Justitie

Arestat preventiv și condamnat la închisoare pentru că a furat un trening din Complexul Auchan

Un clujean a fost curentat cu celeritate printr-o sentință de condamnare la închisoare cu suspendare, după ce în luuna februarie  furat un trening din incinta Complexul Auchan. Hoțul a fost arestat la începutul lunii aprilie, măsura fiind prelungită și luna aceasta. Între timp, cei de la Paarchetul Judecătoriei Cluj-Napoca l-au trimis în judecată pentru furt calificat, iar luni, 25 mai, instanța de fond l-a condamnat la un an de închisoare. De asemenea, magistrații au dispus punerea în libertate a acestuia, pedeapsa fiind cea de închisoare cu suspendare. 

„În fapt, la data de 07.02.2021, în jurul orei 13, în timp ce se afla în magazinul persoanei vătămate, situat în incinta Complexului Auchan, a înlăturat sistemul de alarmă de pe un produs tip trening, în valoare de 269,99 lei, pe care l-a ascuns în geantă, după care s-a îndreptat spre ieșirea din magazin. Întrucât inculpatul avea un comportament suspect, agenții de pază l-au oprit și au anunțat organele de poliție.

Audiat în cursul urmăririi penale, inculpatul a recunoscut fapta comisă, arătând că a sustras produsul întrucât nu are un loc de muncă și dorea să-l vândă ulterior” se arată la dosar. 

Bărbatul a fost condamnat la un an de închisoare: 

„Condamnă inculpatul AA, domiciliat în mun. Cluj-Napoca, în prezent arestat preventiv la Penitenciarul Gherla, la pedeapsa de 1 (unu) an închisoare, pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat. Deduce din pedeapsa principală durata arestării preventive de la data de 08.04.2021 (data punerii în executare a mandatului de arestare preventivă nr. 2/2021) la 24.05.2021. Dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere și stabilește un termen de supraveghere a inculpatului AA de 2 (doi) ani, calculat de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri”, se arată în decizia dată de Judecătoria Cluj-Napoca. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *