Sport

Ardealul Cluj, vicecampioana României la juniori C. Dinamo a fost prea puternică în finala de la Bucureşti

Echipa de juniori C a Ardealului Cluj a pierdut finala naţională cu Dinamo Bucureşti, 0-4, disputată marţi seara la Mogoşoaia.

Tinerii jucători U15 pregătiţi de Fikker Ferenc au încasat primele două goluri după ce au ratat două şanse uriaşe la poarta adversarilor, loviturile primite în special la moral fiind decisive în desfăşurarea ulterioară a meciului.

Clujenii nu au avut noroc nici de la 11 metri, Bogdan Botea irosind un penalty la scorul de 0-3, Ardealul rămânând fără gol marcat în această finală chiar dacă şi-a mai creat câteva şanse importante la poarta bucureştenilor.

Hattrick-ul lui Claudiu Stan şi golul lui Andrei Mitran au adus trofeul de campioană în „Ştefan cel Mare”, în timp ce Ardealul a terminat cu un loc doi cel mai bun sezon din istorie, dar şi cu un premiu important, Bogdan Bodea fiind desemnat cel mai tehnic jucător al finalei. Distincţia lui Botea a venit după ce, în prealabil, portarul Ardealului U17, Albert Popa, a primit titlul de cel mai bun portar al turneului final, acolo unde echipa lui Claudiu Moldovan a luat medaliile de bronz.

“Am început foarte bine meciul, am avut o ocazie mare, însă nu am reuşit să o fructificăm şi ne-a afectat acest lucru, imediat primind şi gol. Situaţia s-a repetat şi pe finalul primei reprize, când iar am ratat şi apoi am luat gol. Noi am avut multe ocazii, dar experienţa lor şi-a spus cuvântul, plus că aceşti copii au jucat şapte meciuri în 13 zile, cu deplasări la Craiova şi Bucureşti. Suntem vicecampioni naţionali, dar păcat pentru că această echipă merita locul 1”, a spus antrenorul clujenilor, Fikker Ferenc, pentru CJSport.ro.

Ardealul Cluj încheie, astfel, un sezon în care echipa U19, pregătită de Călin Moldovan, a terminat pe locul doi, fiind la 90 de minute de o calificare istorică în Liga Campionilor, vicecampioană naţională devenind, marţi, şi echipa de juniori C, U15. De remarcat este şi poziţia a treia pe ţară ocupată de formaţia U17, Ardealul ajungând şi în semifinalele Cupei României la această categorie de vârstă.

Ardealul Cluj: Ciolponea – Rus Al, Tand, Nicolau, Menyhart – Lupu, Giura, Şulea, Botea – Ştefănoaica, Coman. Au mai intrat: Brata – Biriş, Bede, Şteţco şi Ţichindelean. Antrenor: Fikker Ferenc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *