Sex

Apetitul sexual la barbat

Apetitul sexual reprezinta elementul activ al acuplarii partenerilor; din acest motiv apetitul barbatului este mai puternic, mergand pana la agresivitate.
El apare la varsta pubertatii ca un sentiment difuz, amestecat cu numeroase fantasme. Apar visele erotice si polutiile nocturne, se schimba interesele, privirea, vocea, infatisarea, aspectul fizic, mersul, miscarile.

La adult, apetitul sexual devine un comportament regulat, normat in sfera familiei. In acest caz, interesul va scadea prin obisnuinta si plictisire. Apare dorinta de schimbare, cautarea noului, se redeschide agresivitatea manifestata prin dorinta de aventura. Apar, legat de potenta sau impotenta, noi forme de comportament sexual.

Barbatul reprezinta elementul activ in cadrul cuplului sexual. La el apetitul sexual este mult mai puternic decat la femeie si se identifica cu dorinta actului sexual. Actul sexual este principala activitate masculina.

Prima manifestare a apetitului sexual apare o data cu instalarea erectiilor involuntare. Baietii incep sa fie atenti la diferentele dintre sexe, iar fetele incep sa exercite o atractie puternica asupra acestora. Un rol important il au forma corpului, imbracamintea, accesoriile, cosmetica, mirosul.

In ordine imediata, dupa erectii, se situeaza la baieti polutiile nocturne datorate viselor erotice. Acumularea lichidului spermatic in veziculele seminale excita in mod puternic apetitul sexual al barbatului, iar evacuarea acestuia este urmata de o stare de satisfacere erotica.

La barbat, apetitul sexual se poate manifesta prin fizionomie, idei, sentimente, actiuni, limbaj etc.

Un rol insemnat revine potentei sexuale. Aceasta reprezinta capacitatea barbatului de a avea erectii urmate de ejaculari seminale, elemente esentiale ale realizarii actului sexual. Impotenta este incapacitatea barbatului de a avea raporturi sexuale din pricina deficientelor sau chiar a absentei totale ale erectiei si ejacularii.

Apetitul sexual masculin este provocat si intretinut de formele corpului feminin, mirosul specific, vocea, fizionomia, vestimentatia si cosmetica, parul etc. In sensul acesta, se noteaza faptul ca intotdeauna extremele se atrag: persoanele slabe le prefera pe cele grase, cele frumoase pe cele urate etc.
Diminuarea in diferite grade a apetitului sexual la barbat este legata si de conflictele cu partenera, raceala si repulsia exercitate de aceasta, dezinteresul pentru activitatea sexuala, lipsa de tandrete etc. Femeia poseda o tactica admirabila si nuantata de a-si masca sau mobiliza sentimentele pentru a seduce si a nu leza orgoliul masculin.

Apetitul sexual este influentat, dincolo de elementele apartinand spatiului intim al partenerului cuplului si de elementele care provin din spatiul social-public (moravuri, mode, mass-media), in sens pozitiv sau negativ. Un rol important revine artei moderne, ca mijloc de a excita erotismul. Urmeaza reclama, filmele sau literatura erotica, slabirea controlului prin educatie, propaganda erotica prin Internet, prostitutia etc.

Intretinerea apetitului sexual la barbat depinde de sursele de excitatie sexuala si de o activitate sexuala regulata, permanent intretinuta. Astfel, scaderea motivatiei erotice duce la o scadere a apetitului sexual si a intensitatii relatiilor sexuale.

In ceea ce priveste diferentele intre apetitul sexual al barbatului si cel al femeii, ele sunt legate si de structura personalitatii acestora. Un barbat poate fi un partener si un sot iubitor si devotat, atent cu sotia sa, dar isi poate manifesta apetitul sexual si in afara cuplului marital. Femeia normala este insa stabila si fidela sotului sau, incapabila de a face o separatie intre iubire si dorinta sexuala.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Exit mobile version