Din oras

Aquapark-ul lui Boc se va construi doar după ce e gata centura, adică după 20 de ani de promisiuni

Scris de 321

Clujenii care au crezut că adoptarea indicatorilor tehnico economici pentru Aquapark a înseamnat că acesta chiar se va realiza, vor fi din nou dezamăgiți. Boc a anunțat, pentru prima dată de la demararea discuțiilor, că nu se va putea realiza aquapark până ce nu va fi realizată centura. Fie el a omis să specifice anterior acest detaliu minor, fie din tonul folosit, acest fapt era logic, doar nu blochezi orașul cu un aquapark.

”Orice lucrare din acea zonă trebuie corelată cu lucrările la centură, de aceea nu suntem într-o criză de timp. Un asemenea aquapark nu se va putea deschide niciodată până nu vor fi deschise și finalizate lucrările de la centură pentru a asigura accesul. Nu poți să mergi prin mijlocul Gheorgheniului, dacă se va păstra acea locație, să ajungi la aquapark, pentru că s-ar bloca tot orașul. Aquaparkul e legat de centură!”, potrivit lui Boc.

Astfel că nu sunt motive de grabă, este timp să se găsească o locație, să se organizeze dezbateri, doar centura, în cel mai optimist și fericit caz, va fi finalizată abia în 2024. Ceea ce înseamnă că aquapark-ul tot atunci, dacă se va lucra în paralel, sau la câțiva ani distanță.

În acest moment sunt încă discuții asupra locației deoarece locația propusă de Boc, în Becaș, a întâmpinat opoziție din partea societății civile care își dorește acolo parc, dar și din partea locuitorilor din cartier care consideră că locația trebuie să fie la periferia orașului.

”Nu este finalizată dezbaterea, actuala locație este deocamdată contestată de o parte din public. Am cerut evaluare suplimentară, analiză suplimentară. Nu vreau să fac un proiect care să nu îndeplinească sufragiile majorității clujenilor. A fost propusă o locație, ea este în continuare e în analiză, nu este decizia finală, studiem în continuare locații alternative. Trebuie corelată, oricum, cu centura!Așteptăm finalizarea dezbaterilor pentru a lua cea mai bună decizie, care să fie acceptată de toată lumea. Nu dorim să fie lucruri controversate în oraș”, a menționat Boc.

Și această dezbatere este relativ nouă, inițial Boc refuzând să accepte o discuție privind schimbarea locației din Becaș. Ulterior, acesta s-a răzgândit, a ascultat părerile contra și acum se analizează o posibilă locație. Încet, fără grabă, doar până în 2024 este suficient timp.

Boc susține în acest moment necesitatea corelării lucrărilor de la aquapark cu cele de la centură. Singura problemă este că Boc promite un Aquapark de mai bine de 10 ani (adică din primul mandat 2004-2008), cu mult timp înainte să fie demarate discuțiile pentru o centură. Toți clujenii care sunt nevoiți să meargă în Oradea, la București sau în Ungaria și care au crezut că acest proiect va fi în sfârșit demarat atunci când a fost votat studiul de fezabilitate în Consiliul local, vor trebui să își ia gândul.

Boc a propus construcția viitorului Aquapark în Becaș. Potrivit studiului de fezabilitate adoptat în luna martie, acesta ar trebui să fie gata în doi ani. Singura problemă este că încă nu a demarat construcția, iar după declarațiile făcute azi, nici nu va fi demarat prea curând.ULTIMA ORĂ

 • Acum 2 hours FOTOGRAFILA
  Păi bine, măi, Maestrică, Şefu’, dacă ştiai că te apuci să desfiinţezi parcarea de pe Universităţii, la ce ai mai turnat asfalt peste ruinele romane?
 • Acum 2 hours Eveniment
  50 de magazine Auchan din țară au fost amendate de ANPC cu 750.000 lei/ 14 magazine au fost închise temporar
 • Acum 18 hours Politica
  GEOANĂ SAU CIUCĂ, aceasta-i întrebarea? Ciolacu: ”Puțin probabil să candidez la Președinție. Eu aș merge ca PSD să poată accepta o persoană care nu este din partid”
 • Acum 21 hours Din oras
  Alertă de incendiu la Colegiul George Coșbuc din Cluj-Napoca
 • Acum 21 hours PubliNews
  Street FOOD Festival revine în Iulius Parc: live cooking show-uri, delicii și concerte cu Vunk, Șuie Paparude, Taxi
 • Acum 21 hours Politica
  Vai, săracii bugetari! Cum, în marea mila sa, le mai împing parlamentarii niște majorare salarială de la bugețel
 • Acum 22 hours Politica
  ”CETĂȚEANUL CALAFAT”, se ascunde din nou în spatele DSU care ”latră” la Rafila: ”Dai în mine, dai în tine, dai în fabrici și uzine, dai în fabrici și ogoare, dai în clasa muncitoare. Și ne doare”!
 • Acum 22 hours Editorial
  Amintiri din România. Dovezi ale faptului că este o țară locuită
 • Acum 23 hours In vizor
  Ce spune rectorul UBB Cluj, Daniel David, despre plagiatul ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu: ”Discuția să se mute în Comisiile de specialitate”. Ce zic ”comisiile”? Că OSĂ se mute. ”Dacă toată lumea este de acord”
 • Acum 24 hours In vizor
  PERCHEZIȚII LA CLUJ în legătură cu o rețea națională de tăiere ilegală de arbori, spălare de bani şi evaziune fiscală
 • Acum 1 day General
  Consiliul Județean Cluj OSĂ înceapă proiectul centurii de ocolire a Dejului. E pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu județean de mâine, e ca și gata
 • Acum 1 day Eveniment
  Minoră de 13 ani, din comuna Mihai Viteazu, dispărută de acasă. Dacă o vedeți, anunțați Poliția
 • Acum 1 day Politica
  Vasile Dîncu, ministrul Apărării: ”Potențialul de mobilizare al Rusiei nu este chiar aşa de slab cum pare”, ”dar poate avea efectul de bumerang în societatea rusă care până nu demult se arăta susţinătoare a lui Vladimir Putin”
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE