Din oras

Arcada – ansamblu rezidential de lux in Cluj-Napoca, in “conditii de Floresti”

Locatarii blocului cu sase apartamente de pe strada Antim Ivireanu din cartierul Borhanci acuza investitorul Arcada de calitatea proasta a lucrarilor. Acestia se plang ca le ploua in apartamente, ca amenajarile exterioare nu sunt finalizate nici dupa un an de la cumparare si ca sistemul de canalizare este ineficient. Oamenii simt ca au fost inselati – “la inceput ni s-a prezentat un cal de rasa, iar la final am primit o martoaga”, spun ei.

“Problema este o discrepanta enorma in ceea ce se prezinta clientului si ceea ce se vinde efectiv. Anul trecut in primavara cand am venit sa cumparam, investitorul ne-a prezentat un bloc de super calitate, un ansamblu rezidential de lux cu preturi aferente si dupa cum se vede blocul nu este terminat nici dupa un an de zile. Blocul s-a finalizat anul trecut in august. Arata ca la tigani. Amenajare exterioara zero, cresc buruieni, sunt sapaturi, gardul nu este terminat. Jos in garaj cu chiu cu vai ne-a facut niste spaleti la intrarea in garaj. Usile au fost cele mai ieftine posibile si toata lumea a trebuit sa si le schimbe pe cheltuiala proprie. Este o calitate ca in Floresti. Canalizarea este facuta prost pentru ca la fiecare ploaie ne miroase in baie mirific, dar investitorul si constructorul in continuare ne-au spus ca avem figuri”, ni s-a plans una dintre locatare.

Pe site-ul proiectului “vila cu 6 apartamente” se prezinta cu “structura din beton izolata cu polistiren, zidarie caramida Porotherm,  acoperis tabla, pardoseli interioare– sapa autonivelanta, pereti interiori gletuiti, gresie de exterior  pentru  casa scarii, tencuieli exterioare structurale pe polistiren 10cm, trotuare din dale prefabricate, gard din lemn”.

“Si placa dintre etaje e atat de subtire, incat la orice ora ne asteptam sa fim ca cei din Floresti care au cazut cu vana prin tavan la vecinii de dedesubt. Au prezentata caramida de 30 si de fapt au pus de 25, se vede si la constructia de langa, prezinta izolatie de 10, si este de cinci. Asa au facut la toate casele, la toate blocurile, se fura din materiale incontinuu. Finisajele lasa de dorit: nu au trecut doua luni si a inceput sa imi cada cate o plinta.  S-a furat la constructie cat s-a putut de mult. Numai cat sa stea in picioare blocul, dar pretul in continuare s-a luat integral. Nu mi se pare normal ca daca noi am platit un pret integral la sfarsitul verii trecute conform contractului si ne-am respectat toate obligatiile contractuale ei sa ne dea in rate cate o chestie, si aia cu scandaluri cu tot felul de reprosuri”, a mai aratat unul dintre locatari.

Pentru un apartament de 68 de metri patrati oamenii au platit 64.000 de euro.

“Este o gaura in acoperis. La toti vecinii de pe partea asta ne ploua in casa. Am reclamat de doua luni de zile, am zis ce fac? Imi pica faianta, priza nu o mai pot folosi pentru ca nu mai merge, sa nu mai spun de igrasia care urmeaza sa se formeze. In continuare ne ignora, am vorbit cu toata lumea. Am facut reclamatii peste reclamatii si cereri la constructor si la investitor si nimeni nu a facut nimic. Am ajuns cu o reclamatie la Inspectoratul de Stat in Constructii in numele asociatiei, dar din pacate nu am primit raspuns”, au mai subliniat locatarii.

Reprezentantul Arcada Invest spune ca problemele semnalate din acoperis au fost remediate, iar gardul se va face in curand.

“Stiu ca sunt reclamatii. Doamna respectiva care a facut reclamatia, nu vreau s-o jignesc, dar este dusa cu pluta. S-a facut tot ce a dorit dansa. Privitor la lucrarile exterioare, i s-a spus ca nu s-au facut, urmand sa fie facute o data cu blocul de langa. Lucrarile sunt aproape gata, inclusiv gardul. Spatiul verde si-l face fiecare, acum ce vrea sa-I plantez eu un bananier? Fiecare isi face spatiul verde. La acoperis s-a rezolvat, a fost o mica fisura, a fost o mica umezeala, nu stiu de ce s-a ajuns la Ziar de Cluj. Noi am respectat tot ce era in proiect, nu este adevarat ca nu am folosit materialele prezentate”, a declarat Nicolae Anca, managerul de proiect de la Arcada Invest.

Societatea este administrata de Marius Ciurchea, al carui nume apare in dosarul de corpuptie al fostului presedinte al Consiliului Judetean, Horea Uioreanu. Din marturia consilierului lui Uioreanu, Razvan Pop, care tinea evidenta spagilor si a cheltuielilor, reiese ca Ciurchea primea lunar de la Uioreanu 4.500-4.800 de lei, in contul unei datorii.

Arcada Invest si-a dublat cifra de afaceri in 2013. Fata de 2012 cand avea aproape 1,8 milioane de lei cifra de afaceri si o pierdere de 84.000 de lei, anul trecut si-a revenit spectaculos – cifra de afaceri a ajuns la 2,4 milioane de lei si a incheiat anul cu un profit de peste 230.000 de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *