Sport

AR FI FOST CULMEA! Până la urmă, CFR Cluj a primit LICENȚA pentru Liga 1

Deși sunt într-o situație financiară complicată, clujenii de la Clubul de Fotbal CFR au primit licența pentru a participa în Liga 1 și în cupele europene și în sezonul viitor.

CFR are mari probleme financiare în acest an: are o datorie uriașă către Arlauskis și i s-a cerut falimentul de către Antonis Antoniou, agent care a cerut peste 200.000 de euro pentru colaborarea pe care a avut-o cu ardelenii.

Cu toate acestea, Cristi Balaj, președintele celor de la CFR Cluj, a anunțat că nu sunt probleme cu participarea clujenilor în sezonul viitor al Ligii 1.

„Îi asigur pe suporterii clubului CFR Cluj că echipa noastră a primit licenţa pentru sezonul următor, că am intrat în posesia acestui document încă de luna trecută”, a declarat Cristi Balaj potrivit Agerpres.

Federaţia Română de Fotbal a precizat într-un comunicat de presă că CFR Cluj se află printre cluburile din Liga I care au primit Licenţa UEFA pentru sezonul 2022/2023.

Un impresar cu care au colaborat până de curând, Antonis Antoniou, le cere falimentul fiindcă are de recuperat mai mult de 200.000 de euro din club. Procesul este pe rol deja. Societatea figurează pe numele soției impresarului, Loredana Cătălina Georgiana Antoniou. Litigiul a fost înregistrat pe 13 aprilie.

”Ardelenii sunt presați și de Giedrius Arlauskis”

Antonis e un agent care se ocupa de deplasările CFR-ului, pentru cantonamente și pentru meciurile din cupele europene. El nu a fost plătit și solicită acum falimentarea societății.

În plus, ardelenii sunt presați și de Giedrius Arlauskis. Fostul portar al „feroviarilor” cere 560.000 de euro, cu tot cu penalități, la rezilierea contractului. Când patronul Varga i-a demis pe președintele Marian Copilu și pe antrenorul Marius Șumudică, Arlauskis a insistat că decizia era una greșită. Clubul l-a dat afară pe lituanian și trebuie să îi plătească acum despăgubiri.

Portarul în vârstă de 34 de ani e liber de contract de când a plecat de la Cluj și e hotărât să continue litigiul până la capăt: „CFR are să îmi plătească 560.000 de euro și aștept banii! Petrescu a considerat că nu aveam calități suficiente ca să rămân în echipă și m-a scos din lotul pentru campionat, așa că trebuie să plătească!”.

Conducerea liderului din Liga 1 spune că jucătorul lituanian a încălcat clauza de confidențialitate semnată în momentul în care și-a reziliat contractul și susține că „a achitat toate datoriile scadente până la data de 31.03.2022, inclusiv dobânda contractuală al cărei cuantum este mai mic decât cel declarat de Arlauskis”.

În plus, CFR Cluj are de gând să atace decizia prin care e obligată să achite 500.000 de euro către Arlauskis.

 

(Sursa: GSP)