In vizor

Asistenta de la Serviciul Medicină Legală, care dilua cu apă analizele șoferilor băuți, achitată de Curtea de Apel Cluj

Asistenta de la Serviciul de Medicină Legală din Maramureș, condamnată inițial la cinci ani și șapte luni de închisoare cu executare, a fost achitată de Curtea de Apel Cluj, care invocă un motiv halucinant: în fișa postului, femeia nu avea ca atribuție analizarea probelor de sânge, potrivit antena3.ro.

Femeia a fost acuzată de procurori că a ajutat cel puțin 10 șoferi prinși băuți la volan să scape de dosarele penale după ce le-a diluat probele de sânge ca să apară că aveau o alcoolemie spre zero.

Iar Tribunalul din Sălaj a condamnat-o la 5 ani și 7 luni de închisoare cu executare, pentru patru infracțiuni: distrugere de probe, fals intelectual, luare de mită și favorizarea infractorului.

Practic, procurorii spuneau că probele erau diluate cu apă.

De acuzațiile de fals intelectual și luare de mită asistenta a scăpat la Curtea de Apel Cluj după ce avocatul ei a arătat că în fișa postului aceasta nu avea trecută sarcina să facă analize probelor de sânge, iar Codul Penal precizează că cele două infracțiuni pot fi comise doar cei aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu.

Acuzația de distrugere de probe a fost și ea eliminată de Curtea de Apel Cluj. Motivul: probele strânse de procurori nu sunt „dincolo de orice îndoială rezonabilă.”

Acum, asistenta poate da statul român în judecată pentru că a stat aproape șapte luni în arest preventiv.