In vizor

Arogantul Culiță Sterp a omorât un om în 2016. Cu tupeu, a încercat o tentativă de mușamalizare de tipul ”Hai să ne înțelegem”. Acum, dacă autoritățile își fac datoria, riscă ani grei de pușcărie

Covalarul Culiță Sterp, considerat ”artist” în România profundă, nu este la prima abatere gravă la volanul mașinii. A ieșit la iveală faptul că ”artistul” a omorât un om după ce a adormit la volan acum șase ani.

Conform observatornews,ro, ”artistul” cocalar din Hunedoara a mai comis un accident și în 2016, în urmă căruia, un bărbat a decedat. În urmă cu 6 ani a adormit la volan şi a produs un accident grav în apropiere de Caransebeş. Acesta a primit o pedeapsă de 2 ani şi 6 luni cu suspendare pentru ucidere din culpă abia în 2020. Că așa funcționează ”sistemul” în care politrucul șin fruntea Ministerului Afacerilor Interne ține să spună public că a conduce beat, sub influența drogurilor,a trece pe roșu, a băga în spital un om nevinovat (bine cănu l-a omorât ca pe cel din 2016) și a părăsi locul gaptei să te scunzi într-o budă, e un ”fapt nesemnificativ”. Normalm doar și Lucial Bode s-a ascuns pe bancheta din spate a mașinii după ce și-a obligat SPP-istul să dea ”blană” mașinii în trafic, iar acesta a ieșit în decor, accidentând niște nevinovați.

Potrivit instanței de judecată, în iulie 2016, Culiţă Sterp ar fi adormit la volan, a pătruns pe contrasens şi a lovit o autoutilitară în care se aflau doi bărbaţi. Şoferul a scăpat, însă pasagerul n-a avut nicio şansă. La 6 ani distanţă, fiul bărbatului mort povesteşte cum familia cântăreţului, pe atunci necunoscut publicului, a încercat să îi cumpere tăcerea.

Familia lui Culiță a încercat să-și salveze copilul după fapta comisă în 2016 „Hai să ne întelegem cumva”

”Am primit un apel de la şoferul dubei cu care a fost tata şi a zis că tatăl şi fratele lui Culiţă sunt la Reşiţa, la mine in staţia de autobuz, şi să cobor că ei vor să stea de vorbă cu mine. Am ajuns să discut cu tatăl lui Culiţă, care mi-a zis în felul următor: «ce s-a întâmplat, s-a întâmplat. Nimic nu îl mai poate aduce pe tatăl tău înapoi, eu sunt conştient de asta, dar hai să ne înţelegem cumva să nu facă copilul meu puşcărie.» Şi eu i-am zis, domnule, nu mai e nimic de discutat. Trebuie să plătească pentru ce a făcut şi nu am ce să discut. Și aia a fost tot, am închis telefonul” – susține fiul victimei, potrivit Observator News.

Cu toate că la accident au fost şi alţi martori care au scăpat de moarte, la limită, judecata a durat 4 ani.  

”Era încă un taxi în faţa camionetei tatălui meu, care a reuşit să îl evite şi ei nu au mai reuşit. Cu martori cu tot trebuia să fie un caz simplu. Mama mea a tot insistat la casa de avocatură care ne-a reprezentat că vrea şi ea să ia parte la procese. Doamna a spus da, cum să nu, trebuie să facem o cerere. A doua zi după ce a vorbit cu ei a primit un telefon mama mea. Doamnă, s-a încheiat procesul, tot, el a primit 2 ani cu 6 luni cu suspendare” – a declarat fiul victimei.

Tot instanţa a decis că va fi supravegheat timp de trei ani. Adică până în septembrie 2023. Culiţă Sterp a încălcat însă din nou legea luna trecută: a condus băut şi drogat, a provocat un accident grav şi a fugit de poliţie. Pentru toate acestea are din nou dosar penal.

Culiță riscă închisoarea dacă este găsit vinovat pentru fapta de la Cluj

Deoarece e recidivist, în cazul în care va fi găsit vinovat, Culiţă Sterp va ajunge cel mai probabil la închisoare.

”Săvârşirea unei noi infracţiuni în perioada termenului de încercare duce aproape sigur sau aproape automat la revocarea acestei suspendări şi dispunerea executării pedepsei. Aici e vorba de infracţiuni comise cu intenţie, prin urmare suspendarea va fi revocată în mod obligatoriu. Practic, la condamnarea anterioară se va adăuga şi cea de acum. Pentru conducere sub influenţa alcoolului pedeapsa este între 1 şi 5 ani iar pentru fugă de la locul accidentului între 2 şi 7 ani. Sentinţa finală ar putea fi majorată cu o treime pentru că a comis mai multe infracţiuni în acelaşi timp.” – spune avocatul Vali Tudor.

Aroganță ieftină pe holurile de la Tribunalul Cluj: ”Nevastă-ta mai întreabă de mine?”

Manelistul Nicolae Sterp (Culiță) a provocat recent un accident auto la Cluj-Napoca, în zona Teatrului Național Lucian Blaga.

La apariția în instanță după această faptă, pe holurile tribunalului din Cluj, când un jurnalist l-a întrebat pe hunedoarean dacă acesta deținea sau ar fi consumat deja substanțe psihoactive la momentul accidentului, cocalarul Sterp a răspun arogant cu ”Nevastă-ta mai întreabă de mine?”.