Eveniment

Arest la domiciliu pentru 30 de zile în cazul tinerilor care au vandalizat zeci de mașini din Cluj-Napoca

Doi tineri sunt cercetați sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt în urma distrugerii unui număr de 20 de mașini din municipiul Cluj-Napoca. Instanța de judecată a emis măsura preventivă în acest caz.

CITEȘTE: Peste 20 de autoturisme parcate pe o stradă din Cluj-Napoca, găsite cu geamurile sparte. Poliţiştii susțin că fac cercetări pentru a stabili ce s-a întâmplat. Dacă le fac ca la mașina lui Liviu Alexa, vandalizată în 2019, le fac degeaba

CITEȘTE: Oooo, IPJ Cluj, JOS PĂLĂRIA pentru promptitudine! Doi tineri, reținuți după ce ar fi distrus 21 de mașini în cartierul Mărăști. Acum poate ne spuneți și cine i-a distrus mașina jurnalistului Liviu Alexa?

Polițiștii clujeni au revenit cu precizări suplimentare în cazul autorilor recentelor acte de vandalism care au lăsat proprietarii autoturismelor avariate în stare de șoc.

”Față de cei doi tineri cu vârste de 17 ani, din Cluj-Napoca, cercetați sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat în formă continuată, Judecătoria Cluj-Napoca a dispus măsura preventivă a arestului la domiciliu pentru o perioadă de 30 de zile”, informează IPJ Cluj.

Cei doi tineri, bănuiți că ar fi spart 20 de autoturisme de pe strada Câmpul Pâinii și Alexandru Vaida Voevod din Cluj-Napoca au fost reținuți, vineri seara, de polițiști.

Oamenii legii au efectuat activități specifice pentru depistarea persoanelor bănuite de comiterea actelor, iar la scurt timp, după aproximativ 5 ore de la sesizare, cei bănuiți au fost identificați și conduși la sediul unității de poliție.

”Din verificările efectuate a reieșit faptul că în noaptea de 23/24 februarie a.c. cei doi tineri ar fi pătruns, prin efracție, respectiv spargerea geamului, în interiorul a 22 de autovehicule, dintre care 21 parcate pe strada Câmpul Pâinii, iar unul pe strada Alexandru Vaida Voevod din Cluj-Napoca, de unde ar fi sustras mai multe bunuri, recuperate în mare parte de polițiști”, informa anterior Inspectoratul Județean de Poliție Cluj.

Pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție, precizează sursa citată.

AȘTEPTĂM SĂ VENIȚI CU PRECIZĂRI ȘI ÎN CAZUL JURNALISTULUI LIVIU ALEXA, CARE ZACE NESOLUȚIONAT DIN LUNA MAI 2019.