Editorial

ARȘINEL SĂ DEA ÎNAPOI ȘI RINICHII FURAȚI PENTRU EL DE LUCAN. Secretariatul de stat pentru revoluționari cere retragerea certificatului actorului Alexandru Arșinel și cel al deputatului AUR Nicolae Roman

Scris de 953

Este vorba despre Afacerea ”Revoluția Română în Direct”, sau despre cum a vomitat Ion Iliescu certificate de luptători să ascundă adevărul despre cei vinovați de morții din Decembrie 1989.

Scriam în 2000: ”Adevăratul spirit al Revoluției din Decembrie 1989 îl găsim între 16 și 22 decembrie 1989. Odată cu apariția lui Ion Iliescu la balconul CC al PCR, a venit haita de profitori. Mai regăsim spirit adevărat al Revoluției din Decembrie 1989 în toate mișcările de stradă inițiate împotriva lui Ion Iliescu și a găștii lui de profitori pro-sovietici, mișcări înăbușite violent cu ajutorul minerilor și a serviciilor secrete române. Dacă acest spirit s-ar redeștepta, Ion Iliescu și-ar împlini visul, acela de a “ieși din politică numai cu picioarele înainte”.

Mi-am adus aminte de asta citind că Secretariatul de stat pentru revoluționari cere retragerea certificatului actorului Alexandru Arșinel și cel al deputatului AUR Nicolae Roman. Arșinel nu și-a riscat viața la Revoluție, ca multe alte deșeuri cu față umană care au profitat de oasele aruncate de Ion Iliescu, iar Roman era comandantul unui batalion care apăra CJ Timiș de revoluționari – ca mulți alți militari, aflați de partea cealaltă a ”baricadei” și care, profitând de o ”Justiție” care nu avea nici un interes să se afle adevărul, acum pozeză în idivizi onorabili.

Despre toate aceste deșeuri cu față umană am scris încă din ianuarie 1990, despre ”bravii” militari ai Armatei române care și-au încălcat onoarea și s-au șters la fund cu Tricolorul în încercarea de a-i servi pe Ceaușescu și gașca, nu poporul român, în slujba cătuia erau. Despre cum și-au încălcat regulile, regulamentele și au încălcat chiar legile Republicii Socialiste România din momentul în care s-au erijat în milițieni și jandarmi, în organe de represiune, când ei erau organ de apărare.

La fel am scris și despre falșii revoluționari, cum au îngropat adevărul pentru niște leuți, un petec de pământ, un televizor color și alte oscioare. Dacă rămâneau să demonstreze în justiție că sunt victime ale unui sistem ilegitim și opresiv, ar fi câștigat Adevărul și azi pârnăiașii care trebuiau să fie militarii și activiștii PCR nu ne rânjeau din Parlament și nici din postura de ”onorevole” oameni de afaceri.

Nu am nici o satisfacție că, după 32 de ani de când atrag atenția în scris – și toți șobolanii cu sabia Justiției de-asupra capului chițăiau din hrube și nu îndrăzneau să scoată botul să mă amenințe, azi, când se vede că aveam dreptate, șobolanii au ieșit la suprafață, se dau parlamentari, politicieni, oameni de afaceri și, la adăpostul prescripției, parcă-i văd cum încep să aibă tupeul să chițăie și să amenințe cu judecata.

S-a plimbat Arșinel pe stradă pe la Palatul Telefoanelor după 22 decembrie 1989 și asta l-a transformat în luptător cu merite deosebite. Ca el sunt zeci de mii de indivizi care sug bani publici, deși nu au nici un merit decât cel al lăcomiei și minciunii. Sunt județe în care nu a sughițat nimeni până după Crăciunul anului 1989, dar e întreg județul luptător și martir. Sunt nenăscuți cu certificat, sau care erau plozi de țâță. Mai grețos, sunt dintre cei care au întinat uniforma Armatei române luptând să-l apere pe Ceaușescu și care au certificat de luptători. Li s-a greșit ”baricada”.

Arșinel și-a obținut certificatul de revoluționar și în urma declarațiilor mai multor martori printre care Victor Socaciu și Vasile Moraru care au precizat că, în zilele Revoluției din decembrie 1989, l-au văzut la Televiziune și Palatul Telefoanelor. De fapt întreaga afacere a certificatelor de luptători este o combinație de trei luată câte trei: doi martori îl certifică pe al treilea și așa se trăgeau în pita banilor publici tot felul de indivizi amorali. Întreaga ”revoluție” a ”luptătorilor cu rol determinant” este o oglindă spartă în cioburi triunghiulare în care fiecare vede ce vrea, în nici un caz Adevărul.

2000 de români au fost uciși pe străzile Patriei, alții, câteva mii, au fost schilodiți cu arma de foc pentru ca Arșinel și alții ca el să beneficieze de 2810 lei pe lună indemnizație, scutire de taxe și impozite șamd. Dacă instanța îi va retrage ceritificatul de revoluționar, Alexandru Arșinel va pierde toate aceste nemeritate privilegii. În plus, SSPR ar putea să îi ceară să dea înapoi banii primiți din 2015 până în prezent.

Se constată că domnul Alexandru Arșinel nu îndeplinește condiția pentru a deține Certificatul – LRD (Luptător cu Rol Determinant – n.r.), în sensul că în perioada 14-22 decembrie 1989 nu a avut un rol determinant la declanșarea și victoria Revoluției Române din Decembrie 1989, nu și-a pus viața în pericol în confruntările cu forțele de represiune, nu a ocupat și nu a apărat obiectivele de importanță deosebită, care au aparținut regimului totalitar, doar în localitățile în care, în urma acestor acțiuni și confruntări au rezultat persoane ucise, rănite sau reținute, până la fuga dictatorului, respectiv până la ora 12.10 a zilei de 22 decembrie”, se arată în documentul SSPR.

Actorul și-a obținut certificatul de revoluționar în urma unei declarații din care reise ca ”în noaptea de 21 spre 22 decembrie a fost prezent la manifestările antidictatoriale din Piața Universității – Facultatea de Artitectură când a început să se tragă cu trasoare în aer și gloanțe la picioarele manifestanților. Domnul Alexandru Arșinel declară că s-au constituit în grupuri cu alți colegi în echipe care au rămas în teatru până pe data de 8 ianuarie 1990. În paralel cu activitatea de la Palatul Telefoanelor în data de 22 decembrie 1989 când Ceaușescu se pregătea să fugă, domnul Arșinel a plecat la Radio împreună cu alți colegi, unde au constituit primul grup care s-a adresat mulțimii. Din relatările dânsului mai reiese că a fost prima persoană căreia i s-a adresat mulțimea să vorbească, fapt ce s-a și întâmplat”.

Să menționez faptul că urmașilor celor omorâți la Revoluție li s-au retras și diminuat din drepturile acordate la început până către derizoriu? Ei erau și mai sunt în proces cu sistemul ticăloșit datorită căruia Adevărul umblă cu capul spart și după trei decenii, un sistem atât de grețos și de ticăloșit încât a acordat privilegii de luptător cu rol determinant în revoluție unor indivizi care au luptat cu arma în mână împotriva revoluționarilor. Cam aceștia ne sunt foștii luptători cu merite deosebite, transformați prin 2015 în luptători cu rol determinant…

Numai România putea scoate plumbul la suprafață pe post de aur curat.

Numai în România hoții și curvele au ”onorabilitatea” dată de hoție și pozițiile în care și-au câștigat dreptul la hoție.

Ca să înțelegeți ce am scris, vă îndemn să citiți ce am scris încă din 1990 încoace. Aveți aceste lincuri la articolele scrise de mine (o parte s-au transformat, în 1998 și 1999 în cărți).

Vă rog să citiți:

– „Sîntem nevinovaţi, ne-am făcut datoria”
– Generalul Vasile Milea nu este erou
– Armata nu a păzit obiective militare, suveranitatea ţării sau siguranţa cetăţenilor României, ci siguranţa clanului Ceauşescu şi privilegiile comandanţilor ei
– Generalul Iulian Topliceanu – nici o legătură cu onoarea militară
– Ce ştiu eu despre ce ştiau alţii?
– „Cu ochii pe graniţa de Vest” (Organizarea activităţilor preventive în judeţul Cluj şi în municipiul Cluj-Napoca)
– 17 decembrie 1989: Pregătiri de luptă în interiorul oraşului
– 18 decembrie 1989: „Starea de spirit din Cluj e necorespunzătoare”
– 19 decembrie 1989: „S-a înscris pe un plan stradal locurile în care vor fi dislocate dispozitive militare”
– 20 decembrie 1989: „Muncitorii care vor să iasă în stradă”, „bande de terorişti” în viziunea armatei („inamicul” fusese identificat)
– 21 decembrie 1989: Represiunea
– 21 decembrie 1989. Piaţa Libertăţii: „Împuşcaţi-i, că nu sînt oameni!”
– 21 decembrie 1989: „Voi sînteţi puşcăriaşii de la CUG” (strada Horea: zona hotel Astoria – restaurant Metropol)
– 21 decembrie 1989: „Comandantul era un om mic de statură şi arţăgos” (Calea Moţilor – fabrica de bere Cluj)
– „Unde-s teroriştii? Au ajuns miniştri!”
– Cum este să ucizi cu pixul (şi peste ani, cu politica de cadre)
– Românul s-a născut analist (de Dan Ielciu)
– Teroriştii – securiştii?
– „Armata e cu noi” – o dulce poveste
– Cine-a tras în noi, după 22?
– „Acţiuni teroriste” la Turda
– Revoluţia miliţienilor şi a copiilor cu girofar

Mai citeşte:
– Fostul general Topliceanu, care a comandat reprimarea revoluţiei la Cluj: 10 ani condamnare, eliberat după 2 ani şi 3 luni. Lipsa de dibăcie a M.Ap.N. în recuperarea prejudiciului
– Cazul locotenent-colonelului Bînzaru, propus pentru degradare şi trecere în rezervă în decembrie 1989

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 1 hour Vocea ta
  Emil Boc şi administraţia sa îi abuzează administrativ pe clujenii care se lasă abuzaţi. Nici măcar despăgubirile mizerabile stabilite pentru exproprierile de la “La Terenuri” nu s-au plătit
 • Acum 1 hour Din oras
  Ploaia de vară a făcut ravagii în baza sportivă “La Terenuri” din Mănăștur. Aşa este când se lucrează cu “hei-rup, bum!”, ca la Bumbeşti-Livezeni…
 • Acum 1 hour PubliNews
  PESTE 300.000 DE EURO INVESTIŢIE ÎN PROMENADA ŞI PONTONUL DE PE MALUL LACULUI GHEORGHENI, DIN IULIUS PARC
 • Acum 4 hours Din oras
  Angajat al Primăriei Cluj-Napoca, care se dorea consilier județean, găsit în incompatibilitate de ANI
 • Acum 4 hours In vizor
  Autostrada melcului, cunoscută și ca Autostrada Transilvania, s-a mai târât 10 kilometri într-un an
 • Acum 4 hours Politica
  Marcel Ciolacu face acuzații incendiare: ”Pe piața energiei e o speculă. Sunt niște lucruri bizare”
 • Acum 5 hours Politica
  Polițiștii ies la proteste, considerându-se ”fraierii de serviciu”. Noi, contribuabilii, care i-am văzut de nenumărate ori abuzându-și uniforma, sunte adevărații fraieri!
 • Acum 5 hours Sanatate
  Scade numărul celor infectați, creşte numărul pacienţilor internaţi cu COVID-19. Profesorul Popovici: infecţia este ”o mare loterie”
 • Acum 6 hours Politica
  UN STAT ”ÎN FOAME”, MĂREȘTE AMENZILE: Din 20 august, amenzi drastice la lipsa rovignetei, de până la 11.900 de lei”
 • Acum 7 hours In vizor
  Licitația de 180 de milioane de euro pentru 20 de renuri electrice, ”dintre care patru vor circula pe rute din Cluj”, desființată de Asociația Pro-Infrastructură
 • Acum 8 hours Jos palaria
  David Popovici, dublu campion european
 • Acum 20 hours Eveniment
  ROMÂNIA EDUCATĂ: UBB Cluj-Napoca este singura universitate din România în prestigiosul clasament Shanghai. Ungaria are 4, Polonia 11!
 • Acum 22 hours Straineze
  URMEAZĂ ZILE GRELE PENTRU UDMR: Presa maghiară susține că guvernul Viktor Orban nu va mai lansa noi investiții în Transilvania în următorii doi ani
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE