In vizor

Aproape 70 de clujeni, internați cu coronavirus. Autoritățile au aplicat amenzi de peste 700 de mii de lei!

Autoritățile clujene au aplicat 270 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 700 de mii de lei, în ultimele 24 de ore, pentru nerespectarea Ordonanțelor Militare. Statisticile de ieri arată că sunt 110 persoane confirmate pozitiv la Cluj, din care 69 sunt din județ. Persoanele infectate sunt internate la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și la Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie „Leon Daniello” Cluj-Napoca.

Situație măsuri COVID-19 – județul Cluj, 5 aprilie 2020: 

În ultimele 24 de ore, 667 de polițiști, jandarmi, polițiști locali și militari au desfășurat misiuni specifice în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19.

În acest sens, au fost desfășurate verificări cu privire la respectarea măsurii de izolare/carantină a 670 de persoane, fiind totodată controlate 30 societăți comerciale / Persoane fizice autorizate cu privire la respectarea interdicțiilor pe timpul stării de urgență.
În prezent 263 de locații de carantinare/izolare sunt asigurate în județul Cluj, cu măsuri de ordine publică.
Au fost aplicate 270 de sancțiuni contravenționale, având o valoare de 700.285 lei – majoritatea fiind aplicate pentru nerespectarea măsurii privind restricționarea circulației, în conformitate cu Ordonanțele Militare în vigoare.
În domeniul situațiilor de urgență au fost implicate 180 de cadre ale ISU Cluj, pentru acțiunile de împiedicare a răspândirii noului tip de coronavirus, precum și pentru desfășurarea activității specifice Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției.
În ultimele 24 de ore, a fost asigurat transportul pentru 109 persoane, în condiții de izolare biologică, cu mijloace de transport SMURD, spre locurile de carantină sau către unitățile spitalicești.
De asemenea, au fost primite peste 600 de apeluri din partea clujenilor, care au primit informații medicale prin intermediul liniei telefonice dedicate COVID-19 (0364 430 030), de la cadrele medicale desemnate de Direcția de Sănătate Publică în acest sens.
Persoane venite pe Aeroport din zona roșie – 698; dintre acestea, 57 persoane din jud. Cluj au fost carantinate, iar celelalte au fost duse în centrul de triere de la Sala Sporturilor, de unde au fost transportate către județele de domiciliu.
În acest moment sunt 673 de persoane în carantină, 3185 în izolare la domiciliu. De asemenea, 69 pacienți confirmați pozitiv cu COVID-19 din județul Cluj, sunt internați la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Cluj-Napoca și la Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie ,, Leon Daniello” Cluj-Napoca.

Până astăzi, 5 aprilie, pe teritoriul României, au fost confirmate 3.864 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 374 au fost declarate vindecate și externate. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *