Din oras

Asociatia “Misionarii lui Padre Pio” – pentru ingrijirea celor nedoriti, neiubiti si singuri pe lume

Aseara s-a lansat oficial Asociatia “Misionarii lui Padre Pio”, dar activitatea tinerilor inimosi de aici a inceput mult mai devreme. Asa cum ati putut citi in Ziar de Cluj, o mana de tineri au oferit saptamana de saptamana o paine si o vorba buna celor in nevoie. Sarmanii Clujului ii asteapta in fiecare duminica sa vina cu painea salvatoare, iar cei cazati in Centrul Social de pe strada Oasului se bucura nespus de masa calda oferita in fiecare miercuri.

De asemenea, tinerii din asociatie si voluntarii care ii ajuta, ofera si sprijin material dupa posibilitati familiilor napastuite. Dar nu se opresc aici. Visul lor este sa infiinteze o cantina sociala si sa construiasca o casa pentru saraci.

In fiecare duminica au nevoie de in jur de 150-200 de paini, 100 de conserve si alimente neperisabile si produse de igiena pentru circa 20 de familii.

“De fiecare data am pornit de la zero. Ori decate ori mergem dumnica la familii, tot ceea ce adunam cu o zi inainte, asta impartim. Pentru masa calda de miercuri, si mai nou si de sambata, la fel, pornim de la zero. Niciodata nu avem resursele necesare de la o saptamana la alta. Totul apare la momentul oportun si atunci cand bunul Dumnezeu hotaraste ca trebuie sa ne vina in ajutor. Asa se intampla de fiecare data, cei care ne sprijina sa nu va inchipuiti ca sunt companii sau firme de renume sau oameni cu o posibilitate financiara extraordinara, sunt oameni ca fiecare dintre noi, oameni simpli, oameni care isi rup din putinul lor si aduc pentru ceilalti. Sunt zile de sambata cand suntem sunati sa mergem dintr-un capat in altul al orasului, chiar si numai pentru o paine. Niciodata nu am refuzat pe nimeni pentru ca stim ca acea paine a doua zi ajunge la cineva care poate nu a mancat de cateva zile”, a punctat Lucian Parvu, presedintele asociatiei.

Pentru masa calda de miercuri, pe care vor sa o extinda si pe sambata, au nevoie de 200-250 de lei, ceea ce inseamna 5-6 lei pe persoana.

“Sunt luni de zile de activitate si de munca in folosul acestor oameni, printre ele mai reusim sa ajutam punctual si familii care nu-si pot plati chiria sau familii care au copii de scoala si nu-si pot asigura cantina scolara, sau care au anumite necesitati si ne cauta cerandu-ne sprijinul. Desi am inceput foarte multi, entuziasmul a fost mare la inceputul postului mare cand am inceput actiunile noastre, usor-usor am devenit un grup restrans de persoane, suntem patru tineri in asociatie si restul sunt voluntarii care ne ajuta fiecare cum poate. Va cerem sprijinul, va cerem ajutorul, va cerem sa rupeti un pic din timpul dvs. Sa ne  insotiti chiar si la o singura familie, sa vedeti ce inseamna pe viu aceste lucruri”, a mai spus Lucian Parvu.

Dar ajutorul material nu este suficient pentru a-i alina pe cei saraci. Mai important, poate, este o vorba buna, un sfat, o incurajare pe care tinerii le-o ofera amaratilor cu draga inima de fiecare data.

“Ceea ce am dorit sa facem prin actiunile pe care le desfasuram este pe de o parte ajutorul material, putinul ajutor material pe care reusim sa-l oferim oamenilor, dar si un cuvant de imbarbatare, de mangaiere, de alinare, ajutorul spiritual, daca putem sa ii spunem asa. De aceea l-am si ales pe Padre Pio ca patron al asociatiei pentru ca el a imbinat acest ajutor spiritual si material.
De multe ori nu e suficient sa ii dai omului o farfurie de mancare, sa sa ii intinzi o paine. E mai mult decat necesar sa ii spui ca nu e singur pe lumea asta, ca desi simte ca totul se prabuseste in jurul lui si ca nu mai are de ce sa se apuce ca sa nu cada, sa ii spui ca este cineva care se gandeste la el si mai presus de toate ca acolo sus e Dumnezeu care ii poarta de grija”, a conchis presedintele asociatiei.

Cei care doresc sa contribuie la actiunile lor ii pot contacta pe pagina de Facebook.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *