Din oras

Asociația Cluj-Napoca 2021 Capitală Culturală Europeană devine Centrul Cultural Clujean

Scopul principal al Asociației Cluj-Napoca 2021 Capitală Culturală Europeană nu a fost atins, însă proiectul continuă. Sub altă denumire și cu aceeasi motivație, de a promova cultura.

Asociația Cluj-Napoca 2021 Capitală Culturală Europeană a hotărât marți, 13 decembrie 2016, în cadrul unei Adunări Generale Extraordinare a Membrilor, schimbarea numelui în Centrul Cultural Clujean și asumarea obiectivelor stabilite de comunitatea clujeană în dosarul de candidatură pentru titlul de Capitală Europeană a Culturii 2021.

Centrul Cultural Clujean va implementa proiectele revizuite din dosarul de candidatură în perioada 2018-2020, anul viitor replanificandu-se proiectele, pentru îmbunătățirea cadrului legislativ local și național de funcționare a programelor culturale și pentru demararea unor versiuni pilot ale proiectelor apreciate în mod deosebit de către juriul european în raportul de evaluare.

La Adunarea Generală au participat primarul Emil Boc, rectori și reprezentanți ai universităților clujene, manageri ai instituțiilor și organizațiilor culturale din oraș, alături de alți 50 de membri și susținători ai Asociației, arata site-ul asociatiei.

„Din primul moment am decis să propun continuarea proiectului cultural al orașului. Ulterior am primit raportul juriului, care mi-a confirmat această decizie, fiind un argument suplimentar că ceea ce ne-am propus în aplicație este un proiect cultural consistent și relevant pentru comunitatea noastră. Din respect pentru toți oamenii care au muncit, pentru experții care și-au oferit tot suportul, ne menținem susținerea pentru proiect, atât financiară, cât și efectivă. Cred că este o șansă a noastră să demonstrăm că putem face acest proiect, care, odată implementat, va fi cu adevarat doar al comunității noastre”, a spus Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca.

La Adunarea Generală asociația și-a prezentat raportul de activitate până în luna noiembrie a acestui an și a aprobat mai multe modificări în statutul și regulamentul de funcționare, iar în următoarea întâlnire a Adunării Generale echipa executivă va prezenta planul detaliat de activitate și de buget pentru anul 2017.

„Până la următoarea întâlnire a Adunării Generale a Asociației, care va avea loc probabil în luna februarie a anului viitor, invităm instituțiile și organizațiile clujene să devină membri ai Asociației pentru a putea contribui în mod direct la regândirea proiectelor pe care le avem în vedere. Am fost și rămân impresionat de forța comunității clujene, de modul entuziasmant în care am rămas cu toții uniți în jurul proiectului cu care am candidat la titlul european. Am ales împreună, chiar și în lipsa titlului, să ne continuăm munca, iar acest fapt dovedește încă o dată, dacă mai era nevoie, că motivația sutelor de persoane și instituții implicate în acest proiect este una corectă și pe termen lung. Comisia Europeană, juriul competiției și partenerii noștri europeni salută și ei deciza noastră de a nu ne opri din drumul început acum șase ani. Scriem împreună o bucățică de istorie în lumea culturală europeană”, a declarat Ștefan Teișanu, directorul executiv al Centrului Cultural Clujean.

Timișoara va purta titlul de Capitală Europeană a Culturii in 2021, titulatură obținută în cadrul unei competiții care a durat mai bine de șase ani. După anunțul orașului câștigător, Cluj-Napoca și-a asumat regândirea și implementarea dosarului de candidatură.

 

 

 

Foto: clujnapoca2021.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *