Jos palaria

Asistenta podiatrica gratuita pentru persoanele cu diabet din Cluj-Napoca

Asociatia de Podiatrie vine in sprijinul persoanelor cu diabet care se confrunta cu probleme la nivelul membrelor inferioare. Luni, 16 noiembrie 2015, Asociatia de Podiatrie, in parteneriat cu Centrul Clinic Judetean de Diabet Cluj-Napoca, le ofera consultatii gratuite persoanelor cu diabet, care vor beneficia astfel de evaluari de specialitate pentru membrele inferioare. O echipa formata dintr-un medic specialist si trei asistente medicale cu competente in podiatrie se vor afla la Centrul Clinic Judetean de Diabet Cluj-Napoca si vor examina persoanele cu diabet.

Piciorul diabetic este una dintre cele mai frecvente complicatii ale diabetului zaharat, care in absenta unei ingrijiri corespunzatoare poate duce la amputatii. in România sunt efectuate in fiecare zi in medie 62 de amputatii survenite in urma complicatiilor cauzate de diabet, afectiune de care sufera aproximativ 2 milioane de persoane cu vârsta intre 20 si 79 de ani.

Prin acesta initiativa, Asociatia de Podiatrie se alatura actiunilor desfasurate la nivel international cu prilejul Zilei Mondiale de Lupta impotriva Diabetului, marcata anual in 14 noiembrie, cea mai mare campanie mondiala dedicata informarii si educarii cu privire la preventia si tratamentul acestei afectiuni.

Jos Palaria pentru initiativa!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *