mai mult decat necesar sa ii spui ca nu e singur pe lumea asta, ca desi simte ca totul se prabuseste in jurul lui si ca nu mai are de ce sa se apuce ca sa nu cada, sa ii spui ca este cineva care se gandeste la el si mai presus de toate ca acolo sus e Dumnezeu care ii poarta de grija”, a conchis presedintele asociatiei.

Cei care doresc sa contribuie la actiunile lor ii pot contacta pe pagina de Facebook.

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 2 hours Sport
  Dacă nu era Ziar de Cluj să scrie despre scandalul alcooliştilor de la U Cluj, totul se muşamaliza. Petrecăreţii au fost “sancţionaţi”. După ce a omis ştirea iniţială, presa de chitanţer uită să ne citeze
 • Acum 4 hours Jos palaria
  Regizorul clujean Gábor Tompa a fost reales în funcția de președinte al Uniunii Teatrelor din Europa
 • Acum 5 hours Din oras
  Ziar de Cluj a scris: ”Domnule Tișe, ieșiți din globul de cristal că vă înecați de la atât fum de trabuc și respirați realitățile cu care se confruntă CETĂȚENII!” Alin Tișe s-a conformat: ”Îmi cer scuze clujenilor”
 • Acum 7 hours FOTOGRAFILA
  Cum se numește primarul care-și numește ”isterici” criticii, clujeni plătitori de taxe și impozite? Care este diferența dintre un astfel de nesimțit și cei care-ți spun: “dar de ce nu pleci dacă e aşa rău?”
 • Acum 7 hours Din oras
  Rozorita a devenit (iar) sefa la APIA Cluj! PSD-ul lui Cordos, tot mai penibil!
 • Acum 9 hours In vizor
  Directoarea de la liceul din Turda care a lăsat un fost lider al interlopilor turdeni să le predea copiilor a fost demisă. Presiunea publică este mai mare decât instituția reabilitării.
 • Acum 9 hours Editorial
  Excesul de ”Moși” și ”tradiții” protembelizate, dăunează grav sănătății sufletești
 • Acum 11 hours Analiza
  IMBECILITATEA GUVERNANȚILOR: Taxele care pun și mai mare presiune pe inflație. Studiu realizat de profesori de la Academia de Studii Economice București și de la Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor din cadrul UBB Cluj
 • Acum 11 hours Justitie
  Procurorii clujeni au reconstituit filmul violului de care este acuzat un polițist de la Serviciul Rutier de la IPJ Cluj
 • Acum 24 hours Justitie
  JUSTIȚIE CU ORDIN DE ZI PE UNITATE: Alina Bica și Dorin Cocoș scapă de judecată în dosarul ANRP după ce faptele s-au prescris. Se încheie procesul și pentru Crinuța Dumitrean, Sergiu Diacomatu și Gheorghe Stelian, cu condamnări grele în primă instanță
 • Acum 1 day In vizor
  Dacă Emil Boc OSĂ rezolve ”monstruoasa construcție” din Piața Mărăști, va avea un ”Jos pălăria” de la noi. Emil Boc spune că piața trebuie închisă pentru că e un pericol public
 • Acum 1 day Din oras
  S-a ”rezolvat” Strada Victor Papilian, de e gata din nou să o ia la vale. ”Soluțiile alese în cazul alunecărilor de teren de pe strada din cartierul Europa ar putea agrava și mai tare situația”
 • Acum 1 day General
  SĂRĂCIE A LA CLUJ: Elevii se angajează din lipsa banilor, ceea ce duce la abandonul școlar
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE